Mens en Dier

Koning over Holocaust: mag nooit meer gebeuren. Waarom wil hij deze geheime dossiers over oorlogsmisdadigers dan niet vrijgeven?

Help ons door deze informatie met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Koning Willem-Alexander reisde afgelopen week naar Israël om in Jeruzalem deel te nemen aan de herdenking van de bevrijding van Auschwitz 75 jaar geleden.

Op uitnodiging van president Reuven Rivlin was hij te gast bij het World Holocaust Forum, dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond.

Het was volgens de Rijksvoorlichtingsdienst de eerste keer dat Willem-Alexander officieel in Israël is geweest.

Geen toegang

“Dit mag nooit meer gebeuren,” zei de koning.

Bij die woorden moest journalist Arnold Karskens ook aan iets heel anders denken.

“Ik dacht niet aan zijn vader, die officier was in het Duitse leger tijdens de oorlog; of zijn opa Bernhard, die lid was van de nazipartij; ik denk ook niet aan zijn schoonvader Jorge Zorreguieta, die lid was van een fascistisch regime in Argentinië,” zei hij.

“Ik dacht aan de rol van de koning zelf als voorzitter van de Raad van State, het hoogste bestuursorgaan in Nederland,” ging hij verder.

Diezelfde Raad van State liet mij op 24 december weten dat de Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden geen toegang krijgt tot het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR), aldus Karskens.

Mogelijkheid blokkeert

Na de Tweede Wereldoorlog ondergingen ruim 300.000 Nederlanders de zogeheten bijzondere rechtspleging.

Zij werden beschuldigd van samenwerking met de Duitse bezetter, verraad, NSB-lidmaatschap of het in dienst treden bij het Duitse leger.

Van al deze mensen is een dossier aanwezig in het CABR.

“Daar liggen de dossiers van alle nog voortvluchtige Nederlandse oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog,” licht Karskens toe.

‘Dit mag nooit meer gebeuren’, zegt de koning, die tegelijkertijd de mogelijkheid blokkeert om toegang te krijgen tot die dossiers.

Ongehoord

De Nederlandse regering hanteert precies hetzelfde beleid.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven (D66), die gaat over het archief waar de dossiers liggen opgeslagen, vindt de privacy van deze voortvluchtige oorlogsmisdadigers belangrijker dan internationale verdragen zoals het Genocideverdrag, die de Nederlandse overheid verplichten om toegang te verstrekken tot de dossiers.

“De koning kan dus wel hele mooie woorden hebben in Jeruzalem, maar hij doet iets heel anders,” benadrukt Karskens.

Zo’n weigering van de koning, de Raad van State, een D66-minister en het kabinet-Rutte, is een trap na in de rug van al die mensen die zijn gestorven.

Het is ook een klap in het gezicht van de nabestaanden.

“Dit is ongehoord,” zegt Karskens.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Ongehoord Nederland]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
2 jaren geleden

Vindt het prima hoor om die dossiers vrij te geven, maar wat wil je er nog mee. Oude bejaarden veroordelen, tegen een proces van een paar miljoen euro. Kom op … wat leeft er nog van? We hebben niet eens genoeg gevangenisruimte voor de misdadigers van vandaag. Oud nazi’s ophangen is zuiver bedoeld om ons eigen geweten te sussen en onze misdaden te verhullen.

salvar
salvar
2 jaren geleden

koning holocaust , mag nooit meer gebeuren?
rutte , mag nooit meer gebeuren, trouwens wat heeft hij op zijn hoofd hij is toch geen jood?
dat wij als schijt landje lustig meedoen met het platgooien van landen in het midden-oosten maakt niet uit.
dat wij als schijt landje bijna op de knieen liggen van mogen wij AUB meedoen in syrie.

hoe hypocriet kan je zijn.
moeten we de 80 jarige oorlog niet herdenken?
moeten we de geuzen niet herdenken die ervoor gezorgd hebben dat alva hier verdween?
hoe staat het met de eerste wereldoorlog?
moeten we de russen niet herdenken waar er enkele miljoenen van zijn gesneuveld?
moeten we de franken de saksen en de batavieren en niet te vergeten de germanen niet herdenken?
moeten we de indianen in canada en amerika niet herdenken die bijna allemaal over de klink gejaagd zijn en trouwens we hadden daar niets te zoeken.
wij als schijtlandje hadden zowaar bijna de hele wereld veroverd en dat ging echt niet zachtzinnig, dus alle gekleurde mensen en de anderen krijgen excuses van mij en dit is eenmalig ondanks dat ik niemand beledigd heb of vermoord.
al die mooie woorden van de koning of rutte er veranderd niets en we moeten oppassen dat er zo meteen geen idioten zijn die op de knop drukken , maar ja een voordeel heeft dit wel er hoef geen herdenking meer te zijn.

mike
mike
2 jaren geleden

“Ik dacht aan de Koning zelf, als voorzitter van de Raad van State. De Raad van State is het hoogste bestuursorgaan/bestuursrechter in Nederland.”

Waar men vaak aan voorbij gaat is dat de Koning niet de eindbaas is in dit land. Dat is de “Crown Corporation”. De Koning dient de belangen van deze organisatie in Nederland. Het bestaat uit zgn.superloges, waar staatshoofden, bankiers en andere invloedrijke personen elkaar met enige regelmaat treffen.

Voorbeelden van dit soort loges zijn de The Knights of Malta, The Knights of Columbus, de Jezuiten, de Knights Templar. Al deze organisaties worden via het Vaticaan gecontroleerd door Black Nobility families. Dit zijn oude bloedlijnen die al aan de macht zijn sinds het oude Romeinse Rijk.

– The Knights of Malta besturen het negatieve militaire leger.
– The Knights of Columbus controleren allerlei politieke partijen en de negatieve politie.
– De Jezuiten hebben veel invloed op de samenleving via infiltratie van allerlei (nieuwe) stromingen, zodat zij deze na enige tijd kunnen overnemen en naar hun hand kunnen zetten.
– De Black Nobility families controleren de belangrijkste organisaties in bankwezen en handel.

Al deze leden en organisaties hebben er geen belang bij dat de dossiers over oorlosmisdadigers worden vrij gegeven, want dan zou de hele club door de mand vallen.

Axel M.
Axel M.
2 jaren geleden

Als dat al niet erg genoeg is is het ook nog zo dat hij deze woorden gebruikt naast het daar naast liggende grootste open lucht concentratiekamp ter wereld, Palestina !
Waar het Israëlische leger dagelijks mensen lukraak verminken en vermoorden.

Maar sssst daar mag je het niet over hebben 🙁

Hoe bedoel je hypocriet ?!!

Axel M.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x