Buitenland

Kan Gates in de toekomst kijken? Dit zei hij in 2017 over een aanstaande pandemie

Help anderen door dit artikel met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Statistisch gezien is de kans groot dat er in de komende jaren een pandemie uitbreekt die binnen een jaar aan 30 miljoen mensen het leven kost, waarschuwde Bill Gates in februari 2017 op de grootste veiligheidsconferentie ter wereld.

Gates sprak dat jaar voor het eerst op de veiligheidsconferentie van München, een plek waar elk jaar een elite aan presidenten, premiers en ministers bijeenkomt om de veiligheidssituatie in de wereld te bespreken.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“De volgende epidemie kan beginnen op het computerscherm van een terrorist die van plan is om via genetische manipulatie een kunstmatige versie van het pokkenvirus te maken… of een superbesmettelijke en -dodelijke variant van de griep,” sprak de miljardair.

“Mijn punt is: we negeren de link tussen gezondheidsveiligheid en internationale veiligheid. Epidemiologen zeggen dat een virus dat zich snel via de lucht kan verspreiden in minder dan een jaar 30 miljoen mensen kan doden. En ze zeggen dat er een redelijke kans bestaat dat de wereld in de komende jaren een dergelijke uitbraak zal meemaken.”

Gates komt vervolgens met de oplossing:

“Het goede nieuws is dat er dankzij de ontwikkelingen op het gebied van biotechnologie nieuwe vaccins en medicijnen gemaakt kunnen worden die voorkomen dat epidemieën uit de hand lopen.”

Punt 1:

Volgens de filantroop moeten we ons op diverse manieren voorbereiden op een pandemie.

“Ten eerste moeten we een arsenaal aan nieuwe wapens maken: vaccins, medicijnen en diagnostiek.”

Hij merkte op dat het gemiddeld 10 jaar duurt om een vaccin te ontwikkelen en op de markt te brengen. “Om de sterfte aanzienlijk terug te dringen moeten vaccins al binnen 90 dagen beschikbaar komen.”

Punt 2:

“Omdat epidemieën gemakkelijk kunnen uitbreken op plekken die hier het minst op zijn voorbereid, moeten we ook surveillance verbeteren.”

Punt 3:

“We moeten ons voorbereiden op epidemieën zoals het leger zich voorbereidt op een oorlog. Denk hierbij aan simulaties (‘germ games’) en andere oefeningen die ons kunnen helpen begrijpen hoe ziektes zich verspreiden en hoe mensen reageren als ze in paniek zijn.”

Hier is volgens Gates een rol weggelegd voor medische professionals en het leger.

Toeval of niet: dit is bijna precies hoe de uitbraak van het nieuwe coronavirus is verlopen. Er breekt een zeer besmettelijk virus uit, met als gevolg een pandemie. De oplossing is een vaccin, waar Gates zeven fabrieken voor laat bouwen. Een jaar geleden is de uitbraak van een coronavirus gesimuleerd door onder andere de Bill & Melinda Gates Foundation. En tot slot liggen er plannen om de surveillance te verbeteren door middel van bijvoorbeeld corona-apps en contacttracers.

[Gates Foundation, AP]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
3 jaren geleden

In de toekomst kijken?? Dit kan gebeuren gewoon omdat hij zn plannen uitrolt? Wonderlijk dit is nu precies wat ik altijd zeg, ze zijn niet slim ze hebben de mogelijkheid om hun plannen uit te voeren……Als er nu iets is gebleken is dat de wereld helemaal niet samenwerkt, er een massa hysterie is ontstaan door de media en een politiek theater. Als er iets is gebleken , is dat juist de medische wereld over elkaar heen buitelt..Met maar wat uitproberen i.v.m medicijnen en ieder land/ lab zn eigen vaccinatie probeert te ontwikkelen… Deze man loopt achter in zn fantasierijke ideeën……..
Weg er mee, God is genadig er komt vast wel een natuur ramp in ieder geval iets waar de mens geen invloed op heeft…Het is nog steeds voor ons begrip onrustig in het heelal, of juist niet, omdat daar gewoon iedere planeet zn eigen ding doet………Het heeft soms wat consequentie’s voor ons leven op aarde… Maar de mens is van mening dat hij alles kan beheersen ….. De mens wil er niet aan dat hij/zij sterfelijk is, nou gelukkig wel dat is een mooie gerechtigheid , ieder op zn eigen tijd………..De komende dagen worden we weer geconfronteerd met de lage vorm van bewustzijn van de mens, hel en verdoemenis … Toch hebben we een keuze als mens ……

Willem
Willem
3 jaren geleden

30 Miljoen slachtoffers, tja, ruim 200.000 wereldwijd als je de “officiële” cijfers moet geloven in 4 maanden tijd. Sprak gisteren wat buren in de lift (ik woon leuk 🙂 ) en die noemden dit getal ook, dat is toch niks zei ik, ja maar als er een vliegtuig met 200 passagiers neerstort en dat 1000 keer enz,” zeiden ze. Kijk dat is nou conditionering van het brein want dat is exact wat er als voorbeeld in Msm wordt aangehaald keer op keer plus de kreet, “het werkelijke aantal ligt hoger maar die zijn niet getest” en zo gaat alles naar de donder. Zag gisteren weer veel politie busjes op de weg en onderweg naar veel plekken waar mensen van uitzicht genieten of wat dan ook, duidelijk op jacht naar mensen die ze kunnen beboeten of zoals de RET wil 8 weken gevangenis als je te dicht op elkaar zit of geen mondkapje draagt. Doet me sterk denken aan de ordebewaarders in Duitse kampen en sicherheitsdienst in de 2eWO, ook toen was de Nederlandse politie zo fout als wat. Dus de ware aard van het beestje is wel duidelijk.

supermen
supermen
3 jaren geleden

Bill Gates: “Als er geen mensen zijn waarvan de levens gered moeten worden dan creëer ik toch gewoon zelf een biologische dreiging… Hier een medicijn tegen laten ontwikkelen zodat de mensheid gered kan worden, en vervolgens de eer als held en redder opstrijken. Kan ik me ook weer eens nuttig voelen.”

Is toch best wel knap om dat allemaal zo te bedenken. Eerst een weinig dodelijk virus verspreiden (Covid-19) zodat wordt benadrukt hoe slecht de wereld is voorbereid op een échte pandemie om zo het gevaar van een daadwérkelijke bio-terroristische aanval duidelijk te maken.

Dat is nog eens goed denkwerk voor de gehele mensheid!

exegese
exegese
3 jaren geleden

Wie of wat is Bill Gates ? Hij is geen dokter, geen professor, geen epidemioloog, geen viroloog doch een simpele zakenman, een zeer sluwe handelsman die geen middel schuwt zich over de ruggen en ten koste de gezondheid van anderen zich buitensporig te verrijken en zijn macht al kwijlend te vergroten. Waarom laten mensen wereldwijd zich vol spuiten door producten van deze sluwe gifmenger, waarom dulden wij nog dat de door ons gekozen regeringsleiders de adviezen volgen van de organisatie van deze oplichter, deze meedogenloze crimineel ? Wie gelooft dit soort schuim der aarde nog ?

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x