Homepagina » Binnenland » Klaver en Asscher: ‘Scholen moeten dicht!’ Zo stemden ze over moties om scholen te sluiten
scholen
Foto links: Merlijn Doomernik CC BY 2.0 Foto rechts: Rijksoverheid.nl CC0 1.0

Klaver en Asscher: ‘Scholen moeten dicht!’ Zo stemden ze over moties om scholen te sluiten

In veel Europese landen zijn inmiddels de scholen gesloten in verband met het coronavirus. Nederland heeft ervoor gekozen om scholen open te houden, hoewel er steeds meer stemmen opgaan om ze te sluiten.

Partijen als GroenLinks en PvdA stemden tegen moties die waren ingediend door PVV-leider Geert Wilders en Kamerleden Kuzu en Baudet.

Toch schreven Jesse Klaver (GroenLinks) en Lodewijk Asscher (PvdA) korte tijd later op Twitter waarom het volgens hen belangrijk is om scholen dicht te houden. Bij respectievelijk Jinek en Op1 mochten ze hun standpunt toelichten.

De wind van voren

Op internet krijgen de politieke kopstukken de wind van voren.

Gerard de Boer merkte op: “Van gedachten veranderd, meneer Klaver? Gisteren hebben u en uw fractie nog massaal tegen het sluiten van scholen gestemd.”

“Leg dit eens uit Lodewijk Asscher. Tegen de motie stemmen, maar op tv wel pleiten voor het sluiten van scholen,” schreef Paul Meijer.

Lachertje van de Nederlandse politiek

Journalist Eric van de Beek twitterde: “GroenLinks, PvdA en SGP stemden tegen motie Wilders om scholen te sluiten. Een dag later roepen ze opeens het hardst dat ze moeten sluiten.”

“Klaver en Asscher dus bij Jinek en bij Op1. Allebei stoer roepen dat zij vinden dat ze dicht moeten. Maar in de Tweede Kamer stemden én GroenLinks én de PvdA juist tegen de motie van Baudet. Met andere woorden vóór het openhouden van de scholen!” zei Thijs.

Volkskrant-columnist Arthur van Amerongen haalde hard uit:

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Petrus schreef:

  We weten toch dat Asscher, Klaver en Jetten onbetrouwbaar zijn.
  Ze stemmen tegen omdat het bij Wilders en Baudet vandaan komt.
  En dan de volgende dag proberen te scoren op TV.

  29 likes
 • René schreef:

  Er wordt flink politiek bedreven over de rug van het Corona Virus.

  Tot nu toe is gebleken dat:
  – Het een vrij heftige griep is met luchtweginfectie
  – Het een ziekte is die je met boerenverstand zelf kan uitzitten thuis, tenzij je al een zeer zwakke gezondheid hebt en er complicaties ontstaan
  – Circa 50% van NL zal deze griep moeten krijgen, dan heeft de ziekte veel minder verspreidingskans, hoeveel van deze 50% zal dan een zwakke gezondheid hebben en in het ziekenhuis belanden?
  – Het duurt nog zeker een jaar voordat er een vaccin is, mocht je dit uberhaupt nodig vinden.

  Als je dan beziet wat er allemaal wordt gedaan en gesproken, dan staat dat in geen enkele verhouding met het “probleem”.
  Zeker is wel dat er weer flink met gelden geschoven kan gaan worden onder het mom van ‘Corona Crisis’ en wordt het failliet van het huidige economische systeem weer voor een jaar of wat uitgesteld.

  Waarschijnlijk is over een jaartje een eenvoudige verkoudheid al voldoende om een land op slot te gooien.

  25 likes
 • Willem schreef:

  Dus Klaver en Asscher hebben hier de touwtjes in handen en wat zij willen gebeurt dan ook? Wie heeft deze clowns die “macht” gegeven?

  24 likes
  • Gezinusk schreef:

   Sinterklaas waarschijnlijk. Rekening houdend met het feit dat de ene pipo ooit voor de camera verklaarde na een enorme verkiezingsnederlaag tijdens de gemeenteraadsverkiezingen… namens de partij begrepen had dat ze er niet voor zich zelf zaten, maar meer voor de mensen in het land. Dat schijnt dan de Nederlandse bevolking te moeten vertegenwoordigen?

   6 likes
 • Hein schreef:

  En ondertussen sprayen ze lekker door.
  Agenda21

  24 likes
  • Willem schreef:

   Dat doen ze al 40 jaar zover ik me kan herinneren Hein, het viel de mensen tot 20 jaar terug alleen nog niet op. Gezond is het niet en dat er geen aandacht aan wordt gegeven er geen eerlijke antwoorden komen is nog het ergste, veel kwaad kan het verder niet want na 40 jaar sprayen is de bevolking met ruim 4 miljard mensen toegenomen. Misschien zit er wel een voortplantingshormoon in en tegelijk een dumbing down oplossing zodat mensen die het niet kunnen betalen toch veel kinderen maken die dan weer ingezet worden als slaven of als voedsel weet jij veel, alles is mogelijk.

