Buitenland

Dit voorbeeld laat zien hoezeer de westerse media zijn losgezongen van de realiteit

Help anderen door dit artikel met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Kinderombudsvrouw Margite Kalverboer zei begin deze maand dat de Nederlandse kinderen van Syriëgangers moeten worden opgehaald uit de kampen daar en teruggebracht naar Nederland.

Volgens de kinderombudsvrouw heeft Nederland een zorgplicht voor deze kinderen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

Ze heeft er bij minister Grapperhaus van Justitie op aangedrongen werk te maken van hun terugkeer.

Spijt

In het IS-strijdgebied in Syrië en Irak bevinden zich tenminste 145 minderjarige Nederlandse kinderen.

Rond de jaarwisseling oordeelde een Belgische rechtbank dat België zes kinderen en hun moeders moet faciliteren bij hun terugkeer uit het voormalige kalifaat van IS.

Diverse media lieten beelden zien van moeders die voor de camera spijt betuigden.

Theater

Journalisten die zich inzetten voor de terugkeer van de kinderen en hun moeders uit het kalifaat steunen terreur en vernederen de slachtoffers, zo heeft journalist Arnold Karskens gezegd in gesprek met Villamedia.

In dit geval functioneerde de journalistiek als doorgeefluik, aldus Karskens. Hij zei dat de uitspraken van de moeders onmogelijk op juistheid kunnen worden getoetst.

Volgens hem hebben IS-vrouwen een actieve rol gespeeld bij martelingen en moordpartijen. “Wie zegt dat ze geen theater spelen?”

Sympathie

Zelf pleit Karskens voor een blackout over het onderwerp van gefrustreerde IS-gangers met baby’s.

Hij vraagt zich af waarom er sympathie wordt gewekt voor (ex)-sympathisanten van moslimextremisme die mannen, vrouwen en kinderen executeerden, onthoofden en tot slaaf maakten.

Losgezongen

Volgens de journalist wordt er oneerlijk spel gespeeld: “Tienduizenden slachtoffers van IS-terreur in kampen rond Mosul en in Noord-Syrië mogen nauwelijks op de warme persoonlijke aandacht rekenen van journalisten.”

Het schrijnend verschil in aanpak versterkt het beeld bij veel burgers dat de westerse media zijn losgezongen van de realiteit, besloot Karskens.

[Villamedia]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pietka
Pietka
5 jaren geleden

Een journalist is per definitie werkloos of een hoer van de macht ! Dit wetend kan men concluderen dat de journalisten die de ISIS vrouwen hebben bezocht dit in opdracht hebben gedaan van de boven ons gestelden .
Dit past jammer genoeg in het plaatje van de steun van de Nederlandse staat aan opstandelingen in syrie!
ISIS Al Qaida ect … zijn onze proxies in het midden oosten, er werd openlijk daarvoor gerondselt in de Nederlandse Moskee’s met goedkeuring van onze AIVD/ Mossad dependance.
Nu reist de vraag als het westen al qaida / ISIS steunt wie heeft dan 9/11 gedaan wie heeft er baat bij de 18 jarige oorlog tegen terreur !? Syrie Iran Lybie Irak waren bepaald geen vriendjes met dat Klein langje aan de rand van de middellandse zee de boven genoemde landen zijn nu of vernietigd onder het mom van terrorisme bestrijding, of worden dmv sancties gestrafd.
Ik zou zeggen trek maar zelf uw conclusie .

salvar
salvar
5 jaren geleden

hoezo nederlander?
dubbel paspoort geen nederlander.
zelf gekozen lekker daar blijven.
eigenlijk wil ik niet betalen van de belasting hiervoor.

bob
bob
5 jaren geleden

Artikel (bericht) van dhr Karskens is zo waar als een koe! Niets aan toe te voegen. Laat ze vooral daar daar blijven! Ze zijn medeschuldig, de vrouwen. De kinderen niet! Echter, als je de kinderen laat overkomen volgen de ouders, dus… laat ze vooral daar zitten, en ze zoeken het lekker zelf uit.

Overigens, ik noem het graag karma! Eerst jagen IS-gangers en aanhang op de lokale burgers en nu is het andersom. No mercy, no understanding, no second chance! They are terrorists and they are brainwash also there women/childeren!

Only you
Only you
5 jaren geleden

Als ze tot in zicht komt dat haar eigen land daar ook debet aan is?

Back to top button
4
0
We lezen graag je reactie!x