
Jaarlijks overlijden miljoenen mensen aan de gevolgen van hartaanvallen, beroertes en andere cardiovasculaire aandoeningen.
De belangrijkste reden waarom een ziekte de mensheid op een dusdanig grote schaal kan blijven teisteren, is omdat de oorsprong niet volledig – of geheel niet – begrepen wordt.
Volgens het heersende wetenschappelijke dogma worden hart- en vaatziekten veroorzaakt door een hoog cholesterolgehalte dat de bloedvaten beschadigt.
Gebrek aan vitamine C
Er is echter iets fundamenteel mis met dit model: als een hoog cholesterolgehalte inderdaad leidt tot aderverkalking, dan zouden onze bloedvaten in alle organen in gelijke mate verstopt moeten raken.
Dit is duidelijk niet het geval.
Een nieuw concept is al geïntroduceerd door dr. Matthias Rath en tweevoudig Nobelprijswinnaar Linus Pauling.
Volgens hun theorie is aderverkalking een vroege vorm van scheurbuik, een aandoening die veroorzaakt wordt door een gebrek aan vitamine C.
Niet bewust
De vaatwanden verzwakken en de aderen verkalken als een poging van het lichaam om de verzwakte vaatwanden te herstellen.
Dieren lijden niet aan hartaanvallen omdat ze zelf in grote hoeveelheden vitamine C aanmaken en daarmee hun bloedvaten beschermen.
Zolang we ons niet bewust zijn van deze feiten blijft de mensheid op epidemische schaal lijden aan hartaanvallen en beroertes.
Bevochten
Deze revolutionaire theorie werd voor het eerst gepubliceerd in 1992 en is de afgelopen decennia genegeerd en bevochten door de makers van cholesterolverlagers (lees: Big Pharma).
In de lente van 2015 presenteerde dr. Rath zijn werk tijdens een lezing op de Universiteit van Maastricht.
Status quo
Al snel kwam er een reactie van de vertegenwoordigers van de status quo. Zo eiste de Vereniging tegen de Kwakzalverij excuses van de rector.
Inmiddels, twee jaar later, is de lezing van dr. Rath meer dan 200.000 keer bekeken op YouTube. Dat maakt het één van de meest bekeken medische lezingen in Europa.
Bekijk de lezing hieronder:
Hopelijk gaat de reguliere geneeskunde eindelijk eens begrijpen hoe het echt zit. Hoe hardleers kun je zijn ten koste van al die mensenlevens en ellende. Geld, geld geld is alles wat telt.
[…] https://www.ninefornews.nl/doorbraak-onderzoek-hart-vaatziekten/ […]
Dieren lijden niet aan hartaanvallen?
Dieren sterven te vroeg om ‘onze’ ouderdomskwalen te ontwikkelen. Te weinig voedsel, extreme weersomstandigheden, verstoring habitat, gedood als prooi of uitgestoten en daardoor kansloos vanwege hoge leeftijd zijn alle factoren die wij als mensen niet of nauwelijks tegenkomen. Het vergelijken van mensen met dieren gaat vaak mank en mist daardoor ook de zeggingskracht die een goede discussie nodig heeft.