Mens en Dier

Dolf Jansen prijst neonazistische Oekraïense burgemeester: ‘Wat een totale afgang’

Help anderen door deze info met vrienden op je social netwerk te delen!

Cabaretier Dolf Jansen prees donderdag in het radioprogramma De Nieuws BV burgemeester Artem Semenikhem van de Oekraïense stad Konotop. “Ik zag de burgemeester van Konotop, die wist dat de Russen er bijna zijn, die aan de hem omringende mannen vroeg of ze klaar waren om te vechten. Dat waren ze, dat zijn ze.”

“Als kijker op ruim 2000 kilometer afstand is het alsof ze allemaal zeggen: we gaan dood, maar we zullen tot het eind vechten voor onze stad, voor dit land,” zei Jansen. “Het was een scène die leek te komen uit Shakespeare’s Henry V, de St Crispin’s Day Speech, waarbij een groep strijders doodmoe, nat, hongerig besluiten het toch op te nemen tegen de naderende overmacht, want als ze vallen, vallen ze samen als helden. En als ze wel overwinnen, zal het de mooist mogelijke overwinning zijn.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De burgemeester had het kunnen zeggen: ja, we zijn maar met weinig, maar dat betekent dat we alleen maar meer eer en glorie kunnen verdienen,” zei Jansen nog.

(Video verwijderd? Klik hier...)

14/88

Eelke van Ark, onderzoeksjournalist bij Follow the Money, wees de cabaretier erop dat de burgemeester van Konotop een daadwerkelijke neonazi is. De krant Jerusalem Post schreef dat hij rondreed in een auto met daarop de cijfers 14/88. Dit is een verwijzing naar de 14 woorden van David Lane, lid van de neonazigroep The Order: we moeten het bestaan van ons volk en een toekomst voor blanke kinderen verzekeren. 88 verwijst naar de letters HH, wat staat voor Heil Hitler.

Van Ark merkt op dat het verhaal over Konotop ook anders ligt. “Bottom line: de lokale autoriteiten sloten een deal met Russische troepen. De bevolking valt hen niet aan, de Russen vallen hen niet lastig,” schrijft ze in een Twitterdraadje.

Daar sturen we vliegtuigen vol wapens naartoe

De onderzoeksjournalist zegt het belangrijk te vinden dat we militante ultranationalisten niet onwetend en onnodig verheffen tot held van de dag. Van Ark schrijft verder dat ook de regering van Zelensky een dubieuze relatie heeft met ultranationalisten.

“En daar sturen we vliegtuigen vol wapens naartoe,” verzucht columnist Marianne Zwagerman.

Columnist Maaike van Charante reageert: “Wat een totale afgang voor schijnheilige deugpronker Dolf Jansen. Hij wou even laten zien hoe ‘betrokken’ hij was bij de mensen van Oekraïne. Wat blijkt? De sukkel stond een neonazi te prijzen.”

4.6 62 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

98 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
koddebeier
koddebeier
2 jaren geleden

Wat een onbenul !! Pas goed in het kabinet.

Ron
Ron
2 jaren geleden

Zijn naam spreekt boekdelen.

Sherma
Sherma
2 jaren geleden

Je kan zoveel wapens sturen als je maar wil. De opleiding volgt met de volgende lading? Burgers met oorlogswapens.. dat komt zeker goed. Dit lijkt mij vrij snel uit hun handjes genomen te zullen worden door het Russische leger. Misschien beter zo, jammer om te zeggen. Maar de VS heeft ook een massa wapentuig achtergelaten in Afghanistan.

Locke
Locke
2 jaren geleden

Onder welke steen komt die ineens onderuit gekropen, ambassadeur van Oxfam Novib van die gluiper komt in de toekomst ook het een en ander in het openbaar.

Back to top button
98
0
We lezen graag je reactie!x