Buitenland

Australische burgemeester is het zat en twittert: ‘Welkom in nazi-Duitsland’

Help door deze info met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Burgemeester Steve Christou van Cumberland City Council in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales heeft de nieuwe coronamaatregelen die in zijn regio van kracht zijn, vergeleken met nazi-Duitsland.

Christou plaatste vrijdag een afbeelding op Twitter van de nieuwe lockdownregels. Eén van de nieuwe regels: alle inwoners van Greater Sydney hebben vanaf nu een vrijbrief nodig om de regio te kunnen verlaten.

Dictatoriale waanzin

“Welkom in nazi-Duitsland,” schreef de burgemeester, die de tweet later verwijderde. Hij liet zich eerder ook al kritisch uit over de aanscherping van de lockdownmaatregelen door te spreken van ‘dictatoriale waanzin’.

Minister David Elliott van Politie en Hulpdiensten in de deelstaat Nieuw-Zuid-Wales riep de burgemeester na de tweet op om terug te treden. Hij vond het bericht ‘weerzinwekkend’.

burgemeester
Beeld: Screenshot Twitter/Mayor Steve Christou
Vijf kilometer

De grote steden in de dichtstbevolkte staat van het land hebben al sinds eind juni een strikte lockdown. Zondag zijn de maatregelen verder aangescherpt. In heel Nieuw-Zuid-Wales geldt nu een strengere lockdown.

In Sydney mogen mensen nog maar vijf kilometer van hun huis vandaan bewegen. Mensen mogen geen bezoek meer ontvangen, alleen voor een beperkt aantal zaken het huis verlaten en alle horeca is gesloten. Mensen die de coronaregels overtreden, riskeren een boete van 5000 Australische dollar.

[RT]

4.8 72 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
101 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Renkir
Renkir
1 jaar geleden

Helemaal juist!

Annette
Annette
1 jaar geleden

Nee, minister David Elliott van Politie- en Hulpdiensten, het is WEERZINWEKKEND wat jullie met elkaar allemaal bekokstoven.
Burgemeester Steve Christou heeft hartstikke gelijk met zijn vergelijking met nazi Duitsland. Maar ja, daar kunnen de huidige onderdrukkers slecht tegen, als de jaren ’30 en ’40 van de vorige eeuw erbij gehaald worden.
Wat er nu gebeurt in delen van het grote Australië is voor mensen, die hun hele leven tot nu toe in vrijheid hebben doorgebracht, ook bijna niet meer te bevatten. ALLEEN als je een 80 plusser bent, zal je je nog herinneren, dat je als kind de Tweede Wereldoorlog hebt meegemaakt. Dit is een herhaling. En dan niet een directe buitenlandse vijand, maar een indirecte.
De directe vijand is je EIGEN regering, die met draconische maatregelen komt om je het leven totaal zuur te maken.
En dat je een bewijs moet hebben om de regio, waar je woont, te verlaten, is natuurlijk verschrikkelijk. Er staat trouwens NIET bij of je daarvoor die gentechinjectie moet hebben gehad. Maar ik vermoed zomaar dat dat het geval is. Doe je dat niet, dan ben je dus gevangene.
Het doet mij denken aan het liedje van die groep, die zong over de vogels die vlogen van Oost- naar West-Berlijn. Alleen als vogel ben je straks nog vrij.

wolfje168
wolfje168
1 jaar geleden

Iets met: ‘dan dooft het licht’ …

Abby
Abby
1 jaar geleden

Een lockdown vanwege een verkoudheid, griep, een niesje of loopneus. Al vóór die idiote maatregelen leven we in een dictatuur alleen nu wordt het niet verdoezeld.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

101
0
We lezen graag je reactie!x