Homepagina » Natuur en Milieu » Laagste temperaturen in decennia, 506% meer koudegolven. Op deze plekken is het voor Indiase begrippen ‘ondraaglijk koud’
india

Laagste temperaturen in decennia, 506% meer koudegolven. Op deze plekken is het voor Indiase begrippen ‘ondraaglijk koud’

Op maandag werd het in Delhi in het noorden van India op sommige plekken maar 2,6 graden Celsius. Twee dagen eerder werd het slechts 2,4 graden.

Het gaat om de laagste temperaturen in decennia. Vanaf dinsdag wordt het waarschijnlijk geleidelijk aan warmer.

De koudegolf gaat gepaard met koude wind en dichte mist. Hierdoor waren zo’n 300 vluchten vertraagd. Ook het treinverkeer had er last van.

Veel kouder dan normaal

Het Indiase Meteorologische Departement (IMD) registreerde op maandag in veel gebieden de laagste temperaturen van het seizoen.

In Jaipur werd het slechts 1 graad, zeven graden kouder dan normaal. Op zondag werd het op de berg Abu -3, gevolgd door Jobner (-1,6).

Op veel plaatsen in het noorden van India was het veel kouder dan normaal, schrijft The Weather Channel, dat spreekt van ‘ondraaglijke kou’.

506 procent

Uit gegevens van het IMD blijkt bovendien dat er in 23 van de afgelopen 38 jaar meer mensen zijn gestorven door koudegolven dan door hittegolven.

Zo stierven in 1992 41 keer meer mensen vanwege koudegolven. In 2011 kwamen zelfs 60 keer meer mensen om als gevolg van koudegolven.

Daarnaast is het aantal koudegolven in India tussen 2010 en 2018 met maar liefst 506 procent gestegen, meldt het Indiase magazine Down to Earth.

China

Ook in China is het ijskoud. In grote delen van het noorden van het land daalt de temperatuur tot een graad of 4, aldus het Chinese nationale meteorologische centrum (NMC).

Op sommige plekken wordt het tot wel 14 graden kouder, schrijft persbureau Xinhua.

Ondertussen krijgen de provincies Heilongjiang, Jilin en Liaoning te maken met zware sneeuwval of sneeuwstormen.

[Weather, Down to Earth, Xinhua]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freba
Freba
1 jaar geleden

Er komt een nieuwe ijstijd aan en dat weten ze in Duitsland kennelijk wel. 900 euro subsidie voor de aanleg van je AARDGASLEIDING bij een nieuwbouwhuis. Laatste 50 jaar is de gemiddelde temperatuur met 0.5 graad gestegen op de HELE Aarde. Maar ja wat weten de jonge snaken – met een cursus politicologie/sociologie – daar nu van? Vazallen van de boys and girls van Wallstreet. Nietwaar Yasser en Robbie?

x

Check Also

van haga

Van Haga: Horrorscenario uit ‘1984’ komt akelig dichtbij

Tijdens het debat over de avondklok verdedigde ...

coronavaccin

2 mensen in India overleden na coronavaccin: ‘Voor sommigen te riskant’

In India zijn de eerste zorgmedewerkers ingeënt ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

1
0
We lezen graag je reactie!x