Bewustzijn

Kunnen onze gedachten de structuur van water veranderen?

Help door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van gedachten op water. De gevolgen van deze onderzoeken kunnen vergaand zijn. Het menselijk lichaam bestaat immers voor een groot deel uit water. We kijken naar enkele studies over dit onderwerp en staan stil bij inzichten die hun oorsprong vinden in de traditionele Chinese geneeskunde.

Masaru Emoto

Dr. Masaru Emoto, oprichter van de IHM Corporation, werd vooral bekend door zijn onderzoek naar het vermeende geheugeneffect van water en de energetische eigenschappen ervan. Emoto doet onderzoek naar water en laat door middel van speciale technieken foto’s maken van ijskristallen.

Hij concludeert dat externe effecten – zoals geluiden en beelden – invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens. Emoto stelt dat ijskristallen mooiere vormen hebben wanneer het water waaruit ze gevormd worden is blootgesteld aan vriendelijke woorden of zachte muziek, dan wanneer het wordt blootgesteld aan gescheld, natuurgeweld of dissonante muziek.

Dean Radin

Dean Radin publiceerde in 2008 samen met Emoto een artikel getiteld Effects of Distant Intention on Water Crystal Formation: A Triple-Blind Replication in het Journal of Scientific Exploration. Radin is hoofdwetenschapper van het Institute of Noetic Sciences (IONS) en heeft verschillende posities bekleed aan de Princeton-universiteit.

Tijdens het onderzoek richtten 2000 mensen uit Oostenrijk en Duitsland drie dagen lang hun aandacht op watermonsters die in een stralingsvrije ruimte in Californië waren geplaatst. Andere monsters waren buiten de ruimte geplaatst en werden gebruikt als controlegroep.

Door middel van speciale technieken werden foto’s gemaakt van de ijskristallen. Er werd gebruikgemaakt van water dat uit verschillende bronnen afkomstig was. Elke foto werd geanalyseerd door ruim 2500 onafhankelijke onderzoekers. Uit het onderzoek kwam naar voren dat intenties de structuur van het water kunnen beïnvloeden.

William Tiller

Professor emeritus William A. Tiller van de Stanford-universiteit schrijft op zijn website dat zijn onderzoeksteam ‘herhaaldelijk in staat is geweest om de zuurgraad van water te laten veranderen’. Er werden geen chemicaliën aan het water toegevoegd, enkel de intentie van de onderzoekers speelde een rol, aldus Tiller.

Traditionele Chinese geneeskunde

Natuurkundige dr. Cheng Luojia vertelde Pure Insight: “Om bijvoorbeeld medicijnen te maken moet je water zorgvuldig kiezen. Volgens de Chinese traditie werd theewater ook zorgvuldig gekozen. Sommige theesoorten moeten met een specifieke soort bronwater worden gezet, sommige moeten worden gezet met sneeuw van pruimbloesems en andere met water uit een bepaald deel van een bepaalde rivier.”

“Als we altijd prettige gedachten hebben, zullen we ons lichaam reinigen, en dus mooi en gezond worden,” ging hij verder. “Als we altijd prettige gedachten hebben reinigen we ook de omgeving en de mensen om ons heen. Onze aangename gedachten kunnen alles in deze wereld verbeteren. Als iedereen dat zag, zou dat een immense invloed hebben op de wereld.”

Een Chinees spreekwoord zegt: “Water is een spiegel van het hart.”

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jack
Jack
8 jaren geleden

Aangezien de realiteit een manifestatie is van onze gedachten. Kunnen wij alles beïnvloeden.

Edwin
Edwin
8 jaren geleden

Er is altijd veel controverse rond dit onderwerp geweest.
Ikzelf vind het niet zo raar dat onze gedachtes (innerlijke wereld) en de uiterlijke wereld om ons heen met elkaar onlosmakelijk verbonden zijn.
Dat er veel tegengas is, en dat mensen met ongeloof hier op reageren is eigenlijk heel simpel te verklaren: Als dit waar zou zijn, dan zou het namelijk inhouden dat we niet alleen verantwoordelijk zijn over onze zichtbare daden, maar ook over onze onzichtbare daden (ons denken). Onze gedachten zouden dan ook handelingen worden die op de zichtbare wereld invloed uitoefenen. We zouden dus niet meer met een verborgen agenda kunnen werken, niet meer zogenaamd aardig kunnen doen tegen een ander en tegelijkertijd van binnen slecht over dat persoon kunnen denken.
Volgens mij is dat het meest confronterende aspect bij dit soort onderwerpen: de confrontatie dat negatieve gedachtes net zoveel invloed op de wereld kunnen uitoefenen, als onze handelingen.

nexus
nexus
8 jaren geleden

het is daarom dat er zo veel negatieve gedachten in de wereld worden geholpen
wand een gezonde wereld daar hebben de regering leider niets aan

Kalki
Kalki
8 jaren geleden

Kunnen we met onze gedachten een op zijnde watersnoodramp in Nederland keren?

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

11
0
We lezen graag je reactie!x