Buitenland

Microsoft wil dode mensen terugbrengen als ‘chatbots’

Help anderen door deze informatie met kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Microsoft heeft een patent toegewezen gekregen dat rechtstreeks uit een aflevering van de dystopische serie Black Mirror lijkt te komen. Het patent stelt het bedrijf in staat om dode mensen te veranderen in AI-chatbots. Zo’n chatbot zou gebouwd worden aan de hand van afbeeldingen, de stem, social mediaberichten en andere persoonlijke informatie. Middels stemcommando’s of tekstberichten zou je vervolgens een gesprek kunnen voeren met de chatbot.

Volgens het patent kan de chatbot eruit komen te zien als een ‘historisch figuur, een beroemdheid, een vriend of familielid, of als de gebruiker zelf’. Dit doet heel sterk denken aan de aflevering ‘Be Right Back’ uit de serie Black Mirror, waarin een man om het leven komt bij een auto-ongeluk en zijn vriendin hem terugbrengt in de vorm van een kunstmatige intelligentie die praat en zich gedraagt als haar geliefde.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/geert-pieter-dilan.png

De transhumanistische elite droomt ervan om onsterfelijkheid te bereiken door het bewustzijn na de dood te uploaden naar een computer. In zijn boek ‘The Age of Spiritual Machines’ voorspelt futurist Ray Kurzweil dat mensen in 2045 hun bewustzijn kunnen opslaan op een computer en dat voor het eind van de eeuw lichamen worden vervangen door machines.

Niet te onderscheiden

We kunnen lichamen maken met behulp van nanotechnologie, we kunnen virtuele lichamen maken en een virtuele werkelijkheid die niet te onderscheiden is van de echte werkelijkheid. De virtuele lichamen zullen net zo gedetailleerd en overtuigend zijn als echte lichamen, zei Kurzweil.

Hij maakte duidelijk dat zulke technologie alleen beschikbaar zal zijn voor de rijke elite en dat de rest van de mensheid een soort slavenklasse zou worden of helemaal zou worden weggevaagd. De toekomst lacht ons tegemoet.

[Summit News]

4.3 23 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

49 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mike
Mike
3 jaren geleden

Net als de film Transcendence

Willem
Willem
3 jaren geleden

Is dit voor af nadat het depopulatie is voltooid ?

Of kan ik dit beter aan Bill vragen , volgens mij is dat zijn specialiteit …

Joost
Joost
3 jaren geleden

Eng!

Elise
Elise
3 jaren geleden

avatar

Back to top button
49
0
We lezen graag je reactie!x