Homepagina » Buitenland » De slaven komen in opstand tegen hun eigenaren. Europarlementariër houdt felle tirade over onderdrukkende EU
De slaven komen in opstand tegen hun eigenaren. Europarlementariër houdt felle tirade over onderdrukkende EU

De slaven komen in opstand tegen hun eigenaren. Europarlementariër houdt felle tirade over onderdrukkende EU

Europarlementariër Ann Widdecombe van de Brexit Party heeft het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU vergeleken met slaven die in opstand komen tegen hun eigenaren.

Ze claimde dat Groot-Brittannië werd ‘onderdrukt’ en een kolonie is geworden die nu opstaat tegen de bezetter.

“Door de geschiedenis heen zien we een patroon waarbij onderdrukten in opstand komen tegen de onderdrukkers: slaven tegen hun eigenaren, de boeren tegen de baronnen, koloniën – meneer Verhofstadt – tegen het rijk waar ze deel van uitmaken,” zei Widdecombe tijdens haar maidenspeech.

Grote eer

“Dat is waarom Groot-Brittannië vertrekt,” zei ze. “Het maakt niet uit welke taal u gebruikt, wij gaan weg en we zijn blij dat we gaan.”

De Europarlementariër zei dat het een grote eer was om namens de grootste partij in het Europees Parlement te mogen spreken.

Ze verwees hiermee naar de monsterzege van de Brexit Party.

Niet democratisch

Widdecombe had ook felle kritiek op de manier waarop de Duitse minister van Defensie Urusla von der Leyen en IMF-directeur Christine Lagarde werden benoemd tot respectievelijk voorzitter van de Europese Commissie en baas van de Europese Centrale Bank (ECB).

Dit proces is niet democratisch verlopen en één van de vele redenen waarom Groot-Brittannië er goed aan doet om de EU te verlaten, zei ze.

Bekijk de speech hieronder:

[Brexit Party MEPs]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • eksegese schreef:

  Engeland zal vastberaden het door corruptie doorspekte EU weldra de rug toekeren. Als na verloop van tijd zal blijken dat het land economisch uiteindelijk zelfs op zal bloeien i.p.v. instorten zullen andere landen hen spoedig volgen. De EU is ten dode opgeschreven. Ze kunnen nog even pakken wat ze pakken kunnen, maar dan zal het snel over en sluiten zijn. De EU is een monsterlijk gedrocht, een molensteen om de nek van het volk doch een paradijs voor elitaire zakkenvullers. Velen krijgen dat nu eindelijk door.

  43 likes
 • Jeff schreef:

  Dat ze gelijk heeft, staat buiten kijf, maar het is wel frappant dat een overheidsorgaan spreekt over onderdrukking. Want als GB straks uit de EU is, gaan ze zelf gewoon hun volk weer uitbuiten. EU staat slechts voor het onderdrukken van overheden, die dat moeten kanaliseren naar de burger …. een soort belasting op belasting. Maar heel langzaam, beginnen ze toch te zweten in Brussel.

  14 likes
  • Aad schreef:

   Ik denk dat de Britten doorkregen dat de EU een Duits feestje is geworden, waarbij Duitsland ook gaat uitmaken wie welk baantje toegeschoven krijgt.

   4 likes
 • Enige oplossing voor dit land:

  -Uit de EU
  -Gulden terug
  -Grenzen dicht
  -Ziekenfonds terug
  -Privatiseringen terug draaien.

  16 likes
 • Straalmans schreef:

  Engeland is ten dode opgeschreven. Het land heeft zoveel zwarte karma opgebouwd (zowat de hele wereld gekoloniseerd en overal onheil aangericht) dat het de vulkanen, overstromingen, aardbevingen, tsunamis niet zal overleven. Als je familie in the UK hebt, raad ze dan aan snel te vertrekken.

  2 likes
 • Gezinusk schreef:

  Hear hear;-)

  5 likes
 • Silbereye schreef:

  De moderne slavernij was al in Nederland aanwezig voor dat de EU het daglicht zag, veel mensen beseffen nog steeds niet dat het bezit van een (eigen) huis totaal gebasseerd is op een ultime vorm van slavernij.

  Nederland is als corrupt mechanisme in de beginne de creator van de EU, dus vandaar de huidige grote onrust in ons deel van de wereld, de Engelsen hebben gelijk maar ze zouden toch wat meer de rugnummers moeten benoemen daarmee wordt het nog geen oorlog maar zal de onozele volgers misschien tot nadenken kunnen brengen.
  Op zichzelf was de creatie van de EU niet slecht, alleen de inrichting van het bestuurs systeem met de corrupte ambtenaren daarbij hebben het gemaakt tot een fiasco van ongekende catastrofale omvang.

  Nu komen zijn de Chinezen aan de beurt dat staat nu wel vast.

  3 likes
 • x

  Check Also

  EU

  ‘Enorm schandaal’: EU betaalt Moslimbroederschap €36,5 MILJOEN om ‘Europa te onderwerpen’

  De EU heeft 36,5 miljoen euro overgemaakt ...

  rutte

  Rutte geeft miljarden aan Zuid-Europa, terwijl onze huishoudens ‘onderaan bungelen qua vermogen’

  Vorige week werden de 27 EU-leiders het ...

  >