Homepagina » Binnenland » Ook komend jaar moet u weer kromliggen. Hoe het kabinet de bevolking misleidt met valse cijfers
Ook komend jaar moet u weer kromliggen. Hoe het kabinet de bevolking misleidt met valse cijfers

Ook komend jaar moet u weer kromliggen. Hoe het kabinet de bevolking misleidt met valse cijfers

De zorgpremie gaat komend jaar twee keer harder stijgen dan eerder beweerd, zo berichtte De Telegraaf deze week.

De verwachting is dat de premies sterker zullen stijgen dan het kabinet eerder voorspelde. U mag dus weer de portemonnee trekken.

Sinds 2008 is de zorgpremie met ruim 400 euro gestegen. Daar komt volgend jaar waarschijnlijk nog eens 70 euro bij.

Extra

Het eigen risico steeg tussen 2008 en 2016 van 150 naar 385 euro.

Daarnaast wordt de korting op de collectieve zorgverzekering volgend jaar verlaagd van 10 procent naar maximaal vijf procent.

Dat betekent dat twee derde van alle Nederlanders nog eens 66 euro extra zorgpremie gaat betalen.

Energiebelasting

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken stelde dat gezinnen volgend jaar 100 euro per jaar minder gaan betalen aan energiebelasting.

Hij bleek te hebben gewerkt met te lage verbruikscijfers.

De meeste Nederlanders gaan in 2020 juist meer betalen aan belasting op gas en stroom, aldus directeur Hans de Kok van Pricewise.

Valse cijfers

“Het kabinet probeert ons opnieuw te misleiden met valse cijfers,” reageert de FVD.

“Inderdaad: opnieuw. Want eerder dit jaar viel staatssecretaris van Economische Zaken Mona Keijzer door de mand toen bleek dat ze doelbewust had gerekend met te lage cijfers om de extreme prijsstijgingen door het klimaatbeleid van dit kabinet te verbloemen,” aldus de partij.

[FVD]


Vond je deze informatie goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Inderdaad in 2019 te veel energiebelasting geheven wat pas na veel druk door het kabinet werd toegegeven. Dit kon echt niet direct hersteld worden, maar zou in 2020 dan worden teruggegeven (Euro 330 per huishouden…).
  En de Zorgpremie, die is nog verplicht ook.. terwijl ik in andere EU landen betere meer menselijke zorg ontvang voor lagere premies!

  Snel die BTW van 9% terug naar NUL en over de eerste 25K geen inkomstenbelasting meer heffen. (Zie ook PVV standpunt). Dan kunnen zorg en huurtoeslag opgeheven wat ook weer in uitvoeringskosten scheelt.

  Het wachten is ook nog steeds op het afschaffen van de dubbele nationaliteit voor langere termijn dan 5 jaar en het opheffen van de uitvoer van kinderbijslag en uitkeringen.

  12 likes
  • Met zo’n onbetrouwbare overheid is geen mens nog in staat om een fatsoenlijke financiële planning te maken voor de komende 10 jaar. Ieder jaar weer veranderen de spelregels en de enige die nog voor inflatie zorgt is de overheid die er eigenlijk voor de burgers zou moeten zijn.

   17 likes
 2. Wat de meesten vergeten is dat de ziektekostenaftrek middels de inkomstenbelasting de laatste jaren ook zwaar beperkt is….dus ook van die kant worden vooral zieke mensen zwaar getild.

  9 likes
  • @ Dennis

   Inderdaad. Sinds de EU is de zorgverzekering gewoon een middel om het volk te plunderen. Voorheen had je voor een paar euro per maand of zo de zorgverzekering. Alleen de hoge inkomens boven een bepaald bedrag moesten een private verzekering afsluiten. Sinds de EU is dat voor iedereen dezelfde verzekering, hoge en lage inkomens. Hoge premie per maand, eigen risico, dan ook nog een deel extra zelf betalen en uiteindelijk, net zoals je al zegt, ook nog nauwelijks aftrek via de belasting. In het algemeen kunnen nu alleen de kapitaalkrachtigen d verzekering goed gebruiken en daar betalen de lage en laagste inkomens aan mee. In feite werkt dat net als veel andere zaken, het volk betaalt voor het kapitalisme zodat die zoveel mogelijk op kunnen potten.

