Mens en Dier

Kunnen paddo’s worden gebruikt om terminale kankerpatiënten te behandelen?

Help ons door dit artikel met je kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Voor het eerst in 50 jaar wordt de werking van paddo’s getest in een wetenschappelijk onderzoek. De Britse onderzoeker Robin Carhart-Harris zegt dat de therapeutische trip iets kan opleveren omdat het je normale denkpatroon in de war gooit.

“Het verschuift het denken van je normale ingesleten patronen naar een wat meer vloeibaar en flexibel denken,” zegt hij. “Die flexibiliteit zorgt ervoor dat mensen hun kijk op het leven veranderen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png
Terminale kankerpatiënten

Carhart-Harris is vooral geïnteresseerd in het stofje psilocybine dat in paddo’s zit. Daarmee wil hij depressie gaan behandelen. “Patiënten beschrijven een soort van verlichting en krijgen nieuwe inzichten in waarom ze depressief zijn.”

Onlangs is een documentaire verschenen, A New Understanding: The Science of Psilocybin, waarin het nieuwste baanbrekende onderzoek naar psychedelische middelen voorbij komt. Uit onderzoek blijkt bijvoorbeeld dat terminale kankerpatiënten na het gebruik van paddo’s veel minder bang zijn voor de dood.

Repareert beschadigde hersencellen

De University of South Florida heeft daarnaast aangetoond dat psilocybine de groei van hersencellen stimuleert en beschadigde hersencellen repareert. Het stofje zou in staat zijn de hippocampus te versterken, waardoor het brein gezond blijft en scherp functioneert.

De jaren vijftig en zestig waren hoogtijdagen voor onderzoekers om met drug te experimenteren. LSD was in de Verenigde Staten hét middel om van depressies of verslavingen af te komen. In 1971 kwam daar een einde aan door een VN-verdrag. Er lijkt nu sprake te zijn van een nieuwe psychedelische revolutie.

Bekijk hieronder alvast een trailer van de documentaire.

[A New Understanding]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
lust for life
lust for life
8 jaren geleden

Kort en helder artikel over feiten die vertellen dat we in dit soort zaken verder de goede kant opgaan en we inderdaad geest en lichaam op een natuurlijke manier kunnen verlichten of zelfs genezen.

exegese
exegese
8 jaren geleden

Werkelijk alles wat een mens nodig heeft om gezond te zijn en te blijven is te vinden in de natuur. Alles wat Big-Pharma voor veel te veel geld onder vals voorwendselen op de markt brengt is nep en werkt meestal niet of verkeerd. Alleen al in Nederland tussen de 17 000 en 20 000 doden als gevolg van regulier voorgeschreven medicijnen en medische missers. Dat zijn er zo’n 50 per dag, dat is elke drie dagen een ramp die groter is dan de aanslag in Parijs en je hoort daar nagenoeg helemaal niemand over. Vreemd dat zoiets volstrekt ongehinderd door kan gaan dag in dag uit, jaar in jaar uit.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x