Natuur en Milieu

Koudste 18 september ooit, NOS Achtuurjournaal zwijgt: ‘Kijk, de klimaatmaatregelen werken!’

Help ons door deze info met je kennissen op je social media te delen!

Deze zomer werden we op zeer warme dagen bestookt met paniekberichten over het klimaat. De hitteprotocollen vlogen je om de oren. Wat gebeurt er als diezelfde zomer op de valreep een kouderecord sneuvelt? Dan blijft het stil. Geen woord erover in het NOS Achtuurjournaal. Geen tips om jezelf warm te houden.

Zondag is officieel de koudste 18 september ooit gemeten. Volgens Weeronline bleef in De Bilt de maximumtemperatuur op 13,3 graden steken. Het oude record uit 1962 stond op 13,5 graden. In Enschede werd het vandaag nog kouder: 12,1 graden.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hoe kan dat nou?

Op social media regent het reacties. Journalist Joost Niemoller schrijft: “Weet u waarom ze stilzwijgend zijn gestopt met de paniek over opwarming van de aarde en het nu heet: klimaatverandering? (Zonder dat het ons minder gaat kosten overigens).”

Maarten van den Berg merkt op: “Koudste 18 september ooit. NOS Achtuurjournaal zwijgt.” Voormalig PVV-raadslid Maurice Meeuwissen twittert: “Hoe kan dat nou? De aarde warmt toch op?”

“Kijk, de klimaatmaatregelen werken!” schrijft data-analist Cees van den Bos sarcastisch.

Regelrechte schande

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn reageert: “Het is ijskoud buiten en met dank aan Rutte/Kaag cum suis met hun idiote oorlog en klimaattransitie kunnen veel Nederlanders het zich niet veroorloven om de kachel aan te zetten. Een regelrechte schande.”

Uitgerekend vandaag zei klimaatminister Rob Jetten in zijn Abel Herzberglezing: “U kent de feiten. Wetenschappers wijzen ons er al decennia op. De aarde warmt op, de zeespiegel stijgt, de grond en lucht vervuilen.”

4.8 130 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

142 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieterpost
Pieterpost
1 jaar geleden

De weerman bij rtl4 noemde het wel.

Wessel 50
Wessel 50
1 jaar geleden

Het is inderdaad te koud voor de tijd van het jaar want de klimatologie gaat uiteraard dan deze metingen want zoals we weten is het klimaat inderdaad een stuk kouder geworden!

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Wie kijkt er nog naar het leugenachtige NOS journaal, Ik in ieder geval niet meer, heb zelfs het AD opgezegd. wat een treurnis allemaal. kijk liever naar alternatief nieuws, dat zouden meer mensen moeten doen en gelijk hun onbetrouwbare abonnementen opzeggen.

Meine
Meine
1 jaar geleden

Al in 2006, ofzo..
Global warming: the chilling effect on free speech.. The demonisation of ‘climate change denial’ is an affront to open and rational debate.

https://www.spiked-online.com/2006/10/06/global-warming-the-chilling-effect-on-free-speech/

Back to top button
142
0
We lezen graag je reactie!x