Mens en Dier

Van Haga: Horrorscenario uit ‘1984’ komt akelig dichtbij

Help mee door dit met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tijdens het debat over de avondklok verdedigde Tweede Kamerlid Wybren van Haga de vrijheid. “Onlangs heb ik het boek 1984 van George Orwell nog eens gelezen en tot mijn schrik moet ik constateren dat we niet ver verwijderd zijn van het horrorscenario dat daarin wordt geschetst. Newspeak is normaal geworden, het ministerie van waarheid draait op volle toeren en de staatspropaganda wordt niet meer tegengesproken. Demonstreren mag nog steeds, maar alleen als het een onderwerp betreft dat de bekoring heeft van de overheid,” zei hij.

“De almachtige overheid zorgt voor ons, maar wel zodanig dat we steeds minder vrij zijn. In een klein jaar zijn we van een gezellig en vrijzinnig volk veranderd in een angstige groep mensen die geen handen meer schudt, elkaar niet meer knuffelt en met volstrekt zinloze mondkapjes rondloopt. We hebben gewillig geaccepteerd dat de overheid ons een lockdown heeft opgelegd, waardoor middenstanders en zzp’ers failliet gaan. En niemand kwam in opstand,” vervolgde Van Haga.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“En dat alles voor een virus dat vergelijkbaar is met een stevige griep en vanwege een kabinet dat niet in staat is om het aantal IC-bedden op te schalen. En nu legt dit demissionaire kabinet ons een avondklok op en nog steeds komen we niet in opstand. Steeds meer raken we onze vrijheid kwijt. Ik begrijp dat linkse partijen dit allemaal best vinden. Ik heb met eigen ogen gezien hoe dit ging in Oost-Duitsland, Rusland, China en Cuba. Ik kan u vertellen dat het een hel is. De socialistische heilstaat leidt niet tot collectief geluk, integendeel. Wat mij misschien nog wel het meest verbaast, is dat liberale partijen voor deze avondklok zijn. Hoe bestaat het dat een liberale partij kan instemmen met zo’n desastreuze maatregel?” vroeg het Kamerlid.

Stop met al die bangmakerij en laat Nederland weer vrij

Het kabinet maakt zich zorgen over de Britse mutatie, maar is dat wel terecht? Van Haga: “De piek in de Londense ziekenhuizen correleert precies met kerstmis. De bezetting van de IC’s in Londen is nu lager dan in januari vorig jaar. Het probleem daar lijkt te komen doordat Engelse verpleegkundigen minder inzetbaar zijn doordat ze bij een positieve PCR-test verplicht thuis moeten blijven, waardoor de arbeidsproductiviteit daalt. Het aantal positieve PCR-tests in Engeland daalt overigens nu alweer in hoog tempo.”

“Laten we zo snel mogelijk weer teruggaan naar het normale leven. Een avondklok is voor Forum voor Democratie volstrekt onacceptabel, evenals overigens al die andere bizarre coronamaatregelen. Laten we beleid maken dat gestoeld is op oplossingen die wel werken en die minder schadelijk zijn. Laten we accepteren dat de dood bij het leven hoort. Dus stop met al die bangmakerij en laat Nederland weer vrij,” besloot Van Haga.

4.9 96 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

114 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
H. Vaes
H. Vaes
3 jaren geleden

Het is over en uit met de vrijheid. Let op….het nieuwe normaal is ingegaan en hier komen wij nooit meer uit…..Het zij zo ……Bedankt slaapkoppen en angsthazen,

paul dino
paul dino
3 jaren geleden
jaak
jaak
3 jaren geleden

Natuurlijk moeten we in opstand komen.

Hoge Noorden
Hoge Noorden
3 jaren geleden

Mensen die de waarheid willen vertellen worden bestempeld als verwarde idioten, psychiatrische gevallen of zelfs terroristen.

Wie stopt de coronabom in dit coronacircus voor het te laat is?!!? Welke clown of verwarde idioot moet hiervoor uit de hoed getoverd worden om deze gekte te trotseren?!!?

https://www.youtube.com/watch?v=7vPUsPcUYDQ

Back to top button
114
0
We lezen graag je reactie!x