Homepagina » Bewustzijn » Kunnen onze gedachten de structuur van water veranderen?
Kunnen onze gedachten de structuur van water veranderen?

Kunnen onze gedachten de structuur van water veranderen?

Er wordt steeds meer onderzoek gedaan naar het effect van gedachten op water. De gevolgen van deze onderzoeken kunnen vergaand zijn. Het menselijk lichaam bestaat immers voor een groot deel uit water. We kijken naar enkele studies over dit onderwerp en staan stil bij inzichten die hun oorsprong vinden in de traditionele Chinese geneeskunde.

Masaru Emoto

Dr. Masaru Emoto, oprichter van de IHM Corporation, werd vooral bekend door zijn onderzoek naar het vermeende geheugeneffect van water en de energetische eigenschappen ervan. Emoto doet onderzoek naar water en laat door middel van speciale technieken foto’s maken van ijskristallen.

Hij concludeert dat externe effecten – zoals geluiden en beelden – invloed hebben op de energetische structuur van water en zorgen voor het helende effect dat water heeft op de mens. Emoto stelt dat ijskristallen mooiere vormen hebben wanneer het water waaruit ze gevormd worden is blootgesteld aan vriendelijke woorden of zachte muziek, dan wanneer het wordt blootgesteld aan gescheld, natuurgeweld of dissonante muziek.

Dean Radin

Dean Radin publiceerde in 2008 samen met Emoto een artikel getiteld Effects of Distant Intention on Water Crystal Formation: A Triple-Blind Replication in het Journal of Scientific Exploration. Radin is hoofdwetenschapper van het Institute of Noetic Sciences (IONS) en heeft verschillende posities bekleed aan de Princeton-universiteit.

Tijdens het onderzoek richtten 2000 mensen uit Oostenrijk en Duitsland drie dagen lang hun aandacht op watermonsters die in een stralingsvrije ruimte in Californië waren geplaatst. Andere monsters waren buiten de ruimte geplaatst en werden gebruikt als controlegroep.

Door middel van speciale technieken werden foto’s gemaakt van de ijskristallen. Er werd gebruikgemaakt van water dat uit verschillende bronnen afkomstig was. Elke foto werd geanalyseerd door ruim 2500 onafhankelijke onderzoekers. Uit het onderzoek kwam naar voren dat intenties de structuur van het water kunnen beïnvloeden.

William Tiller

Professor emeritus William A. Tiller van de Stanford-universiteit schrijft op zijn website dat zijn onderzoeksteam ‘herhaaldelijk in staat is geweest om de zuurgraad van water te laten veranderen’. Er werden geen chemicaliën aan het water toegevoegd, enkel de intentie van de onderzoekers speelde een rol, aldus Tiller.

Traditionele Chinese geneeskunde

Natuurkundige dr. Cheng Luojia vertelde Pure Insight: “Om bijvoorbeeld medicijnen te maken moet je water zorgvuldig kiezen. Volgens de Chinese traditie werd theewater ook zorgvuldig gekozen. Sommige theesoorten moeten met een specifieke soort bronwater worden gezet, sommige moeten worden gezet met sneeuw van pruimbloesems en andere met water uit een bepaald deel van een bepaalde rivier.”

“Als we altijd prettige gedachten hebben, zullen we ons lichaam reinigen, en dus mooi en gezond worden,” ging hij verder. “Als we altijd prettige gedachten hebben reinigen we ook de omgeving en de mensen om ons heen. Onze aangename gedachten kunnen alles in deze wereld verbeteren. Als iedereen dat zag, zou dat een immense invloed hebben op de wereld.”

Een Chinees spreekwoord zegt: “Water is een spiegel van het hart.”

[Epoch Times]


Vond je deze informatie interessant? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

11 reacties

 1. Aangezien de realiteit een manifestatie is van onze gedachten. Kunnen wij alles beïnvloeden.

  1 likes
 2. Er is altijd veel controverse rond dit onderwerp geweest.
  Ikzelf vind het niet zo raar dat onze gedachtes (innerlijke wereld) en de uiterlijke wereld om ons heen met elkaar onlosmakelijk verbonden zijn.
  Dat er veel tegengas is, en dat mensen met ongeloof hier op reageren is eigenlijk heel simpel te verklaren: Als dit waar zou zijn, dan zou het namelijk inhouden dat we niet alleen verantwoordelijk zijn over onze zichtbare daden, maar ook over onze onzichtbare daden (ons denken). Onze gedachten zouden dan ook handelingen worden die op de zichtbare wereld invloed uitoefenen. We zouden dus niet meer met een verborgen agenda kunnen werken, niet meer zogenaamd aardig kunnen doen tegen een ander en tegelijkertijd van binnen slecht over dat persoon kunnen denken.
  Volgens mij is dat het meest confronterende aspect bij dit soort onderwerpen: de confrontatie dat negatieve gedachtes net zoveel invloed op de wereld kunnen uitoefenen, als onze handelingen.

  1 likes
  • Juist, Edwin. Mooi geschreven.

   0 likes
  • @Edwin.Als Dit.Laat het nou toch waar zijn!!!. Je kan zelfs alles wat je eet of drinkt zuiveren.En wel in 30sec.Dit hoeft niet perse collectief .dit kan iedereen afzonderlijk doen.Wat pietje al eens aangaf de wereld die nu is kan collectief In 24 uur totaal veranderen in een paradijs .Als 51 % dit wenst gebeurd dit ook. Dit is wat Nexus hieronder aangeeft. verdeel en heers .En vertraag het proces wat al gaande is En niet meer is te stoppen.

   0 likes
   • Hoi pietje, ik weet het…drinken en eten is te zuiveren , doe ik ook standaard met de handjes en visualisatie.
    En yupzzz ik weet het wat je zegt over die 24 uur, maar ja sommige mensen zijn nu eenmaal erg hardnekkig en dwingen kunnen we die mensen ook niet om anders te denken.
    Dus voorlopig ga ik dapper door met mijn eten en drinken te zuiveren en wat de rest van de wereld doet zie ik vanzelf wel

    0 likes
 3. het is daarom dat er zo veel negatieve gedachten in de wereld worden geholpen
  wand een gezonde wereld daar hebben de regering leider niets aan

  0 likes
 4. Kunnen we met onze gedachten een op zijnde watersnoodramp in Nederland keren?

  0 likes
 5. is het dan ook mogelijk dat we met onze gedachten sterk genoeg invloed kunnen krijgen op de elementen dat waterbending uiteindelijk tot een van de mogelijkheden kan behoren of zijn we dat brein technisch nog niet klaar voor

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

Turkse automonteur (21) rijdt 70 kilometer op twee liter water. Deze uitvinding kan een einde maken aan alle olie-oorlogen

De Turkse automonteur Murat Agbas (21) heeft ...

Vergeet elektrisch rijden. Doorbraak: wordt dit de brandstof van de toekomst?

Vergeet elektrisch rijden. Doorbraak: wordt dit de brandstof van de toekomst?

De overheid wil iedereen aan de stekkerauto, ...