Homepagina » Het Complot » VS haalt hard uit: Britse bank HSBC waste drugsgeld wit
HSBC

VS haalt hard uit: Britse bank HSBC waste drugsgeld wit

In een 340 pagina’s tellend rapport halen leden van de Amerikaanse Senaat hard uit naar de grootste bank van Groot-Brittannië.

Dochterondernemingen van HSBC in landen als Mexico, Saoedi-Arabië en Bangladesh hebben miljarden dollars aan verdacht geld de VS binnen laten komen zonder er goed op te controleren.

Mogelijk financierde de kredietverstrekker op die manier terroristische organisaties en waste zij Mexicaans drugsgeld wit. Volgens de senatoren zette de bank de deur naar de VS open voor drugsdealers.

Al Rajhi Bank

De Amerikaanse Senaat heeft juist een onderzoek afgerond naar de activiteiten van HSBC. “De cultuur bij HSBC is lange tijd op grote schaal vervuild,” zei senator Carl Levin in een persverklaring.

Het rapport onthult dat HSBC in Saoedi-Arabië zaken heeft gedaan met Al Rajhi Bank, een bank die terrorisme financiert. Eén van de oprichters van Al Rajhi zou een weldoener van Al Qaida zijn geweest. In 2005 besloot HSBC niet langer zaken te doen met de Saoedische bank, maar enkele maanden later werd de samenwerking weer hervat. De financiële reus zou ook zaken hebben gedaan met twee banken in Bangladesh die naar verluidt banden hebben met terroristische organisaties.

Illegale drugshandel

“De verantwoording schoot in dit geval drastisch tekort,” voegde senator Levin toe. De Mexicaanse dochteronderneming van HSBC haalde tussen 2007 en 2008 7 miljard dollar binnen. Een deel daarvan zou afkomstig zijn van de illegale drugshandel in de VS.

Het rapport houdt het Office of the Comptroller of the Currency (OCC), een Amerikaanse financiële toezichthouder, medeverantwoordelijk omdat er geen stappen werden ondernomen tegen HSBC. Het hoofd van het OCC, Thomas Curry, zal worden verhoord.

Excuses

Onlangs maakte de grootste Britse bank bekend dat zij een boete van 1 miljard dollar zou moeten betalen aan Amerikaanse autoriteiten wegens witwaspraktijken tussen 2004 en 2010.

De leiding van HSBC heeft excuses aangeboden en beterschap beloofd. Het budget van de divisie die regels maakt tegen witwassen is inmiddels verdubbeld.

Bron: RTL.nl

Gerelateerd:

 Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

23 reacties

 1. Het komt nu lekker los allemaal. De beerput begint zich te openen,

  de vieze lucht komt eruit!

  0 likes
 2. Illegale drugshandel, klinkt als een pleonasme.

  0 likes
 3. de pot verwijt de ketel dat ie zwart…wat een grap

  0 likes
 4. Het moddergooien begint! *Haalt chips, cola en pantoffels* Ziezo. Enjoy the ride!

  0 likes
 5. hoi ja #4 het moddergooien begint ,maar wel via internet en niet de tv,daar lopen ze nog achter de illumunatie aan.dsb6d

  0 likes
 6. [quote name=”Biff”]Het komt nu lekker los allemaal. De beerput begint zich te openen,

  de vieze lucht komt eruit![/quote]
  Of de doos van PANDORA

  0 likes
 7. Waarom geven die mensen zich niet gewoon aan? Het zal ze sieren als ze zelf gaan vertellen dat ze niet langer meer onder het juk van leugens, hebzucht en decadentie willen leven. Het toegeven dat ze verkeerd deden is al een hele grote sprong voorwaards, ook hoog energetisch em kosmisch gezien. En het is tevens een grote sprong voorwaards in hun hun bewustzijn. Zoveel is wel duidelijk van wat Salusa zegt.

