Homepagina » Natuur en Milieu » Het verzinnen en innen van onzinnige energie- en klimaatbelastingen is gewoon dikke business voor de overheid. Kamerlid deelt sneer uit
Het verzinnen en innen van onzinnige energie- en klimaatbelastingen is gewoon dikke business voor de overheid. Kamerlid deelt sneer uit

Het verzinnen en innen van onzinnige energie- en klimaatbelastingen is gewoon dikke business voor de overheid. Kamerlid deelt sneer uit

De klimaathysterie wordt vandaag de dag steeds ernstiger en steeds weerzinwekkender, zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) donderdag tijdens een debat over klimaat en energie.

Wij, als klein landje verantwoordelijk voor 0,35 procent van de wereldwijde CO-uitstoot, moeten van het gas af, moeten aan de warmtepomp, aan de zonnepanelen, moeten minder vlees gaan eten, minder melk gaan drinken, minder douchen, we moeten elektrisch rijden, minder vliegen, alles zogenaamd om het klimaat te redden, aldus Kops.

“Tegenwoordig is zo’n beetje alles wat je doet slecht voor het klimaat,” zei hij.

Nieuwe soort religie

Bij alles wat mensen doen wordt een klimaatschuldgevoel aangepraat, merkte hij op.

Vliegschaamte omdat je op vliegvakantie gaat, vleestwijfel omdat je toch liever een gehaktbal eet dan een salade, douchehuiver omdat je graag een kwartiertje per dag onder de douche staat, het wordt je allemaal aangepraat, stelde het Kamerlid.

Tegenwoordig wordt er al gesproken van klimaatangst, klimaatstress, klimaatpaniek en klimaatdepressie.

“Klimaat is een nieuwe soort religie geworden,” zei Kops.

Schaamteloos

Hij wees erop dat niets wordt geschuwd om deze nieuwe religie te verkondigen. “Zelfs een meisje van 16 wordt daar schaamteloos voor ingezet.”

Greta Thunberg verkondigt overal dat de wereld vergaat en dat alles en iedereen zal uitsterven.

Het meest gênante is volgens Kops dat politici haar als een soort nieuwe Messias onthalen. Een Messias die CO2 met het blote oog kan waarnemen.

Dikke business

“Als dat zo is, moet je je serieus afvragen wie er erger aan toe is, Greta zelf of de politici die achter haar en haar waanbeelden aanlopen,” zei hij.

“Het innen en verzinnen van onzinnige energie- en klimaatbelastingen is gewoon dikke business voor de overheid,” besloot hij.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Solida schreef:

  Vliegschaamte, vleestwijfel, douchehuiver enz. helemaal nix mis mee, we maken er een zooitje van en het wordt tijd dat men hier bewust van wordt en maatregelen neemt. Alleen de oorzaak die genoemd wordt en het schaamteloze misbruik hiervan door de overheid is wel schandalig…

  1 likes
  • ster schreef:

   Niks mis mee douchen niks mis met CO2 uitstoot daar leven de planten op die er dan beter van groeien. Waar wel mis mee is rijden op electr. Door die grapen worden miljoenen bomen gekapt ja miljoenen. PER houtcentralie die energie moet op wekken voor onze electr auto gaan per 4 minuten een vrachtwagen hout in die houtcentrales om deze aan de gang te houden. Ja om de ver minuten ene vrachtwagen hout PER houtcentralen. Als we alle aan de warmtepomp gaan en een electr rijden moeten er meer van deze houtcentrales komen. Dat word je niet op de staats nieuws NOS je verteld. Gooi je tv maar de deur uit die vertellen en ga het internet op en je weet dat die staat tv je van alle kanten bedonderen.

   26 likes
   • weg met ons schreef:

    @ster

    Het ontbossen van de oerwouden en -bossen daar gaat niet de aandacht naar uit, ook daar wordt te veel geld aan verdiend. Volgens de psychopaten kun je het probleem beter oplossen door belastingen op te schroeven zodat de kachel vanzelf uitgaat. Sterven van de kou en sterven van armoede doordat de roverheid je plundert. Ook dat ruimt zo lekker op, volgens de gedachte van de psychopaten die regeren…. En denk niet dat de nieuwe bewoners in hun gratis huis kou lijden, die zetten de kachel op 30°c, want de overheid, dus wij, betalen de rekening.

    20 likes
  • weg met ons schreef:

   @Solida

   Het enige wat de corrupte overheid doet is zich overal bemoeien met verkeerde zaken en doet ze de prijzen opdrijven en dat met constante angst en verdeeldheid zaaien middels indoctrinatie bij de goedgelovige burgers…De softies.

   Timmermans over hel en verdoemenis:

   https://youtu.be/xgEcIQ_WoiU

   15 likes
  • Rikk schreef:

   Enkele reis naar Mars: Daar hoef je niet te douchen, kun je geen vlees eten behalve mensenvlees en het is een enkele reis dus je vliegt maar 1x.

