Binnenland

Koningin krijgt volgend jaar meer geld

Help mee door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en prinses Máxima ontvangen volgend jaar meer geld. Samen krijgen ze 7,277 miljoen euro, 61 duizend euro meer dan vorig jaar.

Dat blijkt dinsdag uit de begroting van ‘De Koning’ die is aangeboden aan de Tweede Kamer.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Dat de leden van het Koninklijk Huis iets meer krijgen heeft te maken met een stijging van de consumentenprijsindex. De uitkering bestaat uit een inkomen en een vergoeding voor ‘personele en materiële uitgaven’.

Kabinet der Koningin

Aankomend jaar bedraagt het inkomen van Beatrix 825 duizend euro. Willem-Alexander en Máxima ontvangen ieder 245 duizend euro per jaar.

Het koningshuis kost volgend jaar alles bij elkaar 39,9 miljoen euro. Dat is een stijging, want voor dit jaar staat het koningshuis voor 39,7 miljoen euro in de boeken.

Voor de Rijksvoorlichtingsdienst en het Kabinet der Koningin, dat onder meer het contact tussen het staatshoofd en de regering onderhoudt, is circa 5,7 miljoen euro begroot.

Paleizen

In totaal is 27 miljoen euro bestemd voor ‘functionele uitgaven’, iets minder dan dit jaar. Daarbij moet onder meer worden gedacht aan personeelskosten, het gebruik van het regeringsvliegtuig, het in stand houden van het rijtuigenpark en verwarming en verlichting van de diverse paleizen.

In juli becijferde de Belgische hoogleraar bestuurswetenschappen en openbare financiën Herman Matthijs van de Universiteit van Gent dat Nederland het duurste vorstenhuis van West-Europa heeft. Het Nederlandse koningshuis is bijvoorbeeld vier keer zo duur als het Spaanse.

Bron: Nd.nl 

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

155 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Robert Timmermans
Robert Timmermans
11 jaren geleden

Ik dacht dat elke Nederlander volgend jaar moest inleveren. Dit is verschrikkelijk en hier moeten we dus snel vanaf. Die arme dame kan niet voor zichzelf en haar kindertjes betalen. Echt zielig.
En als je dan bedenkt dat ze grootaandeelhouder is van onze corrupte bende SHELL met 25% aandelen, nou…….en dat is nog lang niet alles. Dat ze zich niet schamen, maar dat geeft het karakter aan!!!!!!!!
W.g. Een zeer boze Nederlander!!!

Catharina R
Catharina R
11 jaren geleden

ja zeker het is maar een arme sloeber .heeft het slecht het duurste vorsten huis ja als ze in de Bilderberg groep zit deuh niet moeilijk ze komen ook weer maar eens met iets af

legalize
legalize
11 jaren geleden

Wat een geld verkwisting, laat ze voor hun eigen centjes werken net zoals iedereen

Afschaffen dat koningshuis hebben we al een stuk staatsschuld weg gerwerkt, met deze besparing

freek
freek
11 jaren geleden

en het enigste wat ze hoeft te doen is lintjes knippen een beetje zwaaien.
trieste zaak…

Back to top button
155
0
We lezen graag je reactie!x