Mens en Dier

VIDEO: Mysterieuze lichtgevende kwal ontdekt op vier kilometer diepte

Help door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Marianentrog is met een diepte van ongeveer 11 kilometer de diepst bekende plek in de oceaan. Er is maar weinig bekend over deze 2400 kilometer lange kloof. Geleidelijk aan leggen wetenschappers dit unieke ecosysteem bloot.

Het Amerikaanse klimaatinstituut NOAA heeft nu een mysterieuze lichtgevende kwal vastgelegd in de trog. Wetenschappers noemen de kwal ‘verbluffend mooi’, meldt het magazine Wired. Ze vermoeden dat het lichtgevende wezen een roofdier is omdat zijn lange tentakels naar buiten zijn gespreid.

De kwal doet nog het meest denken aan een wezen uit de film Avatar van James Cameron, schrijft MNN. De oplichtende gele en rode delen in de kwal zijn geslachtsklieren en ingewanden.

Het diertje, dat ook wel UFO-kwal wordt genoemd, is tijdens één van de expedities van de Okeanos Explorer gespot op circa vier kilometer diepte. De wetenschappers zijn bezig de Marianentrog beter in kaart te brengen.

In maart werd op meer dan vier kilometer diepte al een ‘spookoctopus’ gevonden. Voor de geïnteresseerden: de expeditie, die duurt tot 10 juli, is te volgen via een livestream.

[MNN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Anne
Anne
6 jaren geleden

Dit doet mij erg denken aan de film The Abbys, waar word gezocht naar een verloren gegane nucleare onderzeeboot. En waar op grote diepte “ruimtebroeders” werden ontdekt.

Wim
Wim
6 jaren geleden

Je bent een kwal.

Wim
Wim
6 jaren geleden

Het woord GOV komt erin voor dus dan weet je dat je op je hoede moet zijn.
En het ziet er nog niet eens echt uit ze moeten toch echt beter hun best doen maar de jeugd ziet het verschil al niet eens meer.
Die kun je alles wijsmaken dus de oudere generatie ziet nog het verschil tussen echt en nep.
Dat is hetzelfde als de Chemtrails, welke imbiciel ziet er niet dat zoiets niet normaal is !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x