Homepagina » Mens en Dier » Koning over Holocaust: mag nooit meer gebeuren. Waarom wil hij deze geheime dossiers over oorlogsmisdadigers dan niet vrijgeven?
koning
Foto: Wouter Engler CC BY-SA 4.0 Wikimedia Commons

Koning over Holocaust: mag nooit meer gebeuren. Waarom wil hij deze geheime dossiers over oorlogsmisdadigers dan niet vrijgeven?

Koning Willem-Alexander reisde afgelopen week naar Israël om in Jeruzalem deel te nemen aan de herdenking van de bevrijding van Auschwitz 75 jaar geleden.

Op uitnodiging van president Reuven Rivlin was hij te gast bij het World Holocaust Forum, dat dit jaar voor de vijfde keer plaatsvond.

Het was volgens de Rijksvoorlichtingsdienst de eerste keer dat Willem-Alexander officieel in Israël is geweest.

Geen toegang

“Dit mag nooit meer gebeuren,” zei de koning.

Bij die woorden moest journalist Arnold Karskens ook aan iets heel anders denken.

“Ik dacht niet aan zijn vader, die officier was in het Duitse leger tijdens de oorlog; of zijn opa Bernhard, die lid was van de nazipartij; ik denk ook niet aan zijn schoonvader Jorge Zorreguieta, die lid was van een fascistisch regime in Argentinië,” zei hij.

“Ik dacht aan de rol van de koning zelf als voorzitter van de Raad van State, het hoogste bestuursorgaan in Nederland,” ging hij verder.

Diezelfde Raad van State liet mij op 24 december weten dat de Stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden geen toegang krijgt tot het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR), aldus Karskens.

Mogelijkheid blokkeert

Na de Tweede Wereldoorlog ondergingen ruim 300.000 Nederlanders de zogeheten bijzondere rechtspleging.

Zij werden beschuldigd van samenwerking met de Duitse bezetter, verraad, NSB-lidmaatschap of het in dienst treden bij het Duitse leger.

Van al deze mensen is een dossier aanwezig in het CABR.

“Daar liggen de dossiers van alle nog voortvluchtige Nederlandse oorlogsmisdadigers uit de Tweede Wereldoorlog,” licht Karskens toe.

‘Dit mag nooit meer gebeuren’, zegt de koning, die tegelijkertijd de mogelijkheid blokkeert om toegang te krijgen tot die dossiers.

Ongehoord

De Nederlandse regering hanteert precies hetzelfde beleid.

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven (D66), die gaat over het archief waar de dossiers liggen opgeslagen, vindt de privacy van deze voortvluchtige oorlogsmisdadigers belangrijker dan internationale verdragen zoals het Genocideverdrag, die de Nederlandse overheid verplichten om toegang te verstrekken tot de dossiers.

“De koning kan dus wel hele mooie woorden hebben in Jeruzalem, maar hij doet iets heel anders,” benadrukt Karskens.

Zo’n weigering van de koning, de Raad van State, een D66-minister en het kabinet-Rutte, is een trap na in de rug van al die mensen die zijn gestorven.

Het is ook een klap in het gezicht van de nabestaanden.

“Dit is ongehoord,” zegt Karskens.

Bekijk het filmpje hieronder:

[Ongehoord Nederland]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Jeff schreef:

  Vindt het prima hoor om die dossiers vrij te geven, maar wat wil je er nog mee. Oude bejaarden veroordelen, tegen een proces van een paar miljoen euro. Kom op … wat leeft er nog van? We hebben niet eens genoeg gevangenisruimte voor de misdadigers van vandaag. Oud nazi’s ophangen is zuiver bedoeld om ons eigen geweten te sussen en onze misdaden te verhullen.

  • peter schreef:

   prima van Karskens.
   maar ja, ze zullen alles maar dan ook alles trachten te voorkomen,dat de zoveelste beerput geopend wordt.
   en inderdaad de koninklijken zullen,mocht het ooit tot een proces komen, de hoofdrol spelen.

  • Eksegese schreef:

   Ja zo zijn ze, die nep Oranjes ! Zich mooi voor doen, maar ondertussen alles en iedereen een gigantisch oor aannaaien.
   De beerput moet koste wat kost gesloten blijven.Juliana gaf zonder wroeging de Joodse identiteit vrij van leden van haar hofhouding aan de Duitsers. Ik bedoel maar!