  0 likes
 8. ? Huh? VS haalt hard uit…? Ze doen met deze uitspraak net alsof ze zelf niet aan witwassen doen. Zo flikken ze dat. Maar de energieen bij die lui zijn aan het afnemen. Ze kunnen niet meer, doodop van het maar blijven liegen en verdraaien tegen de klippen op. En iedereen heeft ze door. Dan hebben ze de energetische energieen ook nog eens tegen. Daar word je niet blij van, met al je miljoenen niet. Ik voorzie een spoedig herstel van de economie, hoewel ik het liever over het opnieuw opbouwen van een maatschappij heb.

  0 likes
 9. Niburu je zou je eens moeten verdiepen in Frankrijk, met name in de heer Jacques Chirac. De man die aan de macht kwam met drugs geld.En even op de andere kant van de wereld, zijn macht even laat zien door atoombommen te laten ploffen.Waar over gezwegen wordt, maar waar dagelijks mismaakte kinderen worden geboren. http://nl.wikipedia.org/wiki/Jacques_Chirac Maar wij zijn wakker, en laten dit soort van mensen struikelen.

  0 likes
 10. Met dit geld en geld vanuit drugteelt in de zandbak worden in de USSA de black projects gefinancieerd. Bilioenen aan zwarte dollars waarmee DUMBS en andere zaken betaald worden. Langzaam maar zeker zal de waarheid over alles naar buiten komen. Wat dat betreft krijgt SalUsa gelijk.

  0 likes
 11. [quote name=”Lilian”]Het moddergooien begint! *Haalt chips, cola en pantoffels* Ziezo. Enjoy the ride![/quote]
  Zat je maar voor een televisie, en was het maar een film.Maar de werkelijkheid zal zijn dat het niet “Enjoy the ride” gaat worden.Als de wereld moet veranderen, zal elke steen worden omgekeerd,en zal de cola niet meer te verkrijgen zijn, nog uw tv zal nog werken, en de pantoffels zullen loopschoenen zijn!!Lopen om te overleven.Al zoekend naar voedsel, en gelijk gestemden.Pas daarna zal er weer opgebouwd kunnen worden.http://www.youtube.com/watch?v=kr__EgM3c9U&feature=related

  0 likes
 12. WEETJE

  De financiële toezichthouder van de EU heeft voorgesteld bankiers die misdaden begaan naar de gevangenis te sturen.

  Als je dit ondersteunt kun je hiervoor de volgende petitie tekenen. Er hebben tot nu toe 650.000 mensen wereldwijd getekend.

  http://www.avaaz.org/nl/bankers_behind_bars_f/?bCCBXab&v=16097

  0 likes
 13. ook hier weer waar je maag van om draait . dit kan dus wel en bij one in Nederland voeren ze de wiet pas in dit moet eens afgelopen zijn met dit krom gedoe heeft hier ook weer met een GROTEN geld kwestie te maken …kijk ik weet niet moet je voor die stomen pas betalen ? zo ja dan zal ik wel gelijk hebben , bae heeft toch al de chocola en de rijst , olie verdien Nederland nog niet genoeg die rijken zakken in de 2 kamer ook hier zouden ze eens een onder zoek moeten gaan doen de mensen moeten dit eisen want hier zit het vuil spel en maar lullen over Crisis tijd wat ze zelf hebben veroorzaakt bah

  0 likes
 14. sorry het moet BEA zijn dan snap je waar het over gaat .

  0 likes
 15. Onlangs maakte de grootste Britse bank bekend dat zij een boete van 1 miljard dollar zou moeten betalen aan Amerikaanse autoriteiten wegens witwaspraktijken tussen 2004 en 2010. Idd HUH!! wat Amerika? gaan ze nu op deze toer verder hun zijn de grootste boeven en nu nog geld eisen van iets waar hun een grote aandeel in hebben nou sorry hoor hoe krom is dat haha..Maar goed ik merk aan mensen vooral aan mezelf dat ik een beetje USA moe ben. Alles wat uit dat land komt is of giftig vals corrupt en ja NEP!!!.. Revolutie is al aan de gang het is nog even wachten tot het Nederland bereikt en ik zal er klaar voor zijn. Namasté 😉

