Gezondheid

Duitsers laten Burger King links liggen na sterk staaltje journalistiek

Help mee door dit met iederen die je kent op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De beroemde Duitse onderzoeksjournalist Günter Wallraff heeft ervoor gezorgd dat Duitsers de Whopper niet langer lusten. Na onthullingen over slechte hygiënische toestanden bij Burger King laten consumenten de hamburgergigant links liggen.

Journalisten vermomden zich voor het programma ‘Team Wallraff – Reporter Undercover’ als medewerker en toonden hoe bij een aantal filialen van Burger King een loopje wordt genomen met de regels.

Dweilen waarmee de toiletten werden schoongemaakt, werden ook gebruikt in de keukens. Vlees dat niet meer houdbaar was, werd toch verwerkt in de Whopper en Big King XXL. In het programma was te zien hoe een werknemer die eerst wc’s schoonmaakt, even later in dezelfde kleren in de keuken aan het werk gaat. Hamburgers worden door dezelfde werknemer met blote handen in een oven gelegd.

In de keukens werden darmbacteriën aangetroffen. Voedsel dat veel langer in de warme keuken staat dan is toegestaan, werd van nieuwe etiketten voorzien. Het bedrijf gaf in een reactie toe dat de omzet heeft geleden onder de uitzending. In de krant Bild was te lezen dat de omzet van Burger King ‘hard getroffen’ is.

De fastfoodketen erkende dat er enkele restaurants zijn die het niet zo nauw nemen met de regels, maar voegde gelijk toe dat de meeste van de 700 Duitse filialen niets te verwijten valt.

Duitsers laten Burger King links liggen na sterk staaltje journalistiek
Günter Wallraff

Vroeger ging Wallraff zelf vermomd op pad, maar nu stuurt hij jonge journalisten naar bedrijven om misstanden aan het licht te brengen. De laatste weken waren verpleeghuizen, internetbedrijf Zalando en Burger King het doelwit. Wallraff ging ook eens vermomd als bejaarde met rollator naar buiten en onthulde corruptie in de thuiszorg. In twee verpleeghuizen zaten ouderen urenlang in hun eigen urine. De bejaarden worden maar eens per week gewassen onder de douche. Ook was er sprake van mishandeling.

Wallraff legt bij de zender RTL allerlei misstanden in de Duitse maatschappij bloot. Dat hij uitgerekend bij deze commerciële zender een podium heeft gevonden verbaast hem nog het meest omdat zijn methoden niet onomstreden zijn. “Ik had niet op dit succes gerekend,” zei hij. “De omroep heeft mogelijke verliezen aan reclame-inkomsten geriskeerd.”

[De Morgen]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
8 jaren geleden

‘Na onthullingen over slechte hygiënische toestanden bij Burger King laten consumenten de hamburgergigant links liggen.’; als dat waar is, dan zou dat een goede zaak zijn, dus kom maar op en voor meer bewijzen.

Silber eye
Silber eye
8 jaren geleden

Respect voor deze man, als je dit in Nederland wilt doen wordt je bedreigd door het OM met gijzeling en enorme boete’s, Peter R de vries weet er alles van en is door de knieën gegaan om toch maar een grote jongen te blijven in de media wereld.

Odette
Odette
8 jaren geleden

Slecht management! Snel een ander zoeken.

Vandattem
Vandattem
8 jaren geleden

In de 80er jaren was een Whopper erg goed, maar tegenwoordig is een Whopper goor.
10 jaar geleden 2 stuks in de vuinisbak gegooid. Niettevreten

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

16
0
We lezen graag je reactie!x