Homepagina » Gezondheid » Professor: 500.000 Amerikanen hebben coronavirus. ‘Geloof de cijfers niet’
coronavirus

Professor: 500.000 Amerikanen hebben coronavirus. ‘Geloof de cijfers niet’

Mensen moeten het coronavirus serieus nemen, vindt professor Marty Makary van de Johns Hopkins-universiteit.

We staan aan de vooravond van de ergste epidemie sinds polio, zei dr. Makary tegen Yahoo Finance.

In de Verenigde Staten zijn op dit moment zo’n 3000 besmettingsgevallen gemeld. Volgens Makary ligt dat aantal in werkelijkheid een heel stuk hoger.

Half miljoen

“Geloof de cijfers niet,” zei hij. “Het betekent dat 3000 mensen positief zijn getest. Er zijn waarschijnlijk 25 tot 50 keer zoveel mensen die besmet zijn met het virus.”

“Ik denk dat er nu tussen de 50.000 en een half miljoen gevallen zijn in de VS,” voegde hij toe.

De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft mensen getest op het coronavirus, maar gebruikte daar volgens dr. Makary de verkeerde testkits voor.

Maximale capaciteit

“Ze hebben inmiddels erkend dat ze fouten zaten,” zei hij.

Hij wees erop dat de meeste intensive care-afdelingen in de VS al op maximale capaciteit draaien.

“We hebben slechts 100.000 ic-bedden. Mogelijk hebben we er 200.000 tot twee miljoen nodig,” zei dr. Makary.

Overal

Hij zei de situatie in Italië nauwgezet te volgen.

“China was niet transparant, Iran was niet transparant, maar Italië is heel erg transparant. Daar zien we dat de ziekenhuizen uitpuilen, zelfs nu het land in lockdown is.”

We moeten afstappen van het idee dat het virus ingedamd is. We moeten aannemen dat het overal zit; op iedere deurklink en op ieder autoportier, aldus de professor.

Bekijk de video hieronder:

[Yahoo Finance]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • William schreef:

  Alle aandacht naar de Corona terwijl er allerlei nieuwe wetten worden doorgevoerd. Bekende taktiek, paniek en angst zaaien terwijl er een andere agenda word doorgevoerd. Klimaatakkoord wat ons miljarden gaat kosten word er even doorgejast. Denk maar aan 9/11 waar in gebouw 7 alle documenten lagen met betrekking tot de verdwenen honderden miljarden bij het Pentagon.. Spontaan ingestort door een binnenbrandje. De geschiedenis herhaalt zich.. is een patroon.. wacht maar na 3 maanden.. wat er allemaal doorgejast is onder de coronadeken..

  19 likes
 • Ton schreef:

  Vitamine C succesvol ingezet tegen coronavirus. Is hier al een update van?
  Verder voelt al het andere nieuws speculatief en dreigend.

  17 likes
  • wysiwygman schreef:

   The Second Affiliated Hospital van het Xi’An Jiaotong University heeft idd met succes patienten behandeld die ernstig ziek waren door Covid 19. De clue is zoals altijd : voldoende hoge dosissen en intraveneus toegediend.

   ernstige zieken
   dag 1 : 100mg vitamine C / kilo, in 100 ml 5% glucose-oplossing, intraveneus infuus (niet minder dan 60 minuten), elke 12 uur
   dag 2-5 : 100mg vitamine C / kilo, in 100 ml 5% glucose-oplossing, intraveneus infuus (niet minder dan 60 minuten), eenmaal per dag

   kritieke zieken
   dag 1 : 200mg vitamine C opgelost in 100 ml 5% dextrose, infuus van glucose-oplossing (niet minder dan 60 minuten), elke 12 uur
   dag 2-5 : 100mg vitamine C / kilo opgelost in 100 ml 5% dextrose, infuus van glucose-oplossing (niet minder dan 60 minuten), eenmaal per dag

   Nu, intraveneus voor thuisgebruik is natuurlijk niet eenvoudig, je kan ook poeder vitamine C gebruiken of pillen (maar daar zit natuurlijk bindmiddel bij ..) en je moet er van uitgaan dat maar 30% op die manier wordt opgenomen in het bloed.