  0 likes
 16. pot verwijt ketel…

  Schuiven met potten geld zodat niemand nog weet wat waar blijft (behalve een paar welgestelde mensen)

  0 likes
 17. [quote name=”Debb3″]Onlangs maakte de grootste Britse bank bekend dat zij een boete van 1 miljard dollar zou moeten betalen aan Amerikaanse autoriteiten wegens witwaspraktijken tussen 2004 en 2010. Idd HUH!! wat Amerika? gaan ze nu op deze toer verder hun zijn de grootste boeven en nu nog geld eisen van iets waar hun een grote aandeel in hebben nou sorry hoor hoe krom is dat haha..Maar goed ik merk aan mensen vooral aan mezelf dat ik een beetje USA moe ben. Alles wat uit dat land komt is of giftig vals corrupt en ja NEP!!!.. Revolutie is al aan de gang het is nog even wachten tot het Nederland bereikt en ik zal er klaar voor zijn. Namasté ;)[/quote]
  Debb3: Geef mij de vijf ik denk er net zo over, en heb even een song gezocht speciaal ter ondersteuning van ons heilig gedachtegoed. http://www.youtube.com/watch?v=GpnOJmo1-Xk

  0 likes
 18. @PC:
  Volg eens, als je tijd over hebt, een cursus ‘Nederlands voor beginners’ door al jouw taalfouten denken anderen misschien dat het ‘niburu-publiek’ misschien niet zo slim is en alles door elkaar haalt, zowel inhoudelijk als taalkundig. Ik heb dan een beetje last van plaatsvervangende schaamte. Het valt me ook op dat mensen met taalfouten veel duimen naar beneden worden toegewezen, zelfs als ze inhoudelijk iets moois zeggen. Uiteraard gaat het niet om de taal maar de inhoud, maar helaas werkt het toch zo. Het is slechts een tip, verder zeker niet negatief bedoeld. Chears

  0 likes
 19. [quote name=”Zeropointlab”]@PC:
  Volg eens, als je tijd over hebt, een cursus ‘Nederlands voor beginners’ door al jouw taalfouten denken anderen misschien dat het ‘niburu-publiek’ misschien niet zo slim is en alles door elkaar haalt, zowel inhoudelijk als taalkundig. Ik heb dan een beetje last van plaatsvervangende schaamte. Het valt me ook op dat mensen met taalfouten veel duimen naar beneden worden toegewezen, zelfs als ze inhoudelijk iets moois zeggen. Uiteraard gaat het niet om de taal maar de inhoud, maar helaas werkt het toch zo. Het is slechts een tip, verder zeker niet negatief bedoeld. Chears[/quote]

  Het ‘andere’ publiek is waarschijnlijk niet zo geïnteresseerd in je beoordeling op taalkundig niveau. Ik in ieder geval niet. Iedereen heeft een mening en kijk naar de boodschap en niet naar de kleine lettertjes. Beoordelen is veroordelen op deze manier. Het is niet negatief bedoeld hoor.

  0 likes
 20. [quote name=”Sipco”]
  Zat je maar voor een televisie, en was het maar een film.Maar de werkelijkheid zal zijn dat het niet “Enjoy the ride” gaat worden.Als de wereld moet veranderen, zal elke steen worden omgekeerd,en zal de cola niet meer te verkrijgen zijn, nog uw tv zal nog werken, en de pantoffels zullen loopschoenen zijn!!Lopen om te overleven.Al zoekend naar voedsel, en gelijk gestemden.Pas daarna zal er weer opgebouwd kunnen worden.http://www.youtube.com/watch?v=kr__EgM3c9U&feature=related%5B/quote%5D
  Sipco, de link levert geen overeenkomstige documenten. Wil je de werkende link nogmaals doorgeven? Dank je.

