Mens en Dier

Kijk: Wybren van Haga botst keihard met minister Van der Wal (en wordt de mond gesnoerd)

Help door dit met kennissen op je social netwerk te delen!

Kamerlid Wybren van Haga hield stikstofminister Van der Wal donderdag tijdens het stikstofdebat verantwoordelijk voor boeren die geen uitweg zien en zich van het leven beroven.

Tijdens het debat vroeg Van Haga: “Hoeveel jaar gaan we erover doen voordat we een andere KDW (kritische depositiewaarde, red.) of een andere stikstofdepositiewaarde gaan aannemen? Hoeveel jaar gaan we nog ambtelijke plannetjes maken en de boeren in onzekerheid laten, boeren die zichzelf ophangen omdat ze het niet meer zien zitten, door deze minister?”

---Lees verder na dit advertentieblokje---

“Zó!” reageerde Van der Wal.

(Video verwijderd? Klik hier...)

De mond gesnoerd

Voorzitter Vera Bergkamp greep meteen in en snoerde hem de mond. “Nee, u gebruikt heftige taal, meneer Van Haga. Het betreft ook mensen die dit debat volgen. U gaat over uw eigen woorden, maar ik wil u wel vragen om daar toch op te letten. Dit zijn echt heftige woorden,” zei ze.

Van der Wal zei nog een keer verbolgen: “Zó!”

“Ik sta hier in alle oprechtheid antwoord te geven. Dit is blijkbaar niet het antwoord dat de heer Van Haga wil horen, maar dit is echt geen reactie! Excuses. Dat geeft echt geen pas. Dat meen ik echt!” voegde ze toe.

“U gaat over uw eigen woorden, meneer Van Haga, maar als u de minister zo bejegent en dit soort grote woorden gebruikt, snap ik eerlijk gezegd ook wel dat de minister zegt: ik houd er even mee op,” zei Bergkamp nog.

De waarheid kan ze niet aan?

Bij de stikstofminister kwam bijna stoom uit de oren. “Ik geef oprecht antwoord op de vraag over de KDW. Het gaat om de KDW als alternatief in de wet. Daar zijn we mee bezig. Dat gaat geen jaren duren. Dit is geen ambtelijk traject. Dit doen we met de samenleving, met de agrarische sector, met natuurorganisaties en met gedeputeerden. We kijken daar samen naar. We halen er wetenschappers bij. We kijken oprecht of er een alternatief is dat juridisch haalbaar is. Als we dat hebben, dan zetten we dat in. Zo simpel is het!” riep ze.

Melkveehouder Gerrit Wermink reageert: “De waarheid kan ze niet aan? Voor Van der Wal is het allemaal maar een spel. Ze hebben geen benul, geen besef van de gevolgen van hun daden.”

4.9 124 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

93 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
JaBe
JaBe
1 jaar geleden

doos vd wal reageerde nog nèt niet met: how dare you!

Mart
Mart
1 jaar geleden

Bergkamp had nooit op die plaats moeten zitten, ook weer door fraude, wordt kotsmisselijk van dat zooitje.

theo
theo
1 jaar geleden

Wieb goed toneel,nu ff bek houden, je weet welke afspraken we hebben gemaakt en nu heb je wel weer even genoeg gezegd. De meute zal geloven dat je hard voor ze vecht, en jij weet allang wat de plannen zijn en lult nog steeds over stikstof onzin. ook jij bent gewoon onderdeel van!

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Zolang D666 en VVD en hun trawanten in de regering zitten mogen er enkel leugens verteld worden in de kamer, op 15 maart de ultieme afrekening laten we hopen. Weg met deze wanstaltige psychopatische narcisten!

Back to top button
93
0
We lezen graag je reactie!x