Buitenland

Hoogleraar Paul Cliteur over digitale identiteit: ‘Gevaarlijke onzin die onze vrijheid afpakt’

Help ons door dit artikel met iederen die je kent op je socials te delen!

Het kabinet wil dat er volgend jaar een eerste versie van een wallet-app voor de nieuwe Europese digitale identiteit (eID) beschikbaar komt. Met zo’n eID kunnen burgers zich uiteindelijk in de hele EU identificeren.

De Europese Commissie wil over enkele jaren in de hele EU een digitale identiteit, gekoppeld aan een Europees persoonsnummer, invoeren. Daarmee moeten burgers met een app kunnen aantonen wie ze zijn en allerlei officiële documenten kunnen delen.

Privacy-experts hebben al vaak kritiek geuit op de komst van de Europese digitale identiteit.

Meepraten

De overheid roept mensen op mee te praten over de ID-wallet. Staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) wil dat wetenschap, bedrijfsleven, overheden, belangenbehartigers en burgers in gesprek gaan over deze wallet.

“Op weg naar een werkende opensource-wallet werk ik open en samen. Daarbij hoort ook in de praktijk beproeven en onderzoeken of wat we maken echt werkt,” zegt Van Huffelen.

Gevaarlijke onzin

Het is de bedoeling dat een brede groep gebruikers de verschillende ontwerpkeuzes gaat toetsen. Dat gebeurt volgens de staatssecretaris in een ‘inclusief ontwerpproces’.

Hoogleraar Paul Cliteur van de Universiteit Leiden is uiterst kritisch. “Nee. Ik wil niet ‘meepraten’. Ik wil dat u stopt met deze gevaarlijke onzin die onze vrijheid afpakt,” schrijft hij op Twitter.


4.9 90 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
151 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Stenley
Stenley
6 maanden geleden

Heel wijs man!!!!!!!!

Victor Hugo
Victor Hugo
6 maanden geleden

Weg met de digitalisering van de mens en vooral weg met al die Europese apen, ze hebben ons niets anders dan ellende gebracht, klaar mee!

Nooit alleen
Nooit alleen
6 maanden geleden

Iedereen mag weten wie ik ben en wat ik doe, maar er zijn grenzen…

Ron
Ron
6 maanden geleden

Met de corona app kunnen ze je ook traceren.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

151
0
We lezen graag je reactie!x