CoronaBuitenland

Dit is het moment waarop Afrika de hervorming van gezondheidsregels blokkeert op de WHO-bijeenkomst

Help mee door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Er is momenteel veel te doen rond de voorgestelde hervorming van de Internationale Gezondheidsregeling en een potentieel pandemieverdrag. Veel mensen vrezen dat de ontwikkelingen ertoe zullen leiden dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) te veel macht in handen krijgt.

Afgelopen week stelden de Verenigde Staten 13 amendementen voor op de Internationale Gezondheidsregeling, die bepaalt wat landen moeten doen in het geval van een uitbraak. Vervolgens gebeurde er iets opmerkelijks: Afrikaanse landen spraken zich uit tegen de voorgestelde hervorming.

De Afrikaanse groep zei dat alle hervormingen op een later moment als onderdeel van een ‘holistisch pakket’ moeten worden behandeld.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Doorheen gejaagd

De Afrikaanse regio is van mening dat het proces niet versneld moet worden doorlopen, zei Moses Keetile van het ministerie van Volksgezondheid van Botswana.

“We vinden dat ze te snel gaan en dat dergelijke hervormingen er niet even doorheen gejaagd kunnen worden,” zei een lid van de Afrikaanse delegatie in Genève dat anoniem wilde blijven omdat hij niet met de pers mocht praten.

2024

Ook Iran en Maleisië spraken zich uit tegen de hervorming van de gezondheidsregels. Daarnaast wordt onderhandeld over het pandemieverdrag.

Het Australische parlementslid Stephen Andrew laat weten dat er een nieuwe werkgroep is gevormd die aanbevelingen moet gaan doen ten aanzien van de voorgestelde amendementen, die dan in 2024 tijdens de 77e World Health Assembly samen met het pandemieverdrag opnieuw worden ingediend. Tot die tijd moeten we de druk op de ketel houden, benadrukt Andrew.

4.8 81 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
50 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
2 maanden geleden

Zijn zij de enige nog resterende verstandige mensen of worden we eindelijk collectief wakker?

co van der vliet
co van der vliet
2 maanden geleden

Geweldig dat de afrikaanse bevolking verzet biedt, deze mensen weten wat het is om altijd onderdrukt en vernederdt te zijn. Hier kan het blanke ras nog veel van leren,

Theo
Theo
2 maanden geleden

U weet wat de druk op de ketel houden betekend… Koopmans zei t al, de komende 10 jaar van pandemie naar pandemie…. Spuitjes in aantocht….

Kato
Kato
2 maanden geleden

De politici ,, adel , en de gekken met te veel geld denken dat ze HELE WERELD onder de duim krijgen , gelukkig zijn er nog enige verstandige mensen.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

50
0
We lezen graag je reactie!x