Homepagina » Buitenland » Kijk: politieagenten zetten helm af en lopen mee met ‘grootste coronaprotest tot nu toe’ in Oostenrijk
politie
Foto: Demonstratie tegen de coronamaatregelen in Wenen (Bwag CC BY-SA 4.0)

Kijk: politieagenten zetten helm af en lopen mee met ‘grootste coronaprotest tot nu toe’ in Oostenrijk

Afgelopen weekend zijn mensen in heel Europa de straat opgegaan om te demonstreren tegen het coronabeleid. In Brussel zijn minstens 500 mensen gearresteerd die mee wilden doen aan een betoging tegen de coronaregels. De politie had de demonstratie verboden en er waren veel agenten op de been.

In Amsterdam maakte de ME een einde aan een coronaprotest op het Museumplein. Ook in de Hongaarse hoofdstad Boedapest werd gedemonstreerd tegen de coronaregels.

In de Oostenrijkse hoofdstad Wenen stonden betogers recht tegenover de oproerpolitie. Ook daar was de aangekondigde demonstratie tegen het coronabeleid verboden, volgens de autoriteiten omdat ‘betogers over het algemeen geen afstand houden en vaak geen mondkapjes dragen’. Oostenrijk is op 26 december voor de derde keer in lockdown gegaan. Niet-essentiële winkels en veel bedrijven zijn gesloten.

Kurz moet weg!

Hoewel de ‘vrijheidsdemonstratie’ verboden was, kwamen mensen massaal naar Wenen. Meer dan 20.000 betogers werden urenlang tegengehouden door de politie en er werd zelfs een freelance journalist gearresteerd, schrijft weekblad Wochenblick. De demonstranten lieten zich niet afschrikken en konden hun protestmars door de stad uiteindelijk toch vervolgen.

Ondanks de negatieve berichten in de media en de politieke lastercampagnes vond de grootste coronademonstratie tot nu toe plaats. Uit duizenden kelen klonk in Wenen één grote echo: “Kurz moet weg!”

Politieagenten liepen vooraan mee

Er gebeurde ook iets opmerkelijks. Alfons Kluibenschädl schrijft voor Wochenblick dat politieagenten hun helm afzetten en vooraan meeliepen in de mars. Het is niet duidelijk of er juist vanwege het verbod zoveel mensen waren gekomen, maar inmiddels is wel duidelijk dat mensen niet langer met zich laten sollen, aldus Kluibenschädl.

Journalist Michael Bonvalot reageerde zuur: “De politie loopt mee in een mars van extreemrechtse coronagekkies.” Onderzoeksjournalist Vicki Van Lommel roept hem tot de orde: “Weer een journalist die elke mening die tegen het overheidsbeleid ingaat onterecht framet als rechts-extremistisch. Wie de beelden bekijkt, ziet eerder de middenklasse demonstreren.”

Bekijk de beelden hieronder:

4.3 89 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
67 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob Bentvelzen
Rob Bentvelzen
7 maanden geleden

Dit geeft de burger weer moed

Annemiek B.
Annemiek B.
7 maanden geleden

Ik daag de agenten hier uit: Ga oprecht op zoek naar de waarheid en sluit je aan bij ons geweldloze protest! Anders krijg je wellicht over een tijd net zo veel spijt als de collaborerende agenten destijds….

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Goed nieuws – VACCINES niet VERPLICHT van de Raad van Euope (CoE) – Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens (EVRM)

Het einde naderd!!! R.I.P CORONA!!

Akkafietje
Akkafietje
7 maanden geleden

Dus in Oostenrijk zijn de politie ook mensen.

Wat een verschil met die geprogrammeerde robots in de rest van Europa

x

Check Also

cda

CDA-bestuurder stopt vanwege covidbeleid De Jonge: ‘We worden geregeerd door Big Pharma’

CDA-burgerraadslid en -bestuurder in Dronten Wilfried Groot ...

van houwelingen

Kamerlid Van Houwelingen haalt hard uit naar IC-baas Gommers: ‘Wat een totaalidioot’

Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

67
0
We lezen graag je reactie!x