Homepagina » Binnenland » Je kunt bijna niet anders dan concluderen dat we bewegen in de richting van een dictatuur. Dit is waarom
Je kunt bijna niet anders dan concluderen dat we bewegen in de richting van een dictatuur. Dit is waarom

Je kunt bijna niet anders dan concluderen dat we bewegen in de richting van een dictatuur. Dit is waarom

Nederland staat in de EU aan de zijlijn van iedere onderhandeling. Rutger van den Noort schrijft in een stuk voor website OpinieZ dat je bijna niet anders kunt dan concluderen dat we bewegen in de richting van een dictatuur. “Ik voel me onderdrukt,” zegt hij.

In de afgelopen jaren hebben we gezien dat steeds meer macht naar Brussel gaat.

Ook in eigen land wordt het er niet beter op. De overheid bepaalt in toenemende mate wat we wel en niet mogen. Zo moeten we bijvoorbeeld in de nabije toekomst van het gas af.

Middeleeuwen

Door de voorgestelde klimaatmaatregelen zal de koopkracht steeds verder dalen, stelt Van den Noort.

Afgelopen week werd nog bekend dat vakantie voor steeds meer Nederlanders te duur is. Je kunt in dit geval spreken van financiële onderdrukking.

We hebben dus ook steeds minder bewegingsruimte. Dit doet Van den Noort denken aan de middeleeuwen, toen horigen gelden afdroegen aan hun landbezitter en hun gebieden niet mochten verlaten.

Monisme

Ondertussen bepaalt de overheid door middel van grootschalige censuur op onder meer Facebook, Twitter en YouTube wat je wel en niet mag denken en zeggen.

Volgens Van den Noort is er bovendien sprake van monisme. Dat wil zeggen dat het parlement en de regering, oftewel de wetgevende en de uitvoerende macht, zeer sterk met elkaar verweven zijn.

[OpinieZ]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  De trap dient van boven naar beneden schoongeveegd te worden : Eerst moeten we verlost worden van de EU, dan van het Koningshuis en dan van het old-boys-network in de politiek. Daarna moet er een regering gevormd worden met een echte democratie, die werkt middels bindende referenda, de stem van het volk. Eerder kan het…. en zal het niets worden ! Ze zullen na elke verandering ons zo snel mogelijk weer terug dringen in het oude spoor richting afgrond. Alleen een brandschone trap biedt perspectief op echte verandering.

  52 likes
  • Rini schreef:

   Wanneer zullen we beginnen met vegen?

   15 likes
   • eksegese schreef:

    @Rini,wat dacht je van de eerstvolgende verkiezing ? Dat is waar we met z’n allen hen de macht uit handen kunnen slaan. Mensen moet het niet alleen massaal gaan zien en beseffen, maar daar ook echt naar handelen. Bij 10 procent van de bevolking zal het gaan rollen en langzaam maar zeker onstuitbaar worden. Dat weten zij ook, daarom zijn ze al lichtelijk in paniek.

    5 likes
    • ron schreef:

     eksegese
     bedoel je massaal niet stemmen?

     1 likes
     • joepiedepoepie schreef:

      Er is in het beginsel niets mis met een dictatuur.
      Feitelijk was het “Camelot” van Arthur ook een vorm van dictatuur, waar de monarch het het beste met zijn volk voor had.

      Op het moment dat een dictatuur zijn volk UITBUIT, VERMOORD, VERHONGERT, UITZUIGT ten bate van een paar “hoge heren” (Sovjet-Unie, China, Cambodja, Noord-Korea, enz.) en je vervangt dit door een (Schijn)democratie of Parlementaire democratie die FEITELIJK hetzelfde doet?
      (Kijk om je heen zou ik zeggen) Die NIET het welzijn van het volk voor ogen heeft… Wat is dan het verschil?

      Stel een democratie zegt dat kannibalisme geoorloofd is en jij bent er het NIET mee eens. Wat dan?
      Sel een demopcratie zegt dat het geoorloofd is om seks te hebben met kinderen vanaf drie jaar en jij bent het er NIET mee eens? Wat dan?

      Dan leef ik liever in een dictatuur onder iemand die het beste met zijn volk voor heeft dan in een “democratie” die er op gericht is om het volk te vernietigen…

      https://www.bitchute.com/video/LuUR9zXo8WRD/

      0 likes
  • William schreef:

   Er word even een nieuw regeringstoestel van bijna 100 miljoen gekocht voor het Koningshuis en de regering en de rest van de mensen (die uitgeknepen worden) mogen dit van de belastingcenten betalen. Ze gaan net zolan door totdat echt de vlam in de pan slaat.. Dus beginnen met vegen .. en snel..

   17 likes
  • Cleopatra Jones schreef:

   Je vergeet het allerbelangrijkste ,, de Banken en hun psychopathische eigenaren incluis en alles wat eraan is verbonden.

   10 likes
  • Tom schreef:

   Als je van bovenaan wilt beginnen zul je toch echt moeten gaan kijke naar de BIS.

   0 likes
 • Klaas Dijkhuis schreef:

  Ik ben 64 jaar en heb in mijn jeugd nog de goede jaren meegemaakt. We hadden nog de gulden en een pakje sigaretten koste fl. 1,25. Ik zeg niet dat roken goed voor je is, maar we mochten onze eigen keuzes maken. Verder heb ik net een bekeuring gehad van 156 € gehad voor 17 kilometer te hard rijden. Onze overheid is streng voor zijn burgers, en misselijkmakend kritiekloos over miskleunen van zichzelf, er is nooit iemand verantwoordelijk en klokkenluiders moeten vervolgd worden. Referenda worden afgeschaft want daarmee lopen burgers de politici te veel voor de voeten. Ik kan zo eindeloos doorgaan met deze voorbeelden. Maar zoals gezegd ik ben 64 jaar en ben daar blij mee, want onze overheid wil een steeds grotere grip hebben op zijn burgers en wij krijgen daarmee steeds minder vrijheid. Zelf hoef ik dit gelukkig niet lang meer mee te maken.

