Natuur en Milieu

Het verzinnen en innen van onzinnige energie- en klimaatbelastingen is gewoon dikke business voor de overheid. Kamerlid deelt sneer uit

Help door deze info met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De klimaathysterie wordt vandaag de dag steeds ernstiger en steeds weerzinwekkender, zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) donderdag tijdens een debat over klimaat en energie.

Wij, als klein landje verantwoordelijk voor 0,35 procent van de wereldwijde CO-uitstoot, moeten van het gas af, moeten aan de warmtepomp, aan de zonnepanelen, moeten minder vlees gaan eten, minder melk gaan drinken, minder douchen, we moeten elektrisch rijden, minder vliegen, alles zogenaamd om het klimaat te redden, aldus Kops.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

“Tegenwoordig is zo’n beetje alles wat je doet slecht voor het klimaat,” zei hij.

Nieuwe soort religie

Bij alles wat mensen doen wordt een klimaatschuldgevoel aangepraat, merkte hij op.

Vliegschaamte omdat je op vliegvakantie gaat, vleestwijfel omdat je toch liever een gehaktbal eet dan een salade, douchehuiver omdat je graag een kwartiertje per dag onder de douche staat, het wordt je allemaal aangepraat, stelde het Kamerlid.

Tegenwoordig wordt er al gesproken van klimaatangst, klimaatstress, klimaatpaniek en klimaatdepressie.

“Klimaat is een nieuwe soort religie geworden,” zei Kops.

Schaamteloos

Hij wees erop dat niets wordt geschuwd om deze nieuwe religie te verkondigen. “Zelfs een meisje van 16 wordt daar schaamteloos voor ingezet.”

Greta Thunberg verkondigt overal dat de wereld vergaat en dat alles en iedereen zal uitsterven.

Het meest gênante is volgens Kops dat politici haar als een soort nieuwe Messias onthalen. Een Messias die CO2 met het blote oog kan waarnemen.

Dikke business

“Als dat zo is, moet je je serieus afvragen wie er erger aan toe is, Greta zelf of de politici die achter haar en haar waanbeelden aanlopen,” zei hij.

“Het innen en verzinnen van onzinnige energie- en klimaatbelastingen is gewoon dikke business voor de overheid,” besloot hij.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

10 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Solida
Solida
5 jaren geleden

Vliegschaamte, vleestwijfel, douchehuiver enz. helemaal nix mis mee, we maken er een zooitje van en het wordt tijd dat men hier bewust van wordt en maatregelen neemt. Alleen de oorzaak die genoemd wordt en het schaamteloze misbruik hiervan door de overheid is wel schandalig…

Maarten V
Maarten V
5 jaren geleden

Het vervuilen, vernietigen en vergiftigen van het milieu (en het ontkennen van hun schuld daar aan) is een bigger business, me dunkt.

Aradhel
Aradhel
5 jaren geleden

“De klimaathysterie wordt vandaag de dag steeds ernstiger en steeds weerzinwekkender, zei Tweede Kamerlid Alexander Kops (PVV) donderdag tijdens een debat over klimaat en energie.

Wij, als klein landje verantwoordelijk voor 0,35 procent van de wereldwijde CO-uitstoot, moeten van het gas af, moeten aan de warmtepomp, aan de zonnepanelen, moeten minder vlees gaan eten, minder melk gaan drinken, minder douchen, we moeten elektrisch rijden, minder vliegen, alles zogenaamd om het klimaat te redden, aldus Kops.

“Tegenwoordig is zo’n beetje alles wat je doet slecht voor het klimaat,” zei hij.”

Ik heb helemaal niks met de PVV, maar wat Alexander Kops (PVV) zegt, dat klopt als een bus. Maar de elite zal het allemaal aan de reet jeuken, want die stappen massaal in hun privé jet om in zwitserland gezellig met elkaar te gaan zitten steggelen hoe ze het EU-voetvolk ook nu weer eens een flink poot uit kunnen rukken.

En dan, de meest recente mededeling om voor 30 tot 40 miljoen Zandvoort klaar te stomen voor een formule 1 GP. Iedereen die weleens op het circuit Zandvoort is geweest weet dat het het circuit aan alles ontbeert wat een modern circuit moet kunnen bieden voor de hoogste klasse in de autosport.

Alleen al de infrastructuur naar het circuit is al problematisch. Zandvoort heeft een station, maar hoe ga je 100.000 man in een paar uurtjes aan- en weer afvoeren? Kijken we vervolgens naar de twee provincialewegen die naar het circuit leiden, dan zullen die totaal verstopt raken plus dat je voor een dergelijk groot publiek bij het circuit niet de parkeergelegenheid kunt bieden. Terwijl er een state of the art circuit in Assen ligt dat met enige aanpassingen ook de formule 1 met succes kan hosten. Maar ja, ‘onze’ prins Bernhard v. O. is eigenaar van Zandvoort, en dan ga je natuurlijk geen Euries aan een race-circuit in Assen verspillen. En dan, voor Zandvoort geld die milieu vervuiling en gigantische CO2 uitstoot ook allemaal niet, want Oranje! En dan heb ik het nog niet eens over de grote gedeelten van de Duinen die afgegraven gaan worden. En hoe denkt het circuit plotseling allerhande vergunningen wel te regelen en hoeveel duin moet er worden afgegraven om dit circuit tot een internationale GP accommodatie te maken? En en en… En wie gaan dit dan ook alweer betalen? Juist…

Voor wie nu nog slaafs achter die klimaathoax drammers aan marcheert, die moet zich dan maar asap melden bij een universitair ziekenhuis voor een lobotomie, want die sporen niet in hun bovenkamers..

elisabethje
elisabethje
5 jaren geleden

Autisten zijn de nieuwe wereldleiders, zij gaan eens bepalen wat we wel en niet mogen doen!?
Zult zien: Alles wat met voedsel, water, energie en vervoer te maken heeft, zullen ze willen inperken / reguleren / controleren. Komt idd neer op: verboden nog langer te leven op deze planeet; ons opzadelen met het schuldgevoel ‘mens’ te zijn. Dit terwijl de beleidsvoerders oorlog, milieuvervuiling, ontbossing, pesticiden, waterverontreiniging, genocide, mensenhandel, hongersnood, en zo veel meer schandalige toestanden gewoon laten doorgaan, what a joke!

Back to top button
10
0
We lezen graag je reactie!x