Homepagina » Binnenland » Herstel-NL wekt wantrouwen: ‘Trap hier niet in’
herstel-nl
Foto: Coen Teulings (Me Judice CC BY 3.0) Barbara Baarsma (DWDD CC BY 3.0)

Herstel-NL wekt wantrouwen: ‘Trap hier niet in’

De afgelopen dagen was er veel aandacht voor Herstel-NL, een groep die vindt dat de huidige coronamaatregelen niet proportioneel zijn. Eergisteren kwam de groep met een plan voor verregaande versoepelingen. In de ogen van Herstel-NL – een groep artsen, wetenschappers, economen en ondernemers, hebben te veel mensen hinder van de huidige maatregelen.

Er verschenen reclameposters van Herstel-NL, de hashtag #HerstelNL was trending op Twitter en veel mensen veranderden op social media hun profielfoto in een oranje open slotje. Tegelijkertijd groeide echter het wantrouwen richting de mensen achter de groep.

Barbara Baarsma

Politicus Eelco van Hoecke twittert bijvoorbeeld: “Ik wantrouw de motieven van Herstel-NL vanwege enkel de aanwezigheid van Barbara Baarsma van D66. Of ben ik te wantrouwig?” Baarsma, één van de mede-initiatiefnemers van Herstel-NL, raakte begin deze week nog in opspraak.

Ze pleit al jaren voor een CO2-taks, om ‘het klimaat te redden’. Ze is lid van D66 en schreef mee aan partijprogramma’s. Onlangs is ze benoemd tot CEO van Rabo Carbon Bank. Dit onderdeel van de bank houdt zich bezig met alles wat te maken heeft met CO2-reductie.

Coen Teulings

Hoogleraar Coen Teulings, één van de gezichten van Herstel-NL, was gisteravond te gast bij Op1 om de plannen van de groep toe te lichten. Ook bij hem zetten mensen vraagtekens. Ze wijzen erop dat hij de afgelopen jaren enkele artikelen heeft geschreven voor het World Economic Forum.

Mensen struikelen ook over de primaire doelstellingen van Herstel-NL. Eén van die doelstellingen is het ‘inrichten van veilige zones’. “Hier gelden strenge veiligheidsregels bedoeld om kwetsbaren te beschermen in het maatschappelijke verkeer. Zones kunnen plekken zijn, maar ook bepaalde tijdstippen. Buiten de zones is alles weer mogelijk.”

Hoe zien die veilige zones eruit? “In de veilige zone vind je mensen van álle leeftijdsgroepen, ze zijn toegankelijk voor iedereen, veilige zones onderscheiden zich alleen doordat er de allerstrengste veiligheidsregels gelden en dat op overtreding strenge sancties staan. Het is ook niet de bedoeling dat mensen elkaar aanspreken op daar al dan niet aanwezig zijn, als ze zich maar conform de regels van de veilige zone gedragen.”

Misleiders

Jensen ageert in zijn show tegen de plannen van Herstel-NL. Hij noemt de mensen achter de groep ‘misleiders’. “Binnen een paar zinnen wist ik al wat hier aan de hand is en ik wil iedereen daarvoor waarschuwen,” zegt hij. “Trap niet in het plan van Herstel-NL. Beleid gebaseerd op het niet-bestaande gevaar van dit virus is fout en leidt je naar exact hetzelfde waar onze eigen overheid en de grote spelers op de achtergrond [voor staan].”

“Dit is gevaarlijk, dit dient genegeerd te worden,” benadrukt Jensen.

4.9 72 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
77 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jenne Sr.
Jenne Sr.
2 maanden geleden

Deze onmenselijke politieke strebers staan voor niets, als het moet over lijken, echte of onechte !

Mart
Mart
2 maanden geleden

Ik ben er al ingetrapt. Ze moeten mij maar komen halen.

