Mens en Dier

Kuzu haalt fel uit naar De Jonge: ‘Geloofwaardigheid is nooit Hugo’s sterkste punt geweest’

Help ons door dit artikel met iedereen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een kritisch rapport van de Raad voor de rechtspraak over de coronapas en 2G is vijf weken te laat naar de Tweede Kamer verstuurd. Volgens zorgminister Hugo de Jonge is er ‘gewoon een foutje gemaakt’.

Toen duidelijk werd dat er ‘een foutje’ was gemaakt, is het advies alsnog verstuurd, beweerde De Jonge. “Er wordt wel eens een bijdrage niet verstuurd.”

De Raad voor de rechtspraak wees er zelf op dat het rapport niet was verstuurd naar de Kamer. Het ministerie van VWS was hier op 14 december van op de hoogte, maar het rapport werd uiteindelijk pas negen dagen later verstuurd, vlak voor kerst. De Jonge beweerde eergisteren nog dat het meteen is verstuurd.

Niet het geval