  • Anaclara schreef:

   Dat heeft wel degelijk zin. Omdat het juist om de bloedlijnen gaat die Mike hierboven schetst, en die maken ons in het heden nog steeds het leven zuur en benemen ons nog steeds onze vrijheid en soevereiniteit.

  • ChiXiStigma schreef:

   Klopt, die mensen zijn over het algemeen genoeg gestraft door hun eigen geweten. Maar die vleespet heeft het zichzelf toegeëigend dat hij de stem van de dode slachtoffers is en dat exploiteert hij.
   Nu heeft hij er een speeltje bij, de stem spelen van mensen die tegen het huidige beleid zijn.
   Pas op voor deze vent.

 • salvar schreef:

  koning holocaust , mag nooit meer gebeuren?
  rutte , mag nooit meer gebeuren, trouwens wat heeft hij op zijn hoofd hij is toch geen jood?
  dat wij als schijt landje lustig meedoen met het platgooien van landen in het midden-oosten maakt niet uit.
  dat wij als schijt landje bijna op de knieen liggen van mogen wij AUB meedoen in syrie.

  hoe hypocriet kan je zijn.
  moeten we de 80 jarige oorlog niet herdenken?
  moeten we de geuzen niet herdenken die ervoor gezorgd hebben dat alva hier verdween?
  hoe staat het met de eerste wereldoorlog?
  moeten we de russen niet herdenken waar er enkele miljoenen van zijn gesneuveld?
  moeten we de franken de saksen en de batavieren en niet te vergeten de germanen niet herdenken?
  moeten we de indianen in canada en amerika niet herdenken die bijna allemaal over de klink gejaagd zijn en trouwens we hadden daar niets te zoeken.
  wij als schijtlandje hadden zowaar bijna de hele wereld veroverd en dat ging echt niet zachtzinnig, dus alle gekleurde mensen en de anderen krijgen excuses van mij en dit is eenmalig ondanks dat ik niemand beledigd heb of vermoord.
  al die mooie woorden van de koning of rutte er veranderd niets en we moeten oppassen dat er zo meteen geen idioten zijn die op de knop drukken , maar ja een voordeel heeft dit wel er hoef geen herdenking meer te zijn.

 • mike schreef:

  “Ik dacht aan de Koning zelf, als voorzitter van de Raad van State. De Raad van State is het hoogste bestuursorgaan/bestuursrechter in Nederland.”

  Waar men vaak aan voorbij gaat is dat de Koning niet de eindbaas is in dit land. Dat is de “Crown Corporation”. De Koning dient de belangen van deze organisatie in Nederland. Het bestaat uit zgn.superloges, waar staatshoofden, bankiers en andere invloedrijke personen elkaar met enige regelmaat treffen.

  Voorbeelden van dit soort loges zijn de The Knights of Malta, The Knights of Columbus, de Jezuiten, de Knights Templar. Al deze organisaties worden via het Vaticaan gecontroleerd door Black Nobility families. Dit zijn oude bloedlijnen die al aan de macht zijn sinds het oude Romeinse Rijk.

  – The Knights of Malta besturen het negatieve militaire leger.
  – The Knights of Columbus controleren allerlei politieke partijen en de negatieve politie.
  – De Jezuiten hebben veel invloed op de samenleving via infiltratie van allerlei (nieuwe) stromingen, zodat zij deze na enige tijd kunnen overnemen en naar hun hand kunnen zetten.
  – De Black Nobility families controleren de belangrijkste organisaties in bankwezen en handel.

  Al deze leden en organisaties hebben er geen belang bij dat de dossiers over oorlosmisdadigers worden vrij gegeven, want dan zou de hele club door de mand vallen.

 • Axel M. schreef:

  Als dat al niet erg genoeg is is het ook nog zo dat hij deze woorden gebruikt naast het daar naast liggende grootste open lucht concentratiekamp ter wereld, Palestina !
  Waar het Israëlische leger dagelijks mensen lukraak verminken en vermoorden.

  Maar sssst daar mag je het niet over hebben 🙁

  Hoe bedoel je hypocriet ?!!

  Axel M.