Ikke
Ikke
Reactie op  Mart
2 maanden geleden

Jij vind het wel lekker, Chinese raster zones met poortjes waar je enkel in mag als je je medisch laat verkrachten? Bang voor griep? Laat je niet zo bang maken man. Corona bestaat al 60 jaar. Zie je niet hoe ze hier de Chinese dictatuur willen installeren?

Christina
Christina
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

Zeer zeer juist!

Mickey
Mickey
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

We hebben wel iets opmerkelijk gezien bij die laatste protesten… politie begon sl beetje in de broek te schijten!
Ik weet een ding zeker als het nog een keer gebeurt en ik heb geen twijvels dat dat gaat gebeuren… het is alleen vraag wanneer, politie is machteloos.. 100% MACHTELOOS!
Als het maar 20.000 mensen op straat komen, gaat furher rutte en himler de jongen ook in de brok schijten!!

Bricks
Bricks
Reactie op  Mickey
2 maanden geleden

We zijn tegenwoordig zo geconditioneerd dat geweld uit den boze is voor iedereen behalve “de autoriteit” er wordt zelfs nogal eens geschermd met de term geweldsmonopolie waarbij gedaan wordt alsof het de normaalste zaak vd wereld is. Daarom komen ze ook zo makkelijk overal mee weg. In al die filmpjes van politiegeweld die nu de ronde doen is er niet een bij waarbij de omstanders ingrepen. Als het nu zo simpel was dat je enkel de dood riskeerde maar nee je riskeert (ook al is het nep) “schuld” met alle gedoe en lijden en uiteindelijk wellicht dakloosheid en dan pas de dood wanneer je doodvriest. Dat is het kutte van deze hele situatie ze blijven steeds op die rand van net niet “te ver gaan” totdat er gewenning optreed dan weer. Kikker langzaam laten koken… (hoewel dat een fabeltje is) mensen springen er wellicht niet uit wanneer het te heet wordt.

Bricks
Bricks
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

Met die een na laatste opmerking blijf je wel dat idee van infectieziektes instand houden. Het is nog nooit gelukt om een ziekteverwekker inclusief “virussen” van een zieke gastheer over te dragen naar een gezonde gastheer.

Veterans_Resistance
Veterans_Resistance
Reactie op  Mart
2 maanden geleden

Dit griepje heeft een ifr van 0.23.
Dus 2.3 doden per 1000 gevallen.
Maar al herhaal je dit 1000 x per uur, het schijnt bij sommigen maar niet te willen binnenkomen.

Teun
Teun
2 maanden geleden

Ik wantrouw dit artikel enkel en alleen al vanwege de vermelding van de mening van Robert Jensen.
Deze media-minkukel kan en mag niet serieus genomen worden!

paul dino
paul dino
Reactie op  Teun
2 maanden geleden

Omdat hij zegt zoals het is?
Ik had de lezers/volgers van Nine for News hoger ingeschat.

Mikkie
Mikkie
Reactie op  paul dino
2 maanden geleden

Ach joh..allemaal trollen..

elvis
elvis
Reactie op  paul dino
2 maanden geleden

Jensen is hier bij de meesten erg populair, en terecht, hij had en heeft het vanaf dag 1 bij het juiste eind. Dat verklaart de minnetjes.

VISSER
VISSER
Reactie op  elvis
2 maanden geleden

LAAT ONS GOED NADENKEN WAT ER GAANDE IS LIEVE ALLEMAAL DE SCHURKEN DRUKKEN ALLES STAP VOOR STAP DOOR .EN LACHEN ONS ALLEN UIT ONDER HET MOTTO ,CORONA, MAAR HET IS DE BEDOELING ,,,DE NIEUWE RESET VAN DE WERELD ?? ZO HEBBEN WIJ HET BEGREPEN !!!