   9 likes
   • Hein schreef:

    Sorry, maar al ons weer wordt gecreëerd door chemtrails en haarp. Al die onzin over klimaat wordt hierdoor bewust gecreëerd.

    9 likes
   • Freba schreef:

    Wie gaat anders het vuilnis ophalen in de EU?; 70% van de Porsches worden door Duitse Turken in elkaar gezet. Wie brengen de pakjes rond? Precies. Ik kan wel tig A-viertjes vol schrijven. Jetten en Klaver zijn de nieuwe slavendrijvers/handelaren. Jan Piersz. Coentjes 2.0

    3 likes
 • IIS schreef:

  Er heerst een heel ziekmakend idee onder mensen, namelijk het idee dat een overheid bepaalt dat je bloedeigen kind naar school gaat of niet en dat men niet het recht zou hebben zelf beslissingen te kunnen nemen. Kind of ouder, werkende of levende, wie denkt het risico te lopen ergens ziek te worden, op welke plek dan ook zal zelf kunnen beslissen daar weg te blijven of juist niet.

  Winkels, restaurants en cafés verplicht sluiten is evenzo te gek voor woorden. En het is ook niet een opgave of recht van de overheid te beslissen waar men wel of niet wenst te komen, te gaan of te staan. De overheid, de machten achter de macht, nemen zich het recht, met of zonder geweld, met of zonder leger, met of zonder oorlog of een door hen zelf veroorzake crisis.

  Daarbij komt dat het corinavirus een totale hoax is, nepper dan nep en niets anders is dan een middel waarmee de overheden, de zionisten een totale wereldwijde machtsgreep kunnen uitvoeren.

  Dit is de nieuwe wereld orde in volle omvang en wording en China met z’n achterlijke machtscontrole via het social credtis system is daar schijnbaar een groot onderdeel van.

  En verder?

  „We zullen moeten wennen aan een aantal veranderingen in onze manier van leven”, zei
  Australische minister Morrisonn”….

  En hoe ruimt men overbodige mensen op?

  …..”Ouderen van boven de 70 jaar in Groot-Brittannië moeten maximaal vier maanden in quarantaine. Dat is het plan van de Britse regering, die op die manier het nieuwe coronavirus wil beteugelen. Het plan moet de komende weken vorm krijgen…”

  Saillant dat de Britten kort voor dit nep circus echt los ging ze net, toevallig, de EU hebben verlaten.

  18 likes
  • René schreef:

   Je mag niet eens meer in zee zwemmen of in de zon liggen op het strand. Beiden toch erg goed voor de gezondheid en het immuun systeem. Veel gekker moet het niet worden.
   Ben benieuwd of ik in de gevangenis beland als ik toch een duik ga nemen 😀

   16 likes
   • IIS schreef:

    Dit is een false flag, een oorlog tegen de eigen bevolking en van een hoax een drama en van een drama een crisis maken, met uiteindelijk een staat van beleg in het leven roepen. Dan kan het zijn dat inderdaad oorlogswetten gaan gelden.

    En we weten toch: alles is in oorlogstijd toegestaan!

    10 likes
   • IIS schreef:

    Waar is de koning en z’n gelukzalige familie, want deze kan worden gebruikt als goede toestand-indicator. Of heeft men reeds wat beelden in voorraad waarmee is aan te tonen dat ze nog ‘echt’ in Nederland vertoeven. Had de familie niet een enorm stuk grond met opstallen gekocht in Argentinië?

    10 likes
   • Elise schreef:

    Reden van niet zwemmen/zonnen op het strand: Militaire oefening: Defender- Europe 20. De oefening omvat meer dan een dozijn lucht- en zeehavens in acht Europese landen: België, Estland, Georgië, Duitsland, Letland, Litouwen, Nederland en Polen.
    Tijdperiode: april mei 2020

    4 likes
    • Steven schreef:

     Is dat toevallig niet een oefening voor de aankomende oorlog die men wil creëren tegen Rusland. Niet voor niks wordt alles naar Polen gestuurd, waarbij ook 20.000 Amerikanen onderweg zijn naar Europa + de gif bommetjes van Amerika die lagen opgeslagen in Turkije die nu ook ineens naar Polen worden verscheept. Nu deze strandoefeningen…. mij maak je niks meer WIJS!

