Homepagina » Wetenschap » Sneller dan het licht: Heeft NASA per ongeluk een warpveld opgewekt?
Heeft NASA per ongeluk een warpveld opgewekt?

Sneller dan het licht: Heeft NASA per ongeluk een warpveld opgewekt?

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft mogelijk per ongeluk een warpveld ontdekt. Ruimteschepen kunnen zo’n warpveld gebruiken om sneller dan het licht te reizen, iets wat tot dusver in het rijk van de sciencefiction thuishoorde.

“Warp speed, Mr. Sulu,” zei kapitein James Kirk van het fictieve sterrenschip USS Enterprise vaak in Star Trek. In de jaren negentig opperde natuurkundige Miguel Alcubierre dat een golf de ruimte voor een ruimteschip in elkaar kan drukken, terwijl de ruimte erachter uit elkaar wordt getrokken. Deze vervorming zou een zogeheten warpbel om het schip creëren.

Door de enorme hoeveelheid energie die nodig is om zo’n warpbel op te wekken, werden de ideeën van Alcubierre nooit in de praktijk gebracht. Harold White van het Johnson Space Center van NASA deed een aantal aanpassingen waardoor de hoeveelheid benodigde energie aanzienlijk werd teruggebracht.

Sneller dan het licht

In het laboratorium experimenteerde NASA met de EmDrive, een motor die zonder brandstof door de ruimte kan bewegen. Toen lasers door de resonantiekamer van de EmDrive schoten, leken sommige laserstralen sneller dan het licht te gaan, zo meldt NASASpaceFlight.com

Als dat zo is kan de EmDrive een warpveld of –bel opwekken. De website Mysterious Universe vond dit commentaar na de tests op een forum: “Dat is de grote verrassing. Het interferentiepatroon in de EmDrive lijkt precies op [dat van] een warpbel. En de wiskunde achter de warpbel komt overeen met het interferentiepatroon dat in de EmDrive is gevonden.”

Om te bewijzen dat het warp-effect niet is veroorzaakt door atmosferische opwarming, moeten wetenschappers de test in een vacuüm doen. Als de resultaten hetzelfde zijn, kan dat betekenen dat de EmDrive een warpveld produceert. En dat kan uiteindelijk leiden tot de productie van een warpdrive.

[Sputniknews]


Vond je deze informatie leuk? Klik dan hieronder om te delen op Facebook/Twitter
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

27 reacties

 1. Een beetje een cliché, maar als er over dit soort dingen wordt gepraat als over een theoretische mogelijkheid, dan heeft men iets dergelijks al lang en breed ontdekt en waarschijnlijk ook al toegepast.

  Door dit soort berichten worden wij, als mensheid, geprimed (het sneller herkennen van, of reageren op een bepaalde stimulus als men deze eerder heeft waargenomen) om dit soort concepten te aanvaarden.

  3 likes
  • Juist. Zie

   http://secretspaceprogram.org/presentations/

   Bekijk en beluister ALLE presentaties, Engels natuurlijk, maar vele uren info!
   Zo’n warpveld is gelijk aan het Merkaba levensveld. Een kunstmatige merkaba wordt in elektromagnetisch aangedreven voertuigen gebruikt voor zowel energie-opwekking als aandrijving. De theorie is allang bekend maar door een stel eigenheimers voor zichzelf gehouden en misbruikt op ons. Tijd voor de bekendmaking en demonstratie van een elektromagnetisch voertuig. De meesten van dergelijke voertuigen zijn ons slechts als ufo bekend. Niet alleen ‘aliens’ gebruiken ze, WIJ hebben ze inmiddels ook en de onderliggende natuurkunde is bijna eenvoudiger dan de huidige zogenaamd geldige natuurkunde die op de universiteiten onderwezen wordt. Ook dat vind je terug in de opgegeven video’s.

   Het is geen tijd meer om wakker te worden, het is tijd voor de volgende stap, wat die ook moge wezen.

   3 likes
   • de volgende stap is ons land ons leven en ons recht terugnemen door onze leiders (met harde hand) af te laten treden en een nieuwe vorm van regering terug in het leven roepen. regering van en voor het volk

    2 likes
   • volgende stap, na wij worden wakker:
    we gaan weer slapen…

    0 likes
   • De volgende stap is wereldwijd de grenzen afschaffen, want zolang deze bestaan kunnen dergelijke voertuigen niet ter beschikking van het publiek gesteld worden. Dan toch maar een wereldregering?

    0 likes
 2. Toevallig dat NASA dit per ongeluk veroorzaakt. Wie nemen ze nou in de maling. Die techniek zit al in de geheime ruimtevloot. Hoe zouden ze anders al 250 lichtjaar ver weg kunnen zijn geweest.

  0 likes
  • Wat nou geheime vloot? Alle space shuttles zijn uit de running en de raketten zijn alleen in gebruik voor lanceringen van satellieten.

   Van een VLOOT kan je echt niet spreken!

   2 likes
   • Botervloot misschien?

    2 likes
   • Tralalalalaliela

    Ik heb het niet over veredelde vliegtuigjes en vuurpijlen, maar echte galactische schepen. Welke de rotzooi van de elitekliek voor diverse basissen oa naar Mars heeft gebracht, in nog geen 2 uur tijd.
    Ja er zijn basissen op Mars en als je eens de juiste kanalen zou volgen van klokkenluiders dan had je waarschijnlijk heel anders gereageerd.

