Gezondheid

Advantaam gaat aspartaam vervangen

Help ons door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Steeds meer mensen zijn op de hoogte van de vermeende bijwerkingen van aspartaam.

De grote bedrijven voelen dat in hun portemonnee en zijn telkens op zoek naar nieuwe zoetstoffen. Wij presenteren u het antwoord op obesitas: Advantaam.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Gisteravond ging bij mij de telefoon. Ron Fonteine van Leefbewust.com had ontdekt dat er deze week een nieuwe zoetstof in de EU is goedgekeurd: advantame. In Nederland zal men op de etiketten vermoedelijk over advantaam gaan spreken. Net nu de bouwvak is begonnen en heel Nederland in het buitenland vakantie viert, proberen de machthebbers ongemerkt deze nieuwe super-aspartaam erdoorheen te drukken. Ooit was aspartaam het antwoord op obesitas, maar we zijn dikker dan ooit.

Ajinomoto

De ontwikkelaar van advantaam is Ajinomoto. Ajinomoto is een Japans bedrijf en heeft 40% van de aspartaammarkt in handen. Ajinomoto produceert voor ons ook de smaakversterker E621, oftewel mononatriumglutamaat (MSG). Het bedrijf produceert zoveel MSG voor de wereldwijde markt dat Ajinomoto een synoniem is geworden voor smaakversterkers. Naast smaakversterkers produceert dit bedrijf ook medicijnen. We hebben hier dus gewoon te maken met Big Pharma. Mochten mensen linksom ziek worden van aspartaam, dan hebben ze daar rechtsom wel weer een medicijn voor. Ajinomoto bestaat al langer dan 100 jaar en heeft er 10 jaar over gedaan om advantaam te ontwikkelen. Het bedrijf is actief in ruim 100 landen en heeft meer dan 24.000 mensen in dienst.

Ajinomoto schroomt niet om zich te bedienen van onzuivere praktijken

  • Begin jaren ’90 was het lid van een kartel rondom de prijs van lysine
  • In 2001 bleek dat hun vegetarische MSG gemaakt werd van varkensenzymen
  • Medio 2000 kochten ze de rechten op aspartaam van Monsanto

Het bedrijf heeft een stevige voet aan de grond in Amerika en daarom ook nauwe banden met Monsanto. Ajinomoto geeft aspartaam regelmatig een andere naam om de consument op het verkeerde been te zetten. Zo heette aspartaam eerst NutraSweet en toen opeens neotaam. De argeloze consument heeft geen idee meer wat ‘ie in z’n mond stopt.

Advantaam

Inmiddels zijn alle veiligheidstesten rondom deze nieuwe zoetstof met succes doorlopen en krijgt de zoetstof groen licht van de EFSA (Europese autoriteit voor voedselveiligheid), in navolging van de Australische en Nieuw-Zeelandse FSANZ (Food Standards Agency of Australia and New Zealand). In Amerika loopt de procedure sinds april 2009 bij de FDA (Food and Drug Administration) en goedkeuring zal vermoedelijk spoedig volgen. Elk moment kunnen we nu producten verwachten die gezoet zijn met deze super-aspartaam. Wat mij stoort is dat de uitvinder zelf betrokken is geweest bij de onderzoeken naar de veiligheid van deze zoetstof. Dit heeft wat mij betreft een hoog ‘Wij van WC-eend, adviseren WC-eend’-gehalte. Zelfs als de onderzoeken door een onafhankelijke partij extern zouden zijn uitgevoerd, dan zijn enkele maanden nog te kort om de schadelijke effecten op de lange termijn vast te stellen. Bij labratten is officieel de schadelijkheid van aspartaam nooit vastgesteld, maar tegenstanders beweren dat een testperiode van 2 maanden te kort is om de tumoren vast te kunnen stellen. Er schijnen meer dan 50 onderzoeken gedaan te zijn naar dit middel, maar om één of andere reden zijn er maar weinig gepubliceerd. Zorgwekkend.

Feiten over advantaam

  • Is verwant aan aspartaam
  • Bevat vanilline i.c.m. aspartaam
  • 20.000 keer zoeter dan suiker
  • 100 keer zoeter dan aspartaam
  • Bevat residuen van de katalysatoren platinum en palladium
  • Veilig volgens de ESFA

Boze broertje van aspartaam

Chemisch is advantaam onder meer gebaseerd op een aminozuur uit vanille. Technisch gezien is dit zoetmiddel een derivaat van aspartaam, wat wil zeggen dat het een afgeleide stof is. Aspartaam is zeer discutabel en wordt door velen een neurotoxine genoemd die kanker kan aanjagen omdat deze onnatuurlijke stoffen in dit zoetmiddel niet door het lichaam afgebroken zouden kunnen worden. Ajinomoto heeft in 2000 het recht op aspartaam van Monsanto gekocht voor slechts $67.000.000. Dat zijn geen kinderachtige bedragen die schuilgaan achter de zoetstoffen. Waar geld is, is macht. De jaarlijkse omzet van Ajinomoto is bijna 10 miljard dollar.

Wees gewaarschuwd en blijf verre van de zoetstof advantaam!

Copyright 2013 aHealthylife.nl

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

47 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jacqueline Smit
Jacqueline Smit
10 jaren geleden

..en dan hebben ze bijna dezelfde benaming gekozen, is dat wel slim…of mag deze naam net als MSG ook onder verschillende misleidende benamingen op de etiketten komen?!

H. Ermand
H. Ermand
10 jaren geleden

Stevia blijkt trouwens gewoon een E-nummer te zijn, E960. Dus of dat nou zo gezond is?

Pascal
Pascal
10 jaren geleden

Mensen die op zoek zijn naar zoetstoffen!!!
Is het een verslaving??
Kan men zich niet veel beter gaan richten op de verslaving?
Net als de maagband zit de verslaving in de bovenkamer maar denkt men het op te lossen met een hele dure operatie. Een vreetverslaving oplossen met een maagband terwijl de bovenkamer erg ziek is.
Wat een wereld.

Eden
Eden
10 jaren geleden

Het is ook al ‘kosher’ verklaard door de Amerikaanse Joodse gemeenschap (Bron: http://www.advantame.com). Dus dat betekent dat het in zogenaamde koshere producten gebruikt mag gaan worden over de hele wereld.

Back to top button
47
0
We lezen graag je reactie!x