Homepagina » Buitenland » Microsoft wil dode mensen terugbrengen als ‘chatbots’
chatbot

Microsoft wil dode mensen terugbrengen als ‘chatbots’

Microsoft heeft een patent toegewezen gekregen dat rechtstreeks uit een aflevering van de dystopische serie Black Mirror lijkt te komen. Het patent stelt het bedrijf in staat om dode mensen te veranderen in AI-chatbots. Zo’n chatbot zou gebouwd worden aan de hand van afbeeldingen, de stem, social mediaberichten en andere persoonlijke informatie. Middels stemcommando’s of tekstberichten zou je vervolgens een gesprek kunnen voeren met de chatbot.

Volgens het patent kan de chatbot eruit komen te zien als een ‘historisch figuur, een beroemdheid, een vriend of familielid, of als de gebruiker zelf’. Dit doet heel sterk denken aan de aflevering ‘Be Right Back’ uit de serie Black Mirror, waarin een man om het leven komt bij een auto-ongeluk en zijn vriendin hem terugbrengt in de vorm van een kunstmatige intelligentie die praat en zich gedraagt als haar geliefde.

De transhumanistische elite droomt ervan om onsterfelijkheid te bereiken door het bewustzijn na de dood te uploaden naar een computer. In zijn boek ‘The Age of Spiritual Machines’ voorspelt futurist Ray Kurzweil dat mensen in 2045 hun bewustzijn kunnen opslaan op een computer en dat voor het eind van de eeuw lichamen worden vervangen door machines.

Niet te onderscheiden

We kunnen lichamen maken met behulp van nanotechnologie, we kunnen virtuele lichamen maken en een virtuele werkelijkheid die niet te onderscheiden is van de echte werkelijkheid. De virtuele lichamen zullen net zo gedetailleerd en overtuigend zijn als echte lichamen, zei Kurzweil.

Hij maakte duidelijk dat zulke technologie alleen beschikbaar zal zijn voor de rijke elite en dat de rest van de mensheid een soort slavenklasse zou worden of helemaal zou worden weggevaagd. De toekomst lacht ons tegemoet.

[Summit News]
4.3 23 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
6 maanden geleden

Net als de film Transcendence

Willem
Willem
6 maanden geleden

Is dit voor af nadat het depopulatie is voltooid ?

Of kan ik dit beter aan Bill vragen , volgens mij is dat zijn specialiteit …

Joost
Joost
6 maanden geleden

Eng!

Elise
Elise
6 maanden geleden

avatar

x

Check Also

capel

Emeritus hoogleraar Capel verrast met ‘geniale video’: zo worden we bij de neus genomen

Emeritus hoogleraar Pierre Capel, die op veler ...

world economic forum

World Economic Forum gaat ‘misinformatie’ over gezondheid en vaccins censureren

Het World Economic Forum heeft een nieuwe ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

49
0
We lezen graag je reactie!x