BuitenlandCorona

Kijk: politieagenten zetten helm af en lopen mee met ‘grootste coronaprotest tot nu toe’ in Oostenrijk

Help mee door deze info met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Afgelopen weekend zijn mensen in heel Europa de straat opgegaan om te demonstreren tegen het coronabeleid. In Brussel zijn minstens 500 mensen gearresteerd die mee wilden doen aan een betoging tegen de coronaregels. De politie had de demonstratie verboden en er waren veel agenten op de been.

In Amsterdam maakte de ME een einde aan een coronaprotest op het Museumplein. Ook in de Hongaarse hoofdstad Boedapest werd gedemonstreerd tegen de coronaregels.

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen stonden betogers recht tegenover de oproerpolitie. Ook daar was de aangekondigde demonstratie tegen het coronabeleid verboden, volgens de autoriteiten omdat ‘betogers over het algemeen geen afstand houden en vaak geen mondkapjes dragen’. Oostenrijk is op 26 december voor de derde keer in lockdown gegaan. Niet-essentiële winkels en veel bedrijven zijn gesloten.

Kurz moet weg!

Hoewel de ‘vrijheidsdemonstratie’ verboden was, kwamen mensen massaal naar Wenen. Meer dan 20.000 betogers werden urenlang tegengehouden door de politie en er werd zelfs een freelance journalist gearresteerd, schrijft weekblad Wochenblick. De demonstranten lieten zich niet afschrikken en konden hun protestmars door de stad uiteindelijk toch vervolgen.

Ondanks de negatieve berichten in de media en de politieke lastercampagnes vond de grootste coronademonstratie tot nu toe plaats. Uit duizenden kelen klonk in Wenen één grote echo: “Kurz moet weg!”

Politieagenten liepen vooraan mee

Er gebeurde ook iets opmerkelijks. Alfons Kluibenschädl schrijft voor Wochenblick dat politieagenten hun helm afzetten en vooraan meeliepen in de mars. Het is niet duidelijk of er juist vanwege het verbod zoveel mensen waren gekomen, maar inmiddels is wel duidelijk dat mensen niet langer met zich laten sollen, aldus Kluibenschädl.

Journalist Michael Bonvalot reageerde zuur: “De politie loopt mee in een mars van extreemrechtse coronagekkies.” Onderzoeksjournalist Vicki Van Lommel roept hem tot de orde: “Weer een journalist die elke mening die tegen het overheidsbeleid ingaat onterecht framet als rechts-extremistisch. Wie de beelden bekijkt, ziet eerder de middenklasse demonstreren.”

Bekijk de beelden hieronder:

4.3 89 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
2 jaren geleden

Dit geeft de burger weer moed

Annemiek B.
Annemiek B.
2 jaren geleden

Ik daag de agenten hier uit: Ga oprecht op zoek naar de waarheid en sluit je aan bij ons geweldloze protest! Anders krijg je wellicht over een tijd net zo veel spijt als de collaborerende agenten destijds….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
2 jaren geleden

Goed nieuws – VACCINES niet VERPLICHT van de Raad van Euope (CoE) – Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM)

Het einde naderd!!! R.I.P CORONA!!

Akkafietje
Akkafietje
2 jaren geleden

Dus in Oostenrijk zijn de politie ook mensen.

Wat een verschil met die geprogrammeerde robots in de rest van Europa

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

67
0
We lezen graag je reactie!x