Tom
Tom
Reactie op  Teun
2 maanden geleden

Ik snap die bij voorbaat haat tegen Robert Jensen niet. Hij zit al vanaf het begin goed, hij zag de hele hoax zo ongeveer het eerst. Dat hij om voort te blijven bestaan wat shirtjes moet verkopen is begrijpelijk. Zeer te waarderen is dat hij geen adverteerders heeft en (daardoor) volledig onafhankelijk is. Hij kent de media en weet hoe ‘t werkt. Nu werkt hij in feite voor ons en waarschuwd ons voor de trucjes van de media. Top!

Ikke
Ikke
Reactie op  Teun
2 maanden geleden

En waarom niet? Noem 1 ding wat niet op feiten berust was. Robert is een zeer intelligente man, waarschijnlijk te intelligent voor jou om te begrijpen.

niemandalletje
niemandalletje
Reactie op  Teun
2 maanden geleden

“Mijn hond is erg slim. 
Hij heeft medelijden met me omdat ik zo veel post krijg. 
Dat is de reden dat hij de postbode probeert te bijten.”
Albert Einstein

Alleen ben ik bang, dat je niet begrijpt wat Albert nu precies bedoelt.

John
John
Reactie op  niemandalletje
2 maanden geleden

Dan is je hond slimmer dan jij.

Wolfgang
Wolfgang
Reactie op  John
2 maanden geleden

Ich glaube nicht, dass du ihn verstehst.

robroyofireland
robroyofireland
Reactie op  Teun
2 maanden geleden

jezelf dan maar een like gegeven haha arme naprater De MSM pleegt karaktermoord op iemand en je gaat er maar braaf in mee alsof het jouw autonome mening is

MeMysekf
MeMysekf
Reactie op  Teun
2 maanden geleden

Wat heb je hier te zoeken dan? Ga op de msm zieken.

Marianu
Marianu
Reactie op  Teun
2 maanden geleden

Als je echt naar Jensen luistert vallen die schellen wel van je ogen!

Arnie
Arnie
2 maanden geleden

In Polen tijdens de tweede wereldoorlog werden ghetto’s ingericht voor de joden, wie als niet jood de ghetto betrad werd zwaar bestraft, en wie eruit wilde werd nog zwaarder bestraft.
Zie ik hier een gelijkenis, anti vaccers opgesloten in ghetto’s….

Antonius
Antonius
2 maanden geleden

Fijn dat dit zichtbaar gemaakt wordt, want het geeft Big Brother toch weer alle macht. Dit lijkt op aansturing binnen de ‘hunger games’.

Rob
Rob
Reactie op  Antonius
2 maanden geleden

Net als al zo vaak is gebeurt, is dit ook weer zo’n clubje die vanuit het niets ineens opkomt en overal aanwezig is. Als dat gebeurt dan weet je al dat het georganiseerd en gefinancierd is door elites. Wat HerstelNL propageert is gewoon een verlengstuk van het beleid in dit land, en blijkbaar ook van de BBB / WEF agenda. Zones? Hunger games maatschappij?

KaatjeV
KaatjeV
2 maanden geleden

Jensen bedankt voor deze waarschuwing! 👍

jan
jan
2 maanden geleden

Mee eens, altijd heel goed opletten, wanneer mensen steeds meer richting wanhoop en uitputting gedreven worden, zullen ze steeds eenvoudiger te manipuleren zijn. Mensen zien wat er niet is en zien niet wat er wel is.
Niets is wat het lijkt en zolang een ieder nog steeds bezig is met zijn eigen belang en in angst wordt gebracht en gehouden is alles te manipuleren. In deze wereld is het vertrouwen weg en alles is gebaseerd op wat jij gelooft wat je verteld wordt. Maar let op degene met de beste overtuigingskracht kan jou het beste manipuleren, maar alles is een leugen.

