Homepagina » Internet » Kijkcijfers kelderen in VS, CNN op laagste punt in 10 jaar

Kijkcijfers kelderen in VS, CNN op laagste punt in 10 jaar

Het tijdperk van de oude media is voorbij. De kijkcijfers van CNN zijn in meer dan 10 jaar tijd niet zo laag geweest.

In totaal trok CNN in de maand april 357.000 kijkers, slechts 108.000 daarvan in de cruciale leeftijdscategorie 25 tot 54 jaar. Over de hele linie krijgt het kabeltelevisienetwerk rake klappen.

Alle televisieshows van CNN worden minder bekeken.

John King USA verloor 41 procent in de leeftijdsgroep 25 tot 54 jaar. Boegbeeld van CNN Piers Morgan trok 14 procent minder kijkers. Mogelijk beginnen de mensen erachter te komen dat hij onder meer heeft gewerkt voor News of the World, de Britse krant van Rupert Murdoch die op zondag 10 juli 2011 werd opgeheven naar aanleiding van het Britse afluisterschandaal.

Nepnieuws

In maart meldde Business Insider dat Fox News in vergelijking met dezelfde maand vorig jaar 17 procent minder publiek wist te trekken.

CNN werd onlangs betrapt op het verspreiden van nepnieuws. De verslaggeving over Syrië en aanverwante onderwerpen bleek in scène gezet, in een Hollywood-jasje gestoken, om het volk te misleiden.

Laagste kijkersaantallen ooit

Alle omroepen meten sinds half maart fors lagere kijkcijfers bij hun prime-timeprogramma’s, vooral onder de cruciale groep 18- tot 49-jarigen. Omroep ABC verloor 21 procent van de kijkers in deze doelgroep vergeleken met vorig jaar. Bij Fox was dat 20 procent en CBS 8 procent. Bij NBC bleef het verlies beperkt tot 3 procent, aldus de New York Times. Meerdere tv-series haalden de afgelopen weken de laagste kijkersaantallen ooit. De daling heeft grote financiële gevolgen. De lagere kijkcijfers kosten miljarden.

Het is gedaan met de oude media in de zin dat ze pretenderen objectief verslag te doen terwijl iedereen kan zien dat ze bevooroordeeld zijn. Voor die leugen betalen ze de prijs. Steeds minder mensen kijken het nieuws op televisie en steeds meer halen het op internet.

Bron: Foxnews.com

Gerelateerd:

 

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
x

Check Also

Machocultuur zorgt ervoor dat we met z'n allen veel te lange werkdagen maken. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

Veel te lange werkdagen als gevolg van machocultuur maken ons ziek. Internetondernemer laat zien dat het anders kan

We maken met z’n allen veel te ...

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur: hoe doe je dat? Deze fulltime internetondernemer laat het je zien

Een werkweek van 4 uur, dat zou ...

de jonge

De Jonge in zee met vaccinmaker die gezondheidscrisis veroorzaakte

Minister Hugo de Jonge blijft maar hameren ...

zweden

Bittere coronapil: Zweden had gelijk, establishment zat er faliekant naast

We weten nu dat Zweden het grotendeels ...

>