     4 likes
     • Elise schreef:

      Ja, dat denk ik ook. We weten nu ook de reden waarom alles/defensie in Zeeland niet door ging. Midden in een warsituatie, dan ga je niet verkassen.

      1 likes
    • Elise schreef:

     Sorry, las net dat die oefening is uitgesteld.

     3 likes
     • deze schreef:

      Elise, klopt ja, maar het gaat toch door.. alleen onder een andere naam.. de hufters
      SHAEF is de naam voor de zinloze, geldverslinde “oefening ” die wel weer een valse flag zal zijn, kortom : we worden allemaal gvd-d!

      fijne week allen hier met alles op slot, let op volgende week verplicht binnen zitten, en anders opgepakt door de garde met vastzetting, het is helemaal MIS
      er is meer aan de hand, maar ik slaap er geen nacht minder om, maak mij wel heel erg bezorgd om de kinderen die nu opgroeien met al die onzin en nepperij..

      Er is haast bij de klus die moet geklaard worden, vandaar de omvang

      6 likes
     • Elise schreef:

      @deze. Hoe weet jij dat dit nu SHAEF heet?

      2 likes
 • JanB schreef:

  Als ik die twee half grijnzende koppen op die foto al zie, dan moet ik spontaan over m’n nek. En dan wordt het hoog tijd Nederland volledig af te sluiten en de noodtoestand uit te roepen als blijkt dat, dat soort koppen NL vertegenwoordigen.

  15 likes
 • :adrianus-johannes. schreef:

  wanneer je het nu nog niet kan door zien wordt jij nooit wakker..
  https://synoniemen.net/index.php?zoekterm=politiek

  ik weet ook niet wat voor joint zijn doen maar echt van zuiver spul is die niet..

  kan ook zijn dat zijn iets ingespoten krijgen waar van je ongeloofwaardig gaat overkomen en allen die ook die zelfde injectie hebben gehad geloven hun..

  wat begin ik mij alleen te voelen.. wie met hetzelfde gevoel zit wil ik alleen wel spreken schrijf het hier maar..

  13 likes
 • Louise schreef:

  Dat hele kabinet gaat letterlijk over lijken, als het maar overeind blijft.
  Van mij krijgen ze een akte van onvermogen , weg met die onverantwoordelijke idioten….
  Als nu een paar miljoen mensen dit ondertekenen, dringt het misschien door in die hersenpan……

  12 likes
 • walter schreef:

  typisch facistisch links, als wilders met een voorstel komt zijn ze radicaal tegen maakt niet uit wat het is.
  Daarna proberen ze weer de grote held van de linkse media te spelen.
  Laat deze sukkels snel oprotten ga lekker naar brussel je zakken vullen.

  12 likes
 • IIS schreef:

  Ga er eens van uit dat er werkelijk een virus bestaat, dan laat het uitrazen, wie zwak is sterft en de sterke overleeft. Dergelijk iets gebeurt dagelijks in de natuur en dat is niet zonder reden, maar nodig om de soort sterk te houden.

  10 likes
  • Davidoff schreef:

   Zal dan wel lullig zijn als je hele familie ineens weg is! Kijken wat je dan gaat zeggen…denk na aub!

   1 likes
   • IIS schreef:

    @Davidoff

    Denk je dat onder deze omstandigheden en met dergelijke totaal gestoorde maatregelen de vrede en harmonie bewaard kan worden? Wat als de hele boel juist daardoor (verder) instort en er complete chaos uitbreekt, hoeveel familieleden en wij zelf zullen dan ten gronde worden gericht. Het middel wat men nu inzet is vele malen erger dan de kwaal. Realiseert men zich wel dat dit een oorlogshandeling is? Het griepvirus met bijkomende complicaties had men kunnen managen, hoe erg of verschrikkelijk ook, maar een totale ineenstorting is beter te handelen??

    Risico nemen, accepteren en doorvechten tegen het ‘virus’ was rationeel de beste optie geweest. Nu spelen emotie en angst de boventoon, met alle gevolgen van dien.

    2 likes
 • H.J. schreef:

  Inderdaad Wilders en Baudet, werden belachelijk gemaakt door deze twee dropveters en nu roepen zij om aandacht voor het sluiten van de scholen.
  D….r toch op GL en PvdA ga je diep schamen en probeer onder een steen te kruipen en blijf daar Maanden zitten.