Pas op het moment dat mensen eerlijk naar hun zelf kunnen kijken en erkennen dat ze eigenlijk helemaal niets weten en alleen iets weten omdat ze dat is wijsgemaakt, dan pas ga je zien wat er werkelijk is en zolang men niet de moed heeft om eerlijk te zijn , zie je alleen wat er niet is, namelijk wat jou getoond wordt, maar dat is nu precies de totale leugen. Op elke leugen wordt een nieuwe leugen geplakt zodat je nooit kan zien wat er achter zit en je niet kan zien wat er wel is

VISSER
VISSER
Reactie op  jan
2 maanden geleden

TE ERG VOOR WOORDEN !!!

Mikkel
Mikkel
2 maanden geleden

Wil je een nog duidelijker uiting van controlled opposition? Zogenaamd kritiek leveren, maar ondertussen de plannen van hun vrienden in Den Haag uit willen voeren.

Tom
Tom
Reactie op  Mikkel
2 maanden geleden

Ja dit is een schoolvoorbeeld. Helaas zullen weer miljoenen mensen (inclusief main stream media) hier intrappen.

Ikke
Ikke
Reactie op  Mikkel
2 maanden geleden

Exact!

R W
R W
Reactie op  Mikkel
2 maanden geleden

Inderdaad, DIT is nou écht controlled opposition, doen alsof je meestrijd voor het goede en ondertussen je vuile plannetjes doordrukken. Wat een in en in slechte mensen!

Akkafietje
Akkafietje
Reactie op  R W
2 maanden geleden

Wolven in schaapskleren !

John
John
2 maanden geleden

Link aan D66 of te wel Demon duivel 666 👹gaan de haren en alarm bellen doen rinkelen

VincitOmniaVeritas
VincitOmniaVeritas
2 maanden geleden

Inderdaad grote kans dat er sprake is van gecontroleerde oppositie. Als iets te mooi lijkt om waar te zijn…

JAN S.
JAN S.
Reactie op  VincitOmniaVeritas
2 maanden geleden

HET IS EN DUIVELS PLAN. MENSEN WORDT WAKKER !!!!!

elsT
elsT
Reactie op  JAN S.
2 maanden geleden

trust the plan Joyce

-= GensNet =-
-= GensNet =-
Reactie op  JAN S.
2 maanden geleden

Mensen zijn al “te” diep ingedut. Die slapen nu erg diep en worden daarom niet makkelijk weer wakker…..

elisabeth
elisabeth
Reactie op  VincitOmniaVeritas
2 maanden geleden

dus wakker blyven en je gezonden/gryze cellen/blyven gebruiken ….is myn idee……!

Wilde Westen
Wilde Westen
Reactie op  VincitOmniaVeritas
2 maanden geleden

Het startschot van BBB.
De woorden van Rutte en het stilzwijgen daarover in de Kamer.

Ikke
Ikke
Reactie op  VincitOmniaVeritas
2 maanden geleden

Het is niet te mooi om waar te zijn haha, het is vreselijk, van die zone rasters, dat moet dan met “poortjes” enzo en scanners. Als vee bepalen zij dan waar je mag grazen. Jouw wil om je medisch te laten verkrachten, bepaalt dan hoe ver je van je woning verwijderd “mag” zijn. 😉 Als ze dat hier gaan installeren, ben ik weg.

MeMysekf
MeMysekf
Reactie op  Ikke
2 maanden geleden

Waar ga je heen? Serieuze vraag. Omdat dit een wereldwijd probleem is.

Ikke
Ikke
Reactie op  VincitOmniaVeritas
2 maanden geleden

En de volgende stap wordt dan de invoering van een soort straf systeem, als je dingen gezegd hebt die de overheid niet wilt, kan je niet door het poortje met je app of onderhuidse zendertje. Exact zoals in China…

x

Check Also

de jonge

Huisarts geeft coronaminister De Jonge uitbrander: ‘Farizeeër’

Coronaminister Hugo de Jonge zei maandag voor ...

schwab

Kijk: Klaus Schwab kondigde in 2016 de breinchip al aan

World Economic Forum-oprichter Klaus Schwab zei in ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

77
0
We lezen graag je reactie!x