Homepagina » Binnenland » YouTube verwijdert interview met Baudet over Great Reset, ‘neemt loopje met de democratie’
youtube
Foto: Thierry Baudet (Tweede Kamer der Staten-Generaal CC BY-NC-ND 2.0)

YouTube verwijdert interview met Baudet over Great Reset, ‘neemt loopje met de democratie’

FVD-leider Thierry Baudet sprak onlangs in de studio van BLCKBX over het Lock Step-scenario, de Great Reset en Build Back Better. Eerder hield Baudet in de Tweede Kamer een speech over het Lock Step-scenario, dat voorspelt wat er nu gebeurt in de wereld, hoe burgers angst wordt aangejaagd en overheden steeds totalitairder worden. Een opmaat naar de Great Reset, die is ontsproten aan het brein van Klaus Schwab.

Programmamaker Flavio Pasquino besprak met Baudet wat er met deze termen bedoeld zou kunnen worden. Is het misschien gewoon een heel goed plan of moeten we ons juist zorgen maken? En waarom wil men het er vooral niet over hebben?

Onderzoeksjournalist Harry Vox maakte in 2014 een video over het Lock Step-scenario en een deel daarvan wordt tijdens het gesprek met Baudet vertoond.

Bezwaar afgewezen

De video is nu verwijderd door YouTube omdat hij ‘misleidende medische informatie’ zou bevatten. “YouTube verwijdert ons interview met Baudet en neemt wederom een loopje met de vrijheid van meningsuiting, de persvrijheid en de democratie,” reageert Pasquino. De video is hier nog wel te bekijken.

Hij tekende bezwaar aan tegen het besluit, maar dat werd afgewezen. “Opmerkelijk. YouTube kan een video van ruim een uur binnen 15 minuten herbeoordelen. Kennelijk verkondigen wij ‘medisch misleidende informatie’ als we een Tweede Kamerlid interviewen over het Lock Step-scenario, de Great Reset en Build Back Better,” verzucht Pasquino.

Rechtszaak tegen YouTube

Morgen doet de rechter uitspraak in een kort geding van Kamerlid Wybren van Haga en BLCKBX vanwege video’s die door YouTube zijn verwijderd. Eind vorige maand stonden Van Haga en BLCKBX in de rechtbank tegenover YouTube. Het Kamerlid is boos omdat er twee video’s met hem als onderwerp verwijderd zijn.

Eén video gaat over het coronabeleid, die hij met zijn eigen account had geplaatst. De andere is van BLCKBX. Volgens YouTube bevatte de video met Van Haga ‘misleidende medische informatie’, maar volgens BLCKBX ging de video juist over censuur en het verwijderen van YouTube-video’s van Van Haga.

4.8 83 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
70 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
2 maanden geleden

Het positieve is dat de inhoud van die video in ieder geval waar is.

Christine
Christine
2 maanden geleden

Wat is die YouTube voor club. Iedereen mag toch een mening hebben? En politici moeten juist een mening hebben op diverse zaken want we zijn een democratie……

Anarchy and Peace
Anarchy and Peace
2 maanden geleden

Corporate fascism is het, iets anders kan je er niet van maken.

Bas
Bas
2 maanden geleden

Wij geven platforms als YouTube deze macht, zonder msm en bijbehorende socials is er geen crisis, dreiging, angst en waanzin.

x

Check Also

vaccin

Hoofdredacteur Joop.nl: ‘Als je geen vaccin neemt, dan neem je geen behandeling en ga je maar lekker dood’

Arie den Ouden, voorzitter van de SGP ...

grapperhaus

Kamervragen aan Grapperhaus over ‘satirisch’ NPO-fragment waarin ongevaccineerden worden neergeschoten

FVD-Kamerlid Pepijn van Houwelingen heeft Kamervragen gesteld ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

70
0
We lezen graag je reactie!x