Archeologie

Rotskunst met bovennatuurlijke wezens strategisch geplaatst

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de Appalachen, een gebergte in het oosten van Noord-Amerika, wordt veel oude rotskunst aangetroffen. Elke gravering of tekening blijkt onderdeel te zijn van een gigantische kosmologische puzzel.

Dat schrijft archeoloog Jan Simek van de Universiteit van Tennessee in Knoxville in het tijdschrift Antiquity. De rotskunst is ruim 6000 jaar oud.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

“De kosmologische onderdelen van het universum werden uitgebeeld in het fysieke landschap door het Cumberland Plateau te gebruiken als een topografisch doek,” zei Simek.

Pad van de ziel

Verspreid over het plateau, dat onderdeel uitmaakt van de Appalachen, worden tekeningen gevonden van sjamanen die naar een ander rijk lijken te reizen.

De ‘bovenwereld’ bevatte hemellichamen en weergoden die invloed uitoefenden op de mens. Dergelijke rotskunst wordt met name aangetroffen op hooggelegen open plekken die worden blootgesteld aan de zon en de sterren. Veel afbeeldingen zijn getekend in de kleur rood, die werd geassocieerd met leven.

De ‘middenwereld’ vertegenwoordigde de natuurlijke wereld. Deze kunst wordt niet alleen in de open lucht, maar ook in grotten gevonden. Het gaat vooral om tekeningen van mensen, planten en dieren.

De ‘onderwereld’ werd gekenmerkt door duisternis en gevaar en geassocieerd met dood, transformatie en vernieuwing. Op vindplaatsen waar deze kunst werd tentoongespreid zijn tekeningen van vreemde wezens te vinden, waaronder bovennatuurlijke slangen en honden, die overledenen vergezelden op het pad van de ziel. Veel van deze afbeeldingen zijn getekend in de kleur zwart, die werd geassocieerd met de dood.

Groter geheel

De afbeeldingen komen overeen met de Tibetaanse omschrijving van het leven na de dood. De dood wordt door deze cultuur niet gezien als eindbestemming, maar als mogelijkheid tot spirituele ontwikkeling.

De dieren die werden getekend konden de oversteek maken tussen de drie verschillende lagen, wat verwijst naar het geloof dat de grenzen doordringbaar waren.

“Dit gelaagde universum was het podium voor een verscheidenheid aan acteurs, waaronder helden, monsters en wezens, die tussen de verschillende lagen konden schakelen,” legde Simek uit. Op de vindplaatsen zijn opmerkelijk genoeg zelden wapens gevonden.

Het Cumberland Plateau strekt zich uit over een gebied van vele honderden kilometers en toch is iedere rotstekening slechts een onderdeel van een veel groter geheel. Hoe konden de oude kunstenaars het overzicht bewaren? Het lijkt er sterk op dat de mens 6000 jaar geleden al in staat was het luchtruim te bedwingen.

Bron: Newswise.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
redice
redice
10 jaren geleden

leg mij “bovennatuurlijk” eens uit..
niets staat boven de natuur als je’t mij vraagt, alles is één, en alles IS de natuur

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Iedere planeet maar ook het universum is geheel geometrisch opgebouwd!! Laten we daar een hoofdvak op school voor gaan maken, om verder te komen is het MEGA belangrijk.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

[quote name=”redice”]leg mij “bovennatuurlijk” eens uit..
niets staat boven de natuur als je’t mij vraagt, alles is één, en alles IS de natuur[/quote]
wat de mens niet snapt of wil zien is bovennatuurlijk.En als je iets hieromtrent wil uitleggen ,spoor je niet of je bent gek.of het is onzin.alles is en komt uit dezelfde bron en is dus een Gods deeltje.Alles is uit liefde, maar de eigen vrije wil is door het Ego en materie hier vervangen.men denkt hier boven god of de natuur te staan.Totdat en dat is nu aan het gebeuren de hemel in gaat grijpen.

Back to top button
3
0
We lezen graag je reactie!x