    0 likes
   • tra-la-la je mag niet alles weten.
    toen de film startrek begon was de warpdrive een feit!
    En dus warp-driven we al heel wat jaartjes mee!
    Maar nogmaals alleen via een film mogen we dit weten.
    Ook de films van ruimte oorlogen worden ons voorgespiegeld om maar vooral een negatief beeld te scheppen van ruimte bewoners die ook veel sneller dan het licht vliegen.
    Amerika maakt zijn totale omgeving waarin zij wil functioneren negatief en vijandig. “doe je niet mee, dan werk je tegen” of te wel ben je niet voor dan ben je tegen!, Zo kunnen ze altijd oorlog voeren. Hopelijk verlaat dit jonge volk zijn pubertijd en beginnen ze aan volwassenheid.
    Een jong volk heeft altijd een enorm potentieel aan kracht en veerkracht.
    Evenals jonge kinderen dat hebben, vitaliteit dus. laat ze dat nu maar positief aanwenden dan verdwijnen de oorlogen.

    0 likes
  • new atheist world order

   Wetenschappers ontdekken vaker iets per toeval, daar is niets vreemds aan.

   0 likes
   • Hier wordt duidelijk teveel waarheid gehecht aan fictieve filmscripts.
    Mooi hijack van het topic ook, het “wakker worden, stelletje slapers” riedeltje!!

    3 likes
 3. Henk001, volgens mij betalen ze jou om te fungeren als debunkertje. Grappig mannetje =D

  0 likes
 4. Leuke blog en berichtjes. Ik zie liever wat meer bewijs, zoals een demonstratie op camera (door verschillende camera ploegen).

  3 likes
 5. Broodje aap. NASA experimenteert helemaal niet met de EmDrive. De EmDrive is een idee van Shawyer (dat overigens wel degelijk een energiebron nodig heeft). De EmDrive zou werken met microgolven, niet met lasers. Er is geen enkel bericht over lasers die sneller zouden gaan dan het licht. Het geheel is gebaseerd op twee tweets. En last but not least: dit sprookje is afkomstig van Sputniknews — een russische site, wereldberoemd om zijn betrouwbaarheid.
  Maar de goedgelovigen vallen er natuurlijk onmiddellijk voor, want NASA, want warp, etc….

  3 likes
 6. Trouwens wel grappig, een bericht over warp en dan een plaatje erboven van “light speed” uit star wars waarbij ze destijds niet realiseerde dat reizen door de ruimte op lichtsnelheid lang niet snel genoeg is.

  3 likes
 7. Never A Straight Answer

  @ Beta +1

  @ Henk, idd jij lijkt me een trol, iemand die betaald word ofzo, Waarom ben je toch anders zo vaak aan het ontkennen op deze site ? Je hoeft ons niet te geloven en deze site te bezoeken als wij het in jou ogen anders zien.

  1 likes
 8. Het is me allemaal duidelijk!

  0 likes
 9. Wat toevallig ! Net zo toevallig als andere zaken die we al eerder via sf-films hebben mogen zien.

  0 likes
 10. “Per ongeluk” Uhuh ja ja.

  0 likes
 11. Een deel van de bezoekers hier kunnen goed commentaar leveren zonder zich er echt in verdiept te hebben.

  Die denken, zolang het niet in het NOS journaal komt is het niet waar.
  Hoe naïef kun je zijn.

  0 likes
 12. alles wat nu te zien en weten is er al lang maar nu geven ze het openlijk toe dat het kan
  eigenlijk oud nieuws allemaal ik zie en lees dikwijls nieuws dat ik al jaren geleden heb gelezen en er al is alleen de mensen worden maar niet wakker

  0 likes
 13. Ik geloof in films ,laat ik het zo zeggen :alles wat de geest kan bedenken kan de geest ook uiteindelijk maken dus ook de uit films afkomstige warp-speed.
  Ik geloof ook in een theorie van tijdrijzen bvb ufos zijn tijdmachienes zodoende zijn ze niet in staat om echt te landen ivm het tijdcontinium ze willen niet te veel veranderen anders komen ze in een voor hun heel andere tijd weer thuis .
  Het zijn geen aliens die de ufos besturen maar wij zelf ,denk je eens in ,we gaan steeds minder praten omdat we steeds meer typen ,onze lichaams bouw word steeds zwakker want we moeten steeds minder zelf doen robots en andere technologie neemt het zware werk over voor ons dus we worden kleiner en ieler,wat we wel vaker gebruiken (de meeste van ons dan hahaha) zijn de hersenen en de opservatie van alles maakt uiteindelijk onze ogen groter ,beschrijf ik hier nu niet een alien klein lichaam groot hoofd grote ogen klein mondje .
  Dat zijn wij dus uit de vere toekomst misschien wel 100.000000 jaar verder.
  Daarom schieten die ufos die gezien worden ook ineens met een grote snelheid weg, dat is niet zo ze verdwijnen gewoon .
  Wat vinden jullie ervan ben ik van lotje getikt of geniaal.
  mvg.BART

  0 likes
 14. Ik vraag mij af als je door de tijd reist, je niet met de snelheid van het licht verouderd, sterft en tot stof vergaat. Volgens mij is dat alleen mogelijk als je je zelf in een soort van tijdvacuüm bevind. Anders zal niets het overleven toch?

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

co2

100+ wetenschappelijke papers: CO2 heeft ‘verwaarloosbaar’ effect op klimaat. Lees ze hier

De website NoTricksZone heeft meer dan 100 ...

raadsel

Deze mysterieuze tekening in Australië plaatst de wetenschap voor een groot raadsel

Een groot raadsel in Australië is nog ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 23 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.