Binnenland

Verbolgen reacties om nakend verbod FVD: ‘Iedereen zou moeten opschrikken’

Help ons door dit met jouw kennissen op je social netwerk te delen!

Woensdag gaat een grote groep fractievoorzitters in de Tweede Kamer in gesprek met ‘deskundigen’ over de strijd tegen ‘de antidemocratische onderstroom’ in Nederland. Daarbij ligt de vraag op tafel of Forum voor Democratie van Thierry Baudet verboden zou moeten worden, blijkt uit stukken.

Het gesprek is een initiatief van Hermans (VVD), Paternotte (D66), Heerma (CDA), Kuiken (PvdA), Klaver (GroenLinks), Ouwehand (Partij voor de Dieren), Bikker (ChristenUnie) en Dassen (Volt). Ze willen naar eigen zeggen een einde maken aan ‘de ondermijning van de democratie’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Veel mensen reageren verbolgen. “Zelf verantwoordelijk voor onder andere het toeslagenschandaal, negeren van rechterlijke uitspraken, corona-informatie niet willen geven, discriminatie (QR), bespreken van geweld tijdens klimaatdemo’s (GroenLinks). Maar nee, ZIJ spreken over een FVD-verbod, want dát is democratie,” twittert Annelies Strikkers.

Glijbaan naar een officiële dictatuur

Oud-politieagent Haseena Bakhtali voegt toe: “Niet te geloven dat in Nederland een gesprek op hoog niveau plaatsvindt over het wegpesten, discrimineren en verbieden van politieke partijen in Nederland, het gidsland voor democratie en recht?! Morgen stapt Nederland in de glijbaan naar een officiële dictatuur.”

Volgens journalist Joost Niemoller zal het verbod van FVD en ON bij velen de ogen openen over de zogenaamde democratie waarin we leven. “Eindelijk. Maar dat zal nog maar het begin zijn van een lang en stroperig proces om degenen die de democratie om zeep hebben geholpen te ontmaskeren.”

“Iedereen zou moeten opschrikken als er politieke partijen worden verboden. Omdat dit een veeg teken van totalitarisme is,” aldus huisarts Els van Veen.

Nu herhaalt de geschiedenis zich onder onze ogen

“Van het nazi-Duitsland van Hitler tot het fascistische Italië van Mussolini: het verbieden van politieke partijen was het kenmerk van een fascistisch bewind. En nu herhaalt de geschiedenis zich onder onze ogen,” stelt journalist Erick Overveen vast.

Jurist Jeroen Pols herinnert eraan: “Fracties in de Tweede Kamer die popelen om FVD te verbieden, moeten beseffen dat zij de fascistische traditie voortzetten. In 1933 verboden de nazi’s in Duitsland de sociaaldemocratische SPD.”

4.8 293 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

272 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
7 maanden geleden

De democratie poet van de “zetelenden” helemaal kapot!

Djennis
Djennis
7 maanden geleden

Er is een hele nieuwe lichting haters: Attje Kuiken (PvdA), Aukje de Vries (VVD), Jan Paternotte (D66), Lisa Westerveld (GroenLinks) en Joba van den Berg (CDA). De één erger dan de ander, maar ik kon er maar eentje kiezen van D66 waar zij grossieren in haters. Deze deugers haten het hardst.
Als het aan deze politici ligt, dan is de democratie er bij gebaat als partijen worden verboden die in hun ogen extreem rechts zijn. Zij weten hét oordeel te vellen en hebben de waarheid in pacht gekregen. Van wie? Niet van God, maar misschien wel van iemand die zich God waant. Aan deze politici mankeert niets, want wapens sturen naar Oekraïne is bijvoorbeeld de normaalste zaak van de wereld.
Dat ze daarmee gewoon medeverantwoordelijk zijn voor nog meer doden aan vooral Oekraïense zijde komt niet in ze op. De uitkomst van die situatie is al een jaar duidelijk voor iedereen die niet met z’n hoofd in de reet van Joe Biden zit. De media nodigen de ene na de andere fossiele generaal uit die of nog nooit een oorlog heeft meegemaakt of al z’n oorlogen heeft verloren.
De VS hebben na de Tweede Wereldoorlog géén enkele oorlog gewonnen. Maar er overigens wel tientallen gestart. Alsmede de vele kleurenrevoluties om een dictator te kunnen vervangen voor eentje die wel wil luisteren. De hele wereld ziet dat, maar onze politici willen het niet zien. Jammer voor ze dat het volk het wel gaat zien. Tja, de wereld is met internet kleiner geworden.

Tanya
Tanya
7 maanden geleden

Het gesprek is een initiatief van Hermans (VVD), Paternotte (D66), Heerma (CDA), Kuiken (PvdA), Klaver (GroenLinks), Ouwehand (Partij voor de Dieren), Bikker (ChristenUnie) en Dassen (Volt). Ze willen naar eigen zeggen een einde maken aan ‘de ondermijning van de democratie’.

Zouden ze niet beseffen dat zijzelf de democratie ondermijnen met hun wangedrag!
Tis weer om te kotsen zeg.. bah!

Jan 18wheeler
Jan 18wheeler
7 maanden geleden

In Duitsland speelt hetzelfde tegen de AfD (Alternative für Deutschland) ….
Als ze dit lukt, gaan ze achter alle rechtse/rechtvaardige partijen aan die voor het belang van de ECHTE NEDERLANDSE BEVOLKING opkomen.

Back to top button
272
0
We lezen graag je reactie!x