   Dat gezegd zijnde, als je besmet geraakt en je bent er ziek van dan hanteer je de regels hierboven (bv een vrouw van 55 kilo zou per infuus 5.5 gram krijgen), via pillen of poeder neem je dan beter het dubbele. Poeder kan je gewoon mengen in een glas water (goed roeren tot je het poeder niet meer ziet), 10 vitamine C pillen zijn wat moeilijker te slikken natuurlijk. Je krijgt er echt geen diarree van, zeker niet als je ziek ben want dan heeft je lichaam het nodig. Er is een groot verschil tss vlotte stoelgang en diarree.

   Nu, als je iemand kent die op intensieve ligt met Covid 19 dan moet je eisen dat ze vitamine C intraveneus toegediend krijgen, dat kan perfect 30-40-50 gram per dag zijn.

   11 likes
   • wysiwygman schreef:

    In Belgie staat intussen op de site van de VRT (nationale omroep) een facts-checker artikel waaronder vitamine C wordt afgedaan als zever in pakjes:

    https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/12/misleidendeinfoopsocialemedia/

    zucht

    3 likes
    • Joris schreef:

     Als er goedbedoelde oproepen worden gedaan dat iedereen meewerkt en zich rustig en rationeel gedraagt, dan hoort daar natuurlijk ook bij dat alternatieven zeer serieus genomen worden.

     Stel dat door een paar gram vitamine C per dag, meerdere ventilators beschikbaar blijven voor de zware gevallen, dan is dat toch geweldig en precies wat je wilt als je vanuit volksgezondheid zou (gaan) denken…

     2 likes
     • JanB schreef:

      Als er nu ook al trol berichten verspreid gaan worden dan is het nóg meer duidelijk uit welke hoek de wind waait voor ventilatoren voor de zware gevallen 😀

      4 likes
     • René schreef:

      Hou toch op met je angstzaaierij. Goede gezonde mensen die dit virus oplopen, zijn er na twee weken weer vanaf en hebben daar de zorgsector helemaal niet bij nodig.
      Laat de zwakken van gezondheid de komende maand(en) zoveel mogelijk binnen blijven, dan denk je aan de volksgezondheid.

      3 likes
  • René schreef:

   Toen die vliegtuigen zogenaamd de twin towers molesteerden, hielp er ook geen vitamine C aan.
   Dat zal nu ook niet het geval zijn.

   4 likes
 • Willem schreef:

  ““Ik denk dat er nu tussen de 50.000 en een half miljoen gevallen zijn in de VS” Dat is wel een heel ruime schatting van deze professor, zo kan ik het ook.
  Maar jullie zien met al deze gekte wel dat de Npo nog steeds heel veel macht heeft he, zij zijn deze gekte begonnen in opdracht van de EU en ze gaan er stug mee door, elk kwartier is er wel een updaten en oh hoe erg en let op de ouderen want daar maken zij zich zorgen om, niet dus. Mensen worden wakker hoor ik al 20 jaar, nou dit bewijst het tegendeel,iedereen trapt er in, nou bij iedereen de lezers van Ninefornews natuurlijk niet dat spreekt vanzelf.

  13 likes
  • piet schreef:

   Ja, mensen zijn totaal niet wakker…

   Maar dit brengt nu wel discussies los.

   En ik denk dat alle natuurlijke middelen die het immuunsysteem opkrikken het medicijn is.

   11 likes
  • René schreef:

   Stuur de gezonde mensen naar buiten en zorg dat ze het virus krijgen. Dan zijn ze een week tot twee ziek en daarna immuun. Als 50% van de mensen op die manier immuun is, mogen de zwakken & misselijken ook weer naar buiten 🙂 en die paar die er dan nog ziek van worden, daar is wel een ziekenhuisbed voor dan.

