Binnenland

Waarom blijven mensen VVD stemmen na al deze schandalen?

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In de peilingen staat de VVD van premier Rutte met 35 zetels op eenzame hoogte. Veel mensen vragen zich af hoe dit kan, aangezien de partij al jarenlang geplaagd wordt door schandalen. In de aanloop naar de verkiezingen is het wellicht goed om het geheugen eens op te frissen.

In 2014 zei Rutte over toenmalig VVD-staatssecretaris Frans Weekers dat hij hem ‘heel goed kent’ en ‘totaal vertrouwt’. Weekers stapte op in verband met de Bulgarenfraude. Door fouten van de Belastingdienst kregen tienduizenden mensen ten onrechte geen toeslagen.

Over VVD-Kamerlid Mark Verheijen zei de premier in 2015: “Het verhaal is naar mijn gevoel erg opgeblazen allemaal.” Ook Verheijen stapte op: hij lag onder vuur na beschuldigingen over verkeerde declaraties.

Teevendeal

“Opstelten heeft volgens mij echt een goed verhaal,” zei Rutte in 2015 over de toenmalige minister van Justitie en Veiligheid. Opstelten trad af in verband met de zogeheten ‘Teevendeal’. Er dook bewijs op dat Justitie in 2001 bijna 5 miljoen gulden had betaald aan drugscrimineel Cees H. De oud-minister beweerde eerder in de Tweede Kamer dat hij ‘niet wist hoeveel er was overgemaakt en dat er geen bewijs was voor de deal’.

Tegelijkertijd stapte staatssecretaris Fred Teeven op. Over hem zei Rutte: “Mensen als Fred Teeven heb je echt verschrikkelijk hard nodig in dit land.”

De opvolger van Opstelten, Ard van der Steur, deed het niet veel beter. Maar volgens premier Rutte was er niets aan de hand. In 2017 zei hij: “Van der Steur en zijn functioneren, dat is niet aan de orde.” Ook hij kon de dans niet ontspringen en trad af in verband met de ‘bonnetjesaffaire’ in de nasleep van de Teevendeal.

De leugen over Poetin

Op de vraag of oud-VVD-voorzitter Henry Keizer een integer man is, antwoordde Rutte in 2017: “Dat is hij zeker.” Keizer stapte op omdat hij in opspraak was gekomen door de aankoop van een crematiebedrijf.

Dan Halbe Zijlstra, oud-minister van Buitenlandse Zaken. De inhoud staat niet ter discussie, maar hij had het niet zo moeten doen, zei Rutte in 2018 nadat naar buiten was gekomen dat Zijlstra had gelogen over een ontmoeting met Poetin. Hij moest het veld ruimen.

Mark Harbers trad af om het wegmoffelen van misdaadcijfers over asielzoekers. De VVD’er kwam in de problemen nadat gebleken was dat zaken als moord, doodslag en kindermisbruik in de cijfers niet expliciet werden gemeld.

Ook in de Eerste Kamer is de VVD niet vrij van smetten. Voormalig Eerste Kamerlid Anne-Wil Duthler raakte in opspraak ‘omdat ze haar politieke invloed zou hebben aangewend voor eigen zakelijke belangen’.

Heel veel mensen willen dit dus nóg 4 jaar.

4.9 40 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
131 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Marcel
Marcel
1 jaar geleden

Dat lijkt alleen zo. Net als in elk ander land zijn ook hier in onze Bananen monarchie zowel de peilingen als de verkiezingen zo nep als de pest. It’s rigged.

Zeker nu zou geen enkele ondernemer meer op de VVD stemmen.

Oudje
Oudje
1 jaar geleden

Was nooit mijn keuze……….

rop
rop
1 jaar geleden

Omdat mensen nu eenmaal graag in de maling willen worden genomen. en blinden laten zich ook leiden door blinden.

Antoinette
Antoinette
1 jaar geleden

Niet zo moeilijk, NL heeft dezelfde stemmachines als Amerika waar verschrikkelijk gefraudeerd is. En die peilingen hier kloppen ook geen zak van.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

131
0
We lezen graag je reactie!x