Wetenschap

Sneller dan het licht: Heeft NASA per ongeluk een warpveld opgewekt?

Help door deze info met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft mogelijk per ongeluk een warpveld ontdekt. Ruimteschepen kunnen zo’n warpveld gebruiken om sneller dan het licht te reizen, iets wat tot dusver in het rijk van de sciencefiction thuishoorde.

“Warp speed, Mr. Sulu,” zei kapitein James Kirk van het fictieve sterrenschip USS Enterprise vaak in Star Trek. In de jaren negentig opperde natuurkundige Miguel Alcubierre dat een golf de ruimte voor een ruimteschip in elkaar kan drukken, terwijl de ruimte erachter uit elkaar wordt getrokken. Deze vervorming zou een zogeheten warpbel om het schip creëren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

Door de enorme hoeveelheid energie die nodig is om zo’n warpbel op te wekken, werden de ideeën van Alcubierre nooit in de praktijk gebracht. Harold White van het Johnson Space Center van NASA deed een aantal aanpassingen waardoor de hoeveelheid benodigde energie aanzienlijk werd teruggebracht.

Sneller dan het licht

In het laboratorium experimenteerde NASA met de EmDrive, een motor die zonder brandstof door de ruimte kan bewegen. Toen lasers door de resonantiekamer van de EmDrive schoten, leken sommige laserstralen sneller dan het licht te gaan, zo meldt NASASpaceFlight.com

Als dat zo is kan de EmDrive een warpveld of –bel opwekken. De website Mysterious Universe vond dit commentaar na de tests op een forum: “Dat is de grote verrassing. Het interferentiepatroon in de EmDrive lijkt precies op [dat van] een warpbel. En de wiskunde achter de warpbel komt overeen met het interferentiepatroon dat in de EmDrive is gevonden.”

Om te bewijzen dat het warp-effect niet is veroorzaakt door atmosferische opwarming, moeten wetenschappers de test in een vacuüm doen. Als de resultaten hetzelfde zijn, kan dat betekenen dat de EmDrive een warpveld produceert. En dat kan uiteindelijk leiden tot de productie van een warpdrive.

[Sputniknews]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Westbound
Westbound
9 jaren geleden

Het is me allemaal duidelijk!

Marc
Marc
9 jaren geleden

Een beetje een cliché, maar als er over dit soort dingen wordt gepraat als over een theoretische mogelijkheid, dan heeft men iets dergelijks al lang en breed ontdekt en waarschijnlijk ook al toegepast.

Door dit soort berichten worden wij, als mensheid, geprimed (het sneller herkennen van, of reageren op een bepaalde stimulus als men deze eerder heeft waargenomen) om dit soort concepten te aanvaarden.

Loki
Loki
9 jaren geleden

Toevallig dat NASA dit per ongeluk veroorzaakt. Wie nemen ze nou in de maling. Die techniek zit al in de geheime ruimtevloot. Hoe zouden ze anders al 250 lichtjaar ver weg kunnen zijn geweest.

Harry
Harry
9 jaren geleden

Wat toevallig ! Net zo toevallig als andere zaken die we al eerder via sf-films hebben mogen zien.

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x