   5 likes
 • Aradhel schreef:

  “De klimaathysterie wordt vandaag de dag steeds ernstiger en steeds weerzinwekkender, zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) donderdag tijdens een debat over klimaat en energie.

  Wij, als klein landje verantwoordelijk voor 0,35 procent van de wereldwijde CO-uitstoot, moeten van het gas af, moeten aan de warmtepomp, aan de zonnepanelen, moeten minder vlees gaan eten, minder melk gaan drinken, minder douchen, we moeten elektrisch rijden, minder vliegen, alles zogenaamd om het klimaat te redden, aldus Kops.

  “Tegenwoordig is zo’n beetje alles wat je doet slecht voor het klimaat,” zei hij.”

  Ik heb helemaal niks met de PVV, maar wat Alexander Kops (PVV) zegt, dat klopt als een bus. Maar de elite zal het allemaal aan de reet jeuken, want die stappen massaal in hun privé jet om in zwitserland gezellig met elkaar te gaan zitten steggelen hoe ze het EU-voetvolk ook nu weer eens een flink poot uit kunnen rukken.

  En dan, de meest recente mededeling om voor 30 tot 40 miljoen Zandvoort klaar te stomen voor een formule 1 GP. Iedereen die weleens op het circuit Zandvoort is geweest weet dat het het circuit aan alles ontbeert wat een modern circuit moet kunnen bieden voor de hoogste klasse in de autosport.

  Alleen al de infrastructuur naar het circuit is al problematisch. Zandvoort heeft een station, maar hoe ga je 100.000 man in een paar uurtjes aan- en weer afvoeren? Kijken we vervolgens naar de twee provincialewegen die naar het circuit leiden, dan zullen die totaal verstopt raken plus dat je voor een dergelijk groot publiek bij het circuit niet de parkeergelegenheid kunt bieden. Terwijl er een state of the art circuit in Assen ligt dat met enige aanpassingen ook de formule 1 met succes kan hosten. Maar ja, ‘onze’ prins Bernhard v. O. is eigenaar van Zandvoort, en dan ga je natuurlijk geen Euries aan een race-circuit in Assen verspillen. En dan, voor Zandvoort geld die milieu vervuiling en gigantische CO2 uitstoot ook allemaal niet, want Oranje! En dan heb ik het nog niet eens over de grote gedeelten van de Duinen die afgegraven gaan worden. En hoe denkt het circuit plotseling allerhande vergunningen wel te regelen en hoeveel duin moet er worden afgegraven om dit circuit tot een internationale GP accommodatie te maken? En en en… En wie gaan dit dan ook alweer betalen? Juist…

  Voor wie nu nog slaafs achter die klimaathoax drammers aan marcheert, die moet zich dan maar asap melden bij een universitair ziekenhuis voor een lobotomie, want die sporen niet in hun bovenkamers..

  8 likes
 • Maarten V schreef:

  Het vervuilen, vernietigen en vergiftigen van het milieu (en het ontkennen van hun schuld daar aan) is een bigger business, me dunkt.

  6 likes
 • elisabethje schreef:

  Autisten zijn de nieuwe wereldleiders, zij gaan eens bepalen wat we wel en niet mogen doen!?
  Zult zien: Alles wat met voedsel, water, energie en vervoer te maken heeft, zullen ze willen inperken / reguleren / controleren. Komt idd neer op: verboden nog langer te leven op deze planeet; ons opzadelen met het schuldgevoel ‘mens’ te zijn. Dit terwijl de beleidsvoerders oorlog, milieuvervuiling, ontbossing, pesticiden, waterverontreiniging, genocide, mensenhandel, hongersnood, en zo veel meer schandalige toestanden gewoon laten doorgaan, what a joke!

  6 likes
 • Denker schreef:

  Hoelang gaat het nog duren voordat de massale mensheid door krijgt dat ze belazerd worden, wanneer gooien wij de knuppel in het hoenderhok. We moeten maar om reden van het gas af, ze willen pertinent geen RUSSISCH gas.
  De cyclus van de Aarde veranderd, we gaan gewoon mee met moedertje natuur, meer is Ernie aan de gang. De Natuur bepaald en wij hebben daar geen invloed op. Ik doe er niet aan mee aan die gekte in ons land moeten de kolencentrales dicht, en in Polen worden er nieuwe gebouwd. Hoe hypocriet, leg ons dat nou maar eens uit.

  5 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans en hoogleraar Karel van Wolferen: ‘Dit is de grootste leugen ooit’

  In de podcast van Lange Frans is ...

  nederland

  Hittegolven in Nederland: KNMI heeft heel wat uit te leggen

  Nog nooit hebben we in Nederland zeven ...

  >