  6 likes
  • Henk Azie schreef:

   Helaas is het wel zo dat de PVV in het verleden hetzelfde gedaan heeft. Ik heb ze hierover aangesproken en nooit antwoord gekregen. Daarom let niet op uitspraken van een partij maar op hun stem gedrag. De PVV en FvD zijn volgens mij afleidings manoevres en hebben echt niet mijn vertrouwen. Alleen al het niet bespreekbaar maken van het verdrag van Straatsburg door PVV is al een duidelijk bewijs dat ze het niet echt goed voor hebben met de kiezers.
   Oplossing: weg met partij en parlement en alles per referendum.
   Geloof me geen van de politieke partijen zitten daar voor de kiezer.

   3 likes
 • Mikkel schreef:

  Het resultaat van die stemming toont wel weer heel duidelijk de eensgezindheid van het partijkartel.

  4 likes
 • René schreef:

  Er loopt een Olifant (Corona genezer) en een Corona muis op de brug.
  Zegt de Corona muis tegen de Olifant, wat stampen we lekker hé 😀

  4 likes
 • Pieter schreef:

  Zo langzamerhand begint er een samenzwering’s theorie ala 9/11, in mijn hoofd rond te dwalen. In het kort, wachten op een dramatische gebeurtenis waarvan je weet dat hij komt, niks doen en dan de vliegtuigen de verkeerde kant op sturen. (scholen niet sluiten).

  ‘Mehdi Hassan’,is één van de beste journalisten die ik ken. Hij schrijft voor ‘The Intercept’ en heeft een show voor ‘Al-Jazeera’. Kijk naar deze show waarin hij een deskundige aan het woord laat over het Coronavirus. Tijd om een groot aantal van onze politici af te laten kikken bij mijn grote vriend Kim, zou ik zo zeggen.
  https://www.aljazeera.com/programmes/upfront/

  In het kader van geschiedenis, hou ik soms een timeline bij, twee heren waar ik echt een hekel aan heb, maar die deze keer wel verstandige woorden spreken. Trouwens,” hoe heet hij ook al weer”, ik heb Kim al gebeld, hij heeft een stage plaats naast een nucleaire fabriek, je mag komen.

  Dan Terry op 
https://twitter.com/EelcoHoecke/status/1238583806078091266/photo/1

En gouwe ouwe, Wilders vs” hoe heet hij ook al weer”.
https://www.geenstijl.nl/5152321/gstv-corona-dokter-wilders-vs-dokter-rutte/

  “Geen Stijl”, is de moeite waard en je vind er commentaar variërend van randdebiel tot verstandige mensen en recepten om zelf je handreiniger te maken.
https://www.geenstijl.nl

  “The Jerusalem Post”, in Israel houd men nog steeds bij wie wie besmet en zitten 46.000 mensen in isolatie. Netanyahu zei, een aantal dagen geleden al, dat er wel 10.000 mensen besmet kunnen zijn.
https://www.jpost.com

  Tot slot, neem je verantwoordelijkheid, denk aam je ouders en denk na. Zorg dat je het niet krijgt. Dus blijf verdomme binnen.

  3 likes
  • René schreef:

   Als 50% het nu snel wel krijgt, is het probleem al grotendeel opgelost. Dus iedereen die goed gezond is, hup naar buiten en zorg dat je het virus krijgt.

   Dan ben je na twee weken weer redelijk op de been en ook nog eens immuun. Tot die tijd moeten de zwakkeren van gezondheid inderdaad even binnen blijven.

   8 likes
  • vladi schreef:

   verdomme?
   nu ga ik zeker naar buiten.
   als smerige dakdekker vrees ik geen bacteriën.
   Super Immuun Systeem.

   wij zijn heel zelden ziek.
   het immuunsysteem is een leger wat moet blijven.
   dus kom maar op met die bacteriën en virussen.

   fff

   3 likes
 • Petrus schreef:

  Politici zijn net Kameleons.
  Ze veranderen van kleur en/of van mening als dat ze uitkomt.
  Uitzonderingen nagelaten.

  3 likes
 • hadjemaar schreef:

  Wie stonden vooraan toen het land uit de crisis geholpen moest worden en we zodanig afgezakt zijn qua zorg dat mensen al niet meer geholpen kunnen worden?

  2 likes
 • Karel schreef:

  Beiden zijn al jaren besmet met het deug virus, een virus wat je hersens tot een dikke rode pulp veranderd en waardoor je uiteindelijk erg fan wordt van doodsculturen..

  0 likes
 • A W Reijersen van Buuren schreef:

  They Fly TV

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronavirus

  Coronavirus heel makkelijk te doden met ivermectine, zegt professor: ‘Een echte killer’

  Professor Thomas Borody zegt dat ivermectine het ...

  coronamaatregelen

  Duitse advocaten strijden tegen coronamaatregelen: ‘We staan niet alleen, we zijn met velen’

  De Duitse advocate Beate Bahner baarde begin ...

  >