   4 likes
   • Eelke Piers schreef:

    @René
    Wie zegt dat mensen die het Corona virus gehad hebben en weer beter zijn dat die niet het virus nog bij zich dragen maar er zelf geen last van hebben omdat ze immuun zijn. Je hoort ook steeds dat kinderen die tegen de mazelen zijn ingeënt anderen nog steeds aan kunnen steken

    4 likes
    • René schreef:

     Ik heb het hier niet over ingeënt zijn, maar zelf de ziekte doorlopen hebben. Dat is iets heel anders. En het kan inderdaad nog voorkomen dat mensen die de ziekte gehad hebben, dit een 2e keer kunnen krijgen of de ziekte nog kunnen doorgeven. Maar dit is echter een zéér klein percentage.
     Al die maatregelen die nu genomen worden, zijn daar niet voor nodig.

     7 likes
     • René schreef:

      Dat waren groepen mensen die elkaar nog nooit gezien hebben, de ene groep heeft heel andere immuniteit dan de andere.

      Maar joh, als je graag met angst en beven bezig wil zijn, be my guest. De self fulfilling prophecy zal z’n werk dan wel doen.

      3 likes
     • Eelke Piers schreef:

      Renè.
      Toen de spanjaarden Amerika ontdekte waren de zeelui ook niet ingeent en ze leden ook niet aan cholera, pest mazelen enz. Zij waren gezonde mannen en toch besmetten zij de inboorlingen waardoor de helft van de mensen daar dood gingen

      2 likes
 • Louise schreef:

  Ja dat denk ik ook, het zit overal op omdat het een virus is wat lang blijft hangen…( het is echt geen griep virus).
  En nee nergens kloppen de cijfers, bewust om geen paniek te zaaien , maar er wordt nergens effectief getest, tja dan is het natte vinger werk. Men neme de media die er oplos fantaseert…. In China werdt overal gedisinfecteerd, in ziekenhuizen ,winkels, straten noem maar op…. Maar hee hier hoef je alleen je handen te wassen, stel je voor dat de overheid de buitenruimte’s gaat ontsmetten, dan is er echt wat aan de hand……Dit virus wijkt zo af van het gewone Corona ;/ griep virus , dat ik nog steeds niet kan geloven dat het van dieren komt.. Overigens is China bezig vleermuizen te doden…… Maar daar zit het probleem niet, alle dieren moet je in hun eigen habitat laten, wij mensen moeten ze met rust laten, er is genoeg voedsel, neem een wortel bv…….Zie je ook alles beter…

  12 likes
 • JanB schreef:

  I hope you understand that the measures taken against Corona are not in any proportion to the problem.

  1. Healthy people that will get Corona will recover in about 7-14 days depending on the person. Just stay at home, eat enough Vitamin C and drink a lot of water / tea with honey and ginger. The decease looks very much like a Viral Long Infection.

  2. If people are not healthy, about 30% of them need medical assistance, perhaps hospital.
  2a. Youngsters up to 20 years is below 1% that gets the virus.

  3. As soon as about 50% of the population has had this Corona Virus, it will be very much less active. Because there will be no vaccin against it for at least 12 months from now, it is better having build a normal human resistance against this Corona Virus the coming months.

  The only reason to take measures is, because the hospitals might get to much people at once having this Corona Virus (as mentioned in point 2). So, only keep people at home that are not healthy.

  Or will there be a starting war in the coming week? With all the movements of troops it might well be.

  12 likes
 • Mark schreef:

  De numerologie 33 is wel opmerkelijk rond 5 minuten in de video.