  15 likes
  • Hansz Pint schreef:

   De gemiddelde leeftijd ligt rond de tachtig…dus trek geen voorbarige conclusies… Als n donderslag bij heldere hemel… kunnen er ” dingen” gebeuren ! Al hebben die “dingen” … vaak n lange aanlooptijd.

   0 likes
 • salvar schreef:

  je mag hard roepen en desnoods ook schelden maar luisteren doen ze niet.

  9 likes
 • Tom schreef:

  Als we nu gewoon eens kunnen accepteren dat niemand opstaat zoals het nodig is, zouden we al verder zijn dan half in de ontkenning te blijven zitten terwijl we alleen waarheden afzonderlijk accepteren.

  Dit is namelijk gewoon het enige probleem, er zijn zoveel initiatieven die niet eens 10,000 mensen kunnen vinden met 100 euro om bijv een eigen bank op te zetten, dat zegt wel genoeg. Dit is helaas ook iets wat kenmerkend Nederlands is moet ik zeggen.

  Zelfs in armere landen als Cambodia heb je een redelijk bedrag in verhouding van 30 euro, zo bij elkaar, als dat voor concrete betere oplossingen zorgt.

  4 likes
  • Tom schreef:

   Als je een NL’er 10 euro vraagt moet je al een wetenschappelijke studie als bewijs aandragen en dan nog krijg je 9/10 keer NEE met een smoesje te horen.

   2 likes
 • JR Jas schreef:

  Verkiezingen lees ik hier in 1 vd comments en dan denk ik direct “zijn er nog steeds mensen die denken dat de verkiezingen enige verandering zal gaan brengen”? Heeft men nog steeds niet door dat men u DE ILLUSIE schenkt dat uw stem iets kan veranderen? Dat u iets te kiezen heeft? Je komt niet in de politiek als je niet met de molen mee draait en als dat wel het geval is, zoals destijds met Pim Fortuyn en JFK, moge het inmiddels duidelijk zijn wat dan je lot gaat worden. De trap schoonvegen? Van boven af aan? Ben razend benieuwd hoe we dat gaan bewerkstelligen nu politiek en rechterlijke macht feitelijk dezelfde belangen behartigen. We leven al decennia in een dictatuur en veel te lang heeft het overgrote deel van de bevolking alles geslikt. We staan niet op tegen de terreur die men over ons uitstort in de vorm van belastingen, massamigratie, vriendjespolitiek, pedofilie van hooggeplaatsten, corruptie, de leugens rond de beide MH’s waarbij rond de 500 levens werden opgeofferd voor zgn “hogere belangen”. We blijven maar slikken en als er uiteindelijk slechts 100 gele hasjes op het Plein in DH staan om de belangen van elke Nederlander te behartigen is men er getuige van hoe onze waakzame en dienstbare politie dat de kop indrukt, zoals ook goed te zien is in Frankrijk. Europa is de dictatuur waarin we leven en als we niet massaal tegenstand bieden in de vorm van massale stakingen schaft men het contante geld af en lopen we met een chip in onze hand 100% gecontroleerd door de machthebbers. Welterusten.

  5 likes
 • Pete del Fina schreef:

  De echte dictatuur moet nog komen. Lees het laatste boek van de Bijbel EN!! de Quran. Ja, dan valt het kwartje wel. Alleen staan er geen jaartallen, dus de tijdspanne is lastig hard te maken. The Beast that WAS, not is, but yet WILL be.. hoe simpel kan het zijn.

  5 likes
 • Straalmans schreef:

  “Door de voorgestelde klimaatmaatregelen zal de koopkracht steeds verder dalen, stelt Van den Noort.
  Afgelopen week werd nog bekend dat vakantie voor steeds meer Nederlanders te duur is. Je kunt in dit geval spreken van financiële onderdrukking.”

  Het volk gaat niettemin elke keer braaf naar de stembus. Wat is toch zo aantrekkelijk aan die stembus? Zit er een pot honing in?

  4 likes
 • alf schreef:

  Voordat alles als een kaartenhuis instort zijn de H Heren allang gevlogen, met een chaos achterlatende.
  Zelf hebben deze Heren de schaapjes allang op het droge, de gewone burger gaat hier weer helemaal voor opdraaien.
  Uit deze chaos zal iemand van deze H Heren weer aan de macht komen en alles begint weer van voren af aan.

  3 likes
 • Frans Bohlander schreef:

  We hebben eens in de zoveel jaar de tijd om de koers te veranderen, maar we blijven maar als een grote horde lemmingen hetzelfde *stemmen*.

  3 likes
 • weg met ons schreef:

  Denk dat we eerder richting tirannie gaan.

  ….”De heerschappij van iemand (Brussel) die op een strenge, wrede manier alleen regeert”…

  2 likes
 • Dirk schreef:

  Er komt een dag dat de mensen het niet langer meer pikken en de straat op zullen gaan zodat de pleuris uitbreekt en dan zijn ze ,hoe zullen we het zeggen zeer geschokt.

  0 likes
 • x

  Check Also

  artsen

  Artsen roeren zich: ‘Laat gezonde bevolking naar oude normaal terugkeren’

  Een gastbijdrage van prof. dr. Jean-Luc Gala, ...

  overheid

  ‘Overheid maakt ons monddood. Dit is onderdrukking in zijn zuiverste vorm’

  Premier Rutte had gisteren een advies voor ...

  >