Homepagina » Buitenland » Kijk: President Biden zei 38 dagen geleden dat de Taliban Afghanistan niet zullen overnemen
biden
Foto: Joe Biden (The White House CC0)

Kijk: President Biden zei 38 dagen geleden dat de Taliban Afghanistan niet zullen overnemen

President Biden zei op 8 juli tegen het Amerikaanse volk dat de Taliban Afghanistan niet in handen zouden krijgen nadat hij de Amerikaanse troepen had teruggetrokken.

Op de vraag of het onvermijdelijk is dat Afghanistan zal worden overgenomen door de Taliban, antwoordde Biden: “Nee, dat is het niet.” Hij lichtte toe dat er meer dan 300.000 goed uitgeruste Afghaanse soldaten zijn en slechts 75.000 Taliban.


Biden zei ook dat je geen mensen geëvacueerd zult zien worden uit de Amerikaanse ambassade in Afghanistan. Hij benadrukte dat de kans dat de Taliban het hele land in handen krijgen heel klein is.

Op 13 augustus, twee dagen geleden, beweerde het Amerikaanse Pentagon bovendien dat Kabul ‘geen gevaar loopt’.


Vandaag zijn de Taliban Kabul binnengevallen. De hoofdstad was de enige grote stad die nog niet in handen was van de moslimextremistische organisatie.

De oorlog in Afghanistan heeft de Amerikaanse belastingbetaler van 2001 tot april 2021 naar schatting 2,261 biljoen dollar gekost, aldus het Costs of War-project van de Brown University. Het Pentagon heeft de afgelopen 20 jaar 88 miljard dollar geïnvesteerd in het trainen van het Afghaanse leger, dat binnen een maand uit elkaar viel.

En wat doet het team van Biden? Dat geeft Donald Trump de schuld.

4.8 51 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
83 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arnie
Arnie
2 maanden geleden

Tja, Taliban strijders hebben hele grote families, die schromen er niet voor om hun eigen familieleden een kopje kleiner te maken als ze niet mee werken, onder Trump zou dit nooit gebeurd zijn, maar die is zogenaamd weggestemd….

Jolanda
Jolanda
2 maanden geleden

Hoe bedoel je seniel ???

Merijn Hugens
Merijn Hugens
2 maanden geleden

Nederland heeft in ieder geval nog snel een honderdtal Tolken van de 2500 Tolken in het totaal uit Kabul gehaald…

Deze hele Oorlog draaide om Controle over de Opiumvelden….

https://youtu.be/qW2YWqVpT4E

Annette
Annette
2 maanden geleden

Die trekpop van een Joe Biden, de zogenaamde president van de Verenigde Staten, heeft precies gedaan wat hem bevolen is. Daarvan ben ik overtuigd.
Dit is vast en zeker ook onderdeel van het grote plan: de destabilisatie van de wereld. Dit is maar een klein stukje van wat er (waarschijnlijk) allemaal nog staat te gebeuren.
Veel chaos scheppen, zodat de mensheid zal SMEKEN om orde. En wat voor orde!
Méér dan 2 miljard dollars heeft dit hele project gekost, uiteraard op kosten van de Amerikaanse belastingbetaler. Zoveel is wel duidelijk. Het is niet voor niets dat Amerika al JAREN failliet is. Daarom heeft de Deep State zo ongelooflijk veel macht kunnen krijgen.
Het is al met al natuurlijk diep droevig, dat de Afghanen schijnbaar zó goed opgeleid zijn en met zoveel man, dat ze zo snel als hazen weggevlucht zijn. Dan heeft er toch het nodige geschorst aan hun opleiding. Zonde van het geld. Down the drain!
Ondertussen is de situatie voor de Afghaanse mensen, die (niet erg slim denk ik) de buitenlandse krachten hebben geholpen, nu in doodsgevaar. Of ze nog op tijd opgehaald kunnen worden om te ontkomen aan de moordenaars van de Taliban: dat is de grote vraag.

x

Check Also

verpleegster

Viraal filmpje: verpleegster vraagt waarom vaccins nodig zijn als ze niet werken

Een verpleegster uit Californië heeft tijdens een ...

senator

Senator laat zien waarom dit NIET de pandemie van de ongeprikten is

De afgelopen maanden is vaak gezegd dat ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

83
0
We lezen graag je reactie!x