  CoronaVirus or New World Order?
  https://www.youtube.com/watch?v=vRKiI94Ghfc&t=312s

  8 likes
 • salvar schreef:

  je moet het virus even vergeten en probeer te denken als de vervloekte elite.
  wat zou jij doen om de wereld te laten escaleren en later je zakken vullen om (wat al eerder gebeurt is) later de aandelen op te kopen?
  wat zul je doen?
  wat je nu ziet is biologische stille oorlogsvoering.
  daarna als je geluk hebt , dat er geen WOIII uitbreekt.
  je kan ook bedenken dat dit virus zorgt voor afsluiting van de mensheid met andere landen want die volgen als schapen en dat is precies wat ze willen.
  zie het al voor je , verplichte vaccinatie en luister je niet ga je de kampen in.
  let op als dit nog maanden duurt zal overal het leger zien en de politie en het zijn niet je vrienden.
  dit is namelijk allang voorspelt en het ontrold zich nu.
  ik las een bericht dat de elite al bezig zijn om onder de grond te kruipen in bunkers.

  laten we hopen dat ik het mis heb .

  5 likes
 • Philip schreef:

  Donald Trump probeert Duits vaccin exclusief voor VS te pakken te krijgen

  De Amerikaanse president Donald Trump probeert de rechten op een vaccin tegen het coronavirus, dat getest wordt in Duitsland, exclusief voor de VS te pakken te krijgen. De Duitse regering probeert dit te voorkomen. Dat schrijft Welt Am Sonntag. Het Duitse ministerie van Volksgezondheid bevestigt het verhaal.

  https://www.hln.be/nieuws/buitenland/donald-trump-probeert-duits-vaccin-exclusief-voor-vs-te-pakken-te-krijgen~a85ed5a1/

  3 likes
 • Harry schreef:

  Ik ben het met deze professor eens, dat het werkelijke aantal veel hoger is, ook dat het beslag die het legt op IC een gevaar is, en preventieve maatregelen om het niet te snel te laten verlopen nodig is. Ik heb dan geen kritiek op onze overheid, wel op de media die maar blijven verkondigen dat 4% overlijdt, ja alleen van de ernstige gevallen.

  Echter, het aantal doden valt mee, het zal bij lange na geen spaanse griep worden, niet eens een Hong Kong griep.
  Wel zal er een agenda doorgedrukt worden en een economische crisis tot gevolg hebben. Daar word je niet blij van.

  2 likes
 • charlud schreef:

  Weer een prof. die het hoge woord moet voeren. Angst en paniek zaaien.
  zie de cijfers van CDC waarin de flu en corona vergeleken wordt. Deze cijfers spreken boekdelen:
  https://www.cdc.gov/flu/about/burden/preliminary-in-season-estimates.htm en
  https://www.cdc.gov/coronavirus/2019-ncov/cases-in-us.html
  als het werkelijk zo zou zijn zoals menige “experts” het zeggen dan moet de besmetting een exponentieel gedrag vertonen maar niets van dat. Zover de cijfers in Nederland bekend zijn ca. 1000 besmettingen(14-3-2020).Wel alles wat economisch effect heeft stilleggen.Denk na wat is het werkelijke doel.

  1 likes
 • Elise schreef:

  Misschien komt het toch door de wifi enz. als biowapen, dan trekken we toch gewoon de stekker eruit?

  1 likes
 • Frankie schreef:

  Gelukkig hebben wij professor Rutte als leider, die weet meer dan de geleerden in andere landen. Zijn motto is ; iedereen ziek zodat we antistoffen aanmaken!
  Deze man is werkelijk geniaal! 🤣🤣🤣

  0 likes
 • Ivan schreef:

  Is dat dezelfde Jonhs Hopkins instelling die een simulatie heeft uitgevoerd in oktober vorig jaar door een corona pandemie over de wereld te laten razen waar uiteindelijk na 18 maanden 65 mln mensen zijn gestorven? Is deze man niet verbaasd dat 1 maand later daadwerkelijk het coronavirus over de wereld raast? Wat klopt hier niet? Bill Gates en matties waren er ook bij trouwens…

  http://www.centerforhealthsecurity.org/event201/

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  640 Europese artsen slaan handen ineen tegen ‘onderdrukkende coronamaatregelen’

  Op 27 juli gaven Amerikaanse artsen een ...

  minister

  Minister De Jonge gaat quarantaine verplichten: ‘Duivel van de democratie’

  Minister Hugo de Jonge gaat quarantaine voor ...

  >