   13 likes
 3. En het volk staat erbij en kijkt er naar. Sterker nog, ze stemmen er zelf voor om beroofd te worden. En als je tegen de avond een rondje door je buurt loopt hangen ze als zoutzakken voor de tv de propaganda te absorberen. Geen wonder dat er nooit iets verandert. Maar als het zo meteen inderdaad zo gaat als sommige bronnen melden dan stort zo meteen het hele banken systeem in en dan is niemand van hen daar van op de hoogte. Dan zul je een chaos mee gaan maken want hoe krijg je dan je eten op tafel als er niet meer gepind kan worden en de banken dicht zijn?

  18 likes
  • Mooi hè Rob. Heb je jezelf al eens proberen voor te stellen wat er gebeurt als de stroom eens een weekje uitvalt?
   Ha ha ha…. het grote gros heeft niks door wat de gegenereerde afhankelikheid teweegbrengt als de stront uitbreekt….

   2 likes
 4. Robbertjan: heb jij gestemd Hans?
  Hans: NEE ik stem niet!
  Robbertjan: nauw, dan mag jij “NIET” over politiek en hun beslissingen meepraten Hans…!?
  Hans: hen jij wel gestemd dan Robbertjan?
  Robbertjan: natuurlijk Hans, ik geloof in een eerlijke democratie en ik mag meepraten over politieke beslissingen!
  Hans: maar beste Robbertjan, als jij gestemd hebt en jouw stem hebt “WEGGEGEVEN” dan hoor je eigenlijk je mond te houden over politiek, omdat jij zelf andere voor jouw over politiek laat praten en beslissen! Had je maar “NIET” moeten stemmen op een corrupt politiek systeem!

  7 likes
 5. Hang een ezel een wortel voor z’n hoofd en hij gaat lopen!
  Dom volk, er bestaat geen eerlijk stemsysteem, dit is een wasseneus!
  Denken jullie echt dat de elite machthebbers zomaar hun positie weggeven!??? Pppfff…

  Slaap lekker verder onderdanen….
  Onderdanen….!!??? Een Daan stampt af van gedaante en dat is geen mens maar een schim of wezen uit het niets!! Zie hier hoe er over ons volk gedacht word…!!! In hun ogen geen mensen maar wezens als onderdanen!

  Wakker worden dom volk…!!!

  4 likes
 6. Wie nu nog gelooft in democratie en naar de stembus gaat is werkelijk van de ratten bezeken.
  Als men zich willens en wetens laat vertegenwoordigen door overduidelijke smerige leugenaars moet je de consequenties dragen, maar hoe zit het dan met de rest ? Juist, die betaalt net zo hard mee !!!!!
  Democratie “my ass” !

  5 likes
 7. Tja…elk volk krijgt de leiders die het verdient. Als het merendeel v.h. NL’se electoraat zo achterlijk is om elke keer weer vvd/d’66/cda te blijven stemmen, dan zou ik zeggen: no mercy.

  5 likes
 8. Alle fatsoenlijke normen en waarden zijn aan het wegsmelten als sneeuw voor de zon.
  Zorg voor je eigen appeltjes in je mandje op wat voor een manier dan ook want die leugenaars daar in Den Haag zijn gewoon voor geen millimeter te vertrouwen.

  3 likes
 9. juist! robbertjan JIJ hebt je stem verloren!

  1 likes
 10. veel mensen zeg ja ze stemen er op maar geloof me er is froude gepleegt met het stemmen op rutte 2 en rutte 3 kwamen er verhallen waar nooit onder zoek naar gedaan is en weet ook wij stemen op papier dat makelijk te ondoen is en ja stemcomputer laat sporen achter ( nee niet van wegen rusland wat gewoon weg larikoek is) nee omdat het anders te moeilijk wordt om alles weg te poetsen weet nog goed nog voor alle stemen geteld waren was de winnaar al bekent geloof me dit klopt van geen kant en die rutten is een schoothondje van de eu echt hij moet zich diep schamen wat hij ons aan doet en hij en zijn partij is er niet voor ons nee echt niet echt als ik zijn kop al zie wordt ik misselijk veel mensen weten gewoon niet meer wat wij er aan moeten doen we kunnen en druf niet meer onze mening te geven want dan zijn wij dit dat blablabla wij werken ons een slag in de ronten om rond te komen wij worden kapot gemaakt door wat er nu niet recht matig zit al die leugens e bedorg en wij betallen de prijs er van

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

mondkapje

Het absurde Nederlandse coronabeleid: De waanzin rond het mondkapje

Vanaf 1 juni is het verboden om ...

zorggeld

Zorgbestuurder verbrast 1,5 miljoen euro zorggeld in het casino. Dit is de bizarre reactie van justitie

Directeur Nina Barsamian van zorgbureau Victorie verbraste ...