Binnenland

Ook komend jaar moet u weer kromliggen. Hoe het kabinet de bevolking misleidt met valse cijfers

Help anderen door deze info met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De zorgpremie gaat komend jaar twee keer harder stijgen dan eerder beweerd, zo berichtte De Telegraaf deze week.

De verwachting is dat de premies sterker zullen stijgen dan het kabinet eerder voorspelde. U mag dus weer de portemonnee trekken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Sinds 2008 is de zorgpremie met ruim 400 euro gestegen. Daar komt volgend jaar waarschijnlijk nog eens 70 euro bij.

Extra

Het eigen risico steeg tussen 2008 en 2016 van 150 naar 385 euro.

Daarnaast wordt de korting op de collectieve zorgverzekering volgend jaar verlaagd van 10 procent naar maximaal vijf procent.

Dat betekent dat twee derde van alle Nederlanders nog eens 66 euro extra zorgpremie gaat betalen.

Energiebelasting

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken stelde dat gezinnen volgend jaar 100 euro per jaar minder gaan betalen aan energiebelasting.

Hij bleek te hebben gewerkt met te lage verbruikscijfers.

De meeste Nederlanders gaan in 2020 juist meer betalen aan belasting op gas en stroom, aldus directeur Hans de Kok van Pricewise.

Valse cijfers

“Het kabinet probeert ons opnieuw te misleiden met valse cijfers,” reageert de FVD.

“Inderdaad: opnieuw. Want eerder dit jaar viel staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer door de mand toen bleek dat ze doelbewust had gerekend met te lage cijfers om de extreme prijsstijgingen door het klimaatbeleid van dit kabinet te verbloemen,” aldus de partij.

[FVD]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
René
René
4 jaren geleden

Inderdaad in 2019 te veel energiebelasting geheven wat pas na veel druk door het kabinet werd toegegeven. Dit kon echt niet direct hersteld worden, maar zou in 2020 dan worden teruggegeven (Euro 330 per huishouden…).
En de Zorgpremie, die is nog verplicht ook.. terwijl ik in andere EU landen betere meer menselijke zorg ontvang voor lagere premies!

Snel die BTW van 9% terug naar NUL en over de eerste 25K geen inkomstenbelasting meer heffen. (Zie ook PVV standpunt). Dan kunnen zorg en huurtoeslag opgeheven wat ook weer in uitvoeringskosten scheelt.

Het wachten is ook nog steeds op het afschaffen van de dubbele nationaliteit voor langere termijn dan 5 jaar en het opheffen van de uitvoer van kinderbijslag en uitkeringen.

Rob
Rob
4 jaren geleden

En het volk staat erbij en kijkt er naar. Sterker nog, ze stemmen er zelf voor om beroofd te worden. En als je tegen de avond een rondje door je buurt loopt hangen ze als zoutzakken voor de tv de propaganda te absorberen. Geen wonder dat er nooit iets verandert. Maar als het zo meteen inderdaad zo gaat als sommige bronnen melden dan stort zo meteen het hele banken systeem in en dan is niemand van hen daar van op de hoogte. Dan zul je een chaos mee gaan maken want hoe krijg je dan je eten op tafel als er niet meer gepind kan worden en de banken dicht zijn?

Dennis
Dennis
4 jaren geleden

Wat de meesten vergeten is dat de ziektekostenaftrek middels de inkomstenbelasting de laatste jaren ook zwaar beperkt is….dus ook van die kant worden vooral zieke mensen zwaar getild.

tammy
tammy
4 jaren geleden

veel mensen zeg ja ze stemen er op maar geloof me er is froude gepleegt met het stemmen op rutte 2 en rutte 3 kwamen er verhallen waar nooit onder zoek naar gedaan is en weet ook wij stemen op papier dat makelijk te ondoen is en ja stemcomputer laat sporen achter ( nee niet van wegen rusland wat gewoon weg larikoek is) nee omdat het anders te moeilijk wordt om alles weg te poetsen weet nog goed nog voor alle stemen geteld waren was de winnaar al bekent geloof me dit klopt van geen kant en die rutten is een schoothondje van de eu echt hij moet zich diep schamen wat hij ons aan doet en hij en zijn partij is er niet voor ons nee echt niet echt als ik zijn kop al zie wordt ik misselijk veel mensen weten gewoon niet meer wat wij er aan moeten doen we kunnen en druf niet meer onze mening te geven want dan zijn wij dit dat blablabla wij werken ons een slag in de ronten om rond te komen wij worden kapot gemaakt door wat er nu niet recht matig zit al die leugens e bedorg en wij betallen de prijs er van

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x