Natuur en Milieu

Laagste temperaturen in decennia, 506% meer koudegolven. Op deze plekken is het voor Indiase begrippen ‘ondraaglijk koud’

Help mee door dit met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Op maandag werd het in Delhi in het noorden van India op sommige plekken maar 2,6 graden Celsius. Twee dagen eerder werd het slechts 2,4 graden.

Het gaat om de laagste temperaturen in decennia. Vanaf dinsdag wordt het waarschijnlijk geleidelijk aan warmer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

De koudegolf gaat gepaard met koude wind en dichte mist. Hierdoor waren zo’n 300 vluchten vertraagd. Ook het treinverkeer had er last van.

Veel kouder dan normaal

Het Indiase Meteorologische Departement (IMD) registreerde op maandag in veel gebieden de laagste temperaturen van het seizoen.

In Jaipur werd het slechts 1 graad, zeven graden kouder dan normaal. Op zondag werd het op de berg Abu -3, gevolgd door Jobner (-1,6).

Op veel plaatsen in het noorden van India was het veel kouder dan normaal, schrijft The Weather Channel, dat spreekt van ‘ondraaglijke kou’.

506 procent

Uit gegevens van het IMD blijkt bovendien dat er in 23 van de afgelopen 38 jaar meer mensen zijn gestorven door koudegolven dan door hittegolven.

Zo stierven in 1992 41 keer meer mensen vanwege koudegolven. In 2011 kwamen zelfs 60 keer meer mensen om als gevolg van koudegolven.

Daarnaast is het aantal koudegolven in India tussen 2010 en 2018 met maar liefst 506 procent gestegen, meldt het Indiase magazine Down to Earth.

China

Ook in China is het ijskoud. In grote delen van het noorden van het land daalt de temperatuur tot een graad of 4, aldus het Chinese nationale meteorologische centrum (NMC).

Op sommige plekken wordt het tot wel 14 graden kouder, schrijft persbureau Xinhua.

Ondertussen krijgen de provincies Heilongjiang, Jilin en Liaoning te maken met zware sneeuwval of sneeuwstormen.

[Weather, Down to Earth, Xinhua]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Freba
Freba
4 jaren geleden

Er komt een nieuwe ijstijd aan en dat weten ze in Duitsland kennelijk wel. 900 euro subsidie voor de aanleg van je AARDGASLEIDING bij een nieuwbouwhuis. Laatste 50 jaar is de gemiddelde temperatuur met 0.5 graad gestegen op de HELE Aarde. Maar ja wat weten de jonge snaken – met een cursus politicologie/sociologie – daar nu van? Vazallen van de boys and girls van Wallstreet. Nietwaar Yasser en Robbie?

Back to top button
1
0
We lezen graag je reactie!x