  0 likes
 21. [quote name=”Incy”][quote name=”Sipco”]
  Zat je maar voor een televisie, en was het maar een film.Maar de werkelijkheid zal zijn dat het niet “Enjoy the ride” gaat worden.Als de wereld moet veranderen, zal elke steen worden omgekeerd,en zal de cola niet meer te verkrijgen zijn, nog uw tv zal nog werken, en de pantoffels zullen loopschoenen zijn!!Lopen om te overleven.Al zoekend naar voedsel, en gelijk gestemden.Pas daarna zal er weer opgebouwd kunnen worden.http://www.youtube.com/watch?v=kr__EgM3c9U&feature=related%5B/quote%5D
  Sipco, de link levert geen overeenkomstige documenten. Wil je de werkende link nogmaals doorgeven? Dank je.[/quote]
  Sorry, ik was te voorbarig. Heb zelf niet goed de copy-paste handeling verricht.

  0 likes
 22. [quote name=”Incy”][quote name=”Incy”][quote name=”Sipco”]
  Zat je maar voor een televisie, en was het maar een film.Maar de werkelijkheid zal zijn dat het niet “Enjoy the ride” gaat worden.Als de wereld moet veranderen, zal elke steen worden omgekeerd,en zal de cola niet meer te verkrijgen zijn, nog uw tv zal nog werken, en de pantoffels zullen loopschoenen zijn!!Lopen om te overleven.Al zoekend naar voedsel, en gelijk gestemden.Pas daarna zal er weer opgebouwd kunnen worden.http://www.youtube.com/watch?v=kr__EgM3c9U&feature=related%5B/quote%5D
  Sipco, de link levert geen overeenkomstige documenten. Wil je de werkende link nogmaals doorgeven? Dank je.[/quote]
  Sorry, ik was te voorbarig. Heb zelf niet goed de copy-paste handeling verricht.[/quote]
  Roger!! Begrepen over en sluiten maar.Met groet sipco!

  0 likes
 23. [quote name=”Sipco”][quote name=”Incy”]
  Roger!! Begrepen over en sluiten maar.Met groet sipco![/quote]
  Over en sluiten is een contradictie, wile je of “over”, alwaar de ander met een antwoord komt. Of wil je “sluiten” het einde van het gesprek?

  Daarbuiten wordt ik een beetje moe van de berichten over het witwassen van geld. Is het niet de overheid die criminelen moet aanpakken? Nu is dat in Amerika natuurlijk al moeilijk als je je eigen president niet wil aanpakken ivm wapenleveranties aan de Mexicaanse drugskartels. Beetje jammer dat je dit nieuws over de grote verlosser Obama op deze site nooit in details tegenkomt. Want dan geef je natuurlijk wel een heel fout beeld van die geweldige president. Die kan je niet ivm brengen met Mexicaanse moordenaars die de ene na de andere Mexicaanse overheidsfunctionaris afknallen. Laat ze eerst “fast en furious” maar een oplossen en degene die toestemming gaf de bak in gooien.

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

anti-veroudering

Het nieuwe wonder voor anti-veroudering?

Volgens wetenschappers van de University of Pittsburgh ...

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Het onzichtbare fenomeen dat je dwarsboomt

Ken je het verschijnsel dat je weet ...

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Het is nu wetenschappelijk bewezen dat meditatie de gezondheid van het brein verbetert. Kijk wat de effecten zijn

Yoga en meditatie kunnen je psychisch welbevinden ...

'Spaceshuttle-UFO' vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

‘Spaceshuttle-UFO’ vastgelegd in Washington. Fotograaf doet onverwachte ontdekking

Een fotograaf uit de Amerikaanse staat Washington ...

Veelgebruikte E-nummers blijken angststoornissen te veroorzaken. Vermijd voedsel met deze conserveermiddelen

Veelgebruikte E-nummers blijken angststoornissen te veroorzaken. Vermijd voedsel met deze conserveermiddelen

Emulgatoren die de houdbaarheid van bewerkte voedingsmiddelen ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.