  • anargie schreef:

   idd. Aan een groot deel van die”oorlogsmidadigers” hebben WIJ te danken dat in juli 1941 niet heeeel Europa werd veroverd door het rode leger!
   Zoek maar eens op Operatie Groza!

   Bah wat een hypocriete zooi zeg. Weworden al meer dan 85 jaar voorgelogen!

   • ChiXiStigma schreef:

    Dus wij moeten blij zijn dat de bezetter ons beschermd heeft tegen een nieuwe bezetting een jaar later.
    Een operatie waar nauwelijks bewijs voor is, en die nooit doorgegaan is, dus die bescherming is maar een aanname.
    Voor jou aan doen mag je blij zijn, dat Arnold geen toegang kreeg tot het archief, dan zou hij ze nu nog voor de rechter zetten die oorlogsmisdadigers, al hadden ze alleen maar koffie geschonken in de kampen. (Iets waar ik verder ook niet achter sta.)

 • 't Roode Vaan schreef:

  Eigenlijk is het quatsch om het zionistische staatje israel toe te staan gastland te spelen voor ‘t Holocaust Forum en dan ook nog in de gedeeltelijk bezette stad Jeruzalem.
  Het is 75 jaar geleden, dat het Russische Rode Leger het nazi-vernietigingskamp Auschwitz bevrijdde.
  Er zijn in dat z.g. concentratiekamp talloze joden, homo’s en communisten omgebracht.
  Verder heeft ‘onze’ koning natuurlijk kilo’s boter op zijn hoofd door te zeggen, dat jodenvervolging en andere vormen van ernstige discriminatie niet meer mogen gebeuren, terwijl dossiers van Nederlandse oorlogsmisdadigers achter slot en grendel blijven.

 • vladi schreef:

  de identiteitsfrauderende,belastingontduikende,nazi getrouwe en nazi getrouwde,satanische,genocide plegende,dna weigerende,bloedslurpende wezens die zich ‘royals noemen,zijn onderdeel van de holocaust.

  logisch dat ze dossiers geheimhouden.

  afzetten dat tuig van de laagste richel.

  fff

 • Rop schreef:

  Natuur logische …Men zingt altijd uit volle borst met koningsdag .. Ben ik van Duitse Bloed.. het bloed wil natuurlijk niet teveel met de waarheid weten omtrent het gebeuren..dus een beetje Hiele likker-rij met elkaar houd de schijn hoog in het Zadel..van waarheden moeten ze niet veel hebben..dat schaad teveel .

 • :adrianus-johannes. schreef:

  nederland is bij wet genocide land op eigen burger.. zal het uitleggen..
  10 december 1948 nederland ondertekend de mensen rechten die bij vergadering VN zijn aangenomen of nederland nu wel of niet de die rechten hebben geratificeerd maakt niet uit de vergadering heeft besloten en deze zijn nu aangenomen of nederland wil of niet..
  ik ga niet even de geschiedenis(waar of verdraait) code civiel de batafse wet en het beging van onze grond wet uitleggen, daar kan je zelf onderzoek doen.. tot en met 1948 heeft art. 60 nu 120 GW. de nederlandese burger beschermd voor een nieuwe code civiel dit art. 120 is in 1948 overbodig geworden en is overgenomen door de EVRM op 10 december.. in het jaar er na kan deze van overheidswegen door de wetmaker buiten werking gesteld.. is niet gebeurt ? ? kan angst zijn maar in 1983 herziening grondwet is er weer een station om art 120 te schrappen! en ja hoor niet gebeurt, hier ga je nu met kennis van wetgeving en door dit te leren en het synoniem van politiek te kennen beseffen dat er opzet in het spel is.. waarom zijn er geen mensen rechten in nederland dit komt door de nederlandse wet, wetmaker en de ambtseed waardoor jou recht misbruikt wordt..
  in de rechtbank heeft rechter geen wet om mee te oordelen of jij volgens de wet je buiten de wet heb gedragen.. het constitutionele toetsingsverbod waarmee rechter(voorzitter) afhankelijk wordt, niet kan oordelen of jij de wet heb overtreden en moet presumpties doen die de tegen partij aangeeft.. hiermee kan let op ik zeg kan, jij onschuldig schuldig veroordeeld worden..(gebeurt in 80% van de vonnisen lees anton van putten zijn home page)
  wanneer rechter geen wetten ter beschikking heeft in zijn rechtbank is er geen rechtsstaat, in landen zonder wetten heerst wetteloosheid en plegen hun(de machthebber door gewapende dwang hier politiemonopolie) genocide.. wordt er zonder wetten maar een burger onderdrukt, vals beschuldigt, gevonnist worden alle burgers onderdrukt google op de verklaring van genocide.. bij weten hoe het werk klopt het, ook al verwoord ik het niet op een hoog opgeleid niveau van schrijven omdat ik nog eenvoudig ben en de lezer nu al niet echt begrijpt, begrijpt lezer het totaal niet meer als het geschreven is met dure en ook mijn niks zeggende worden zinnen en alinea’s..
  ik hoop dat een enkeling mijn gevonden weg ook kan zien en er inclusie gaat groeien, wanneer vele gaan begrijpen hoe we vals en sluw (politiek synoniem) worden omgeleid zie ik graag ieder bij de volgende splitsing ons recht opeisen.. dit wat door veel, vaak op mysterieuze wijze overleden zangers en zangeressen aan ons wordt toe gezongen denk wel vaak in de hoop dat er eens de dag komt dat we allen begrijpen gaan dat wij de sterke hand zijn, als we deze hand in hand gaan..

