CoronaBinnenland

Hoe de coronapas stap voor stap sluipend wordt omgezet in een digitaal paspoort

Help door dit met vrienden op je social media te delen!

Donderdag beantwoordde zorgminister Ernst Kuipers in een Kamerbrief vragen over het voorstel van de Europese Commissie tot verlenging van de EU-verordening Digitaal Covid Certificaat (DCC), oftewel de Europese coronapas.

Eind vorige maand schreef Kuipers dat deze coronapas veel meer mogelijk maakt dan reizen binnen de EU. Op de vraag of hij hierbij een nadere duiding kan geven, antwoordde de minister: “Het DCC kan niet alleen worden gebruikt om te reizen binnen de EU, maar ook om te reizen naar landen buiten de EU. Inmiddels zijn er 35 derde landen aangesloten op het DCC middels een Europees equivalentiebesluit.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Kuipers zei ook dat de lidstaten in algemene zin positief staan tegenover het verlengen van de verordening. “Daarbij dient te worden opgemerkt dat veel lidstaten het van belang vinden dat er een tussentijdse toets plaats zou vinden om de noodzaak van de verordening te heroverwegen.”

Het duurde even

“Hoe het EU-Digitaal Covid Certificaat stap voor stap sluipend wordt omgezet in een EU-digitaal paspoort,” reageert Tweede Kamerlid Nicki Pouw-Verweij (JA21).

“En ook JA21 begint het in te zien. Het duurde even,” stelt Marijn Rinck, werkzaam voor Maes Law. Waarop Pouw-Verweij zegt: “Ik heb hier al vaker op gehamerd en Rob Roos is één van de meest actieve Europarlementariërs op dit dossier.”

Net zo’n groot gevaar

In onderstaand filmpje zegt Mike Yeadon, voormalig vicepresident van vaccinmaker Pfizer, dat een digitaal paspoort net zo’n groot gevaar voor ons vormt als een vaccinpaspoort. Als we niet terugvechten, hebben we in de toekomst een digital ID nodig bij alles wat we doen, waarschuwt hij. Om een vliegtuig in te komen, je huis te verlaten, je auto te starten of iets te kunnen afrekenen.

“Zo zal onze toekomst eruitzien als we niet terugvechten. We moeten terugvechten,” benadrukt Yeadon.

(Video verwijderd? Klik hier...)

4.9 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boud
Boud
2 jaren geleden

Merkteken van het beest, Openbaringen 13:11-18 nbg

salvar
salvar
2 jaren geleden

We moeten terugvechten,” benadrukt Yeadon.
weet hij hoe de bevolking voor het grootste deel is?
ik denk het niet, ze zijn hier zo lam als de pest en zien niet meer wat goed of slecht is.
smartphone
elektr. auto
testen het liefst elke dag.
geld
ik zie een bevolking die het verstand hebben van een amoebe en al zeg je honderd keer de eu rommelt ons een wereldoorlog in beginnen ze als een gek nee te zeggen.
ze worden misschien wakker als ze paddenstoelen zien aan de horizon en nog twijfel ik dan.

Jan
Jan
2 jaren geleden

Terug vechten waarmee dan onze landverraders hebben ons voor een paar jaar geleden ontwapend toen konden wij straffeloos ONZE wapens inleveren zo dat ze ons nu neer kennen schieten als wij niet doen wat hun zeggen ja dames in heren dit was op voorbedachte rade hier is goed over na gedacht wand met alleen hooivorken gaan wij het niet redden in dat weten deze landverraders volksverraders donders goed

Loire
Loire
2 jaren geleden

Eerst vond Nicky zichzelf zo geweldig en zei dat ze alles over de vaccins wist, ( als basisarts) nu krabbelt ze terug, dan moet ze FVD steunen , die hebben alles voorspeld., net als wij overigens.

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x