 • IIS schreef:

  Deze gast vliegt wel eventjes met onze 100 miljoen kostende boeing prinsheerlijk de wereld rond en stopt zich vol met Argentijnse biefstukken of champagne en kaviaar op kosten van de burger. En dat alles is geen probleem voor de klimaatschooiers die vertellen dat de burger vliegschaamte moet hebben?

  En dat eeuwige zwartgallige gejammer over de heauleaukaust is toch een uitgemolken miljarden koe geworden.

  De concentratiekampen leveren genoeg geld op via ramptoeristen, het Anne Frank huis melkt als een fabriek, de Duitse afgeperste herstelbetalingen zijn meer dan genoeg geweest en misschien dat Nederland na de spijtbetuiging van Syrië en Irak moordenaar Rutte nog wat miljarden van ons geld wil uitdelen, maar dan is het toch werkelijk echt een keer voorbij met het gejank van de zwarte kraaien die ogenschijnlijk een patent op het lijden hebben. En als er al geleden is, dan waren dat zeker niet de zionisten, de pseudo joden, de aanjagers van de WOII.

 • leon*** schreef:

  de meest eenvoudige vraag die ik zou stellen,
  als we nu met zijn allen, jullie al het geld van de wereld zouden geven zijn jullie dan tevreden.
  dan hebben jullie alles , is dat dan genoeg??????

  als iedereen zijn id kaart of paspoort naar de 2e kamer opstuurt en afstand doet van het nederlandschap
  zijn ze nergens meer.

 • deze schreef:

  HET EXCUSES van … kwam uit de BEK van de beste ” lakei ” van den hoge willempie die alleen maar zei dat het nooit..nooit..en nooit meer mag gebeuren zoiets vreselijks, waarmee je ziet dat ze beiden allerlei vieze smerige zaken een soort ” goedpraten “met oog op o.a. de roots van de ” orangerie “, de papa van onze modepop, het transport toendertijd door de NS en het GAS waar opa benno patent op had… hoe duidelijk is het dat ze angst kakken voor de echte waarheid..
  Nederland.. ga je schamen met zo een premier met een keppel op zijne gladde palingskop, en ook de baardaap waar je zo ondertussen ook je bedenkingen bij hebben moet.. laat staan het nageslacht

  valt wel op dat bijna alle ” groten” tegenwoordig een baard hebben / willen.. zeker gezien wat ze te verbergen hebben
  bij timmerfrans is het ronduit een wollige geheel, wit en rein.. pure Green deal ??
  bij willy is hij oranje.. tja mensen .. het is zoals het is..

  goede natte week in het verdorde nederland

 • x

  Check Also

  koning

  Iedereen in lockdown, maar koning gewoon op vakantie: ‘Nu is de maat vol’

  Nederland is deels weer in lockdown gegaan. ...

  koning

  Koning krijgt geen zonnepanelen: ‘Terugverdientijd 50 jaar’

  Op het werkpaleis van koning Willem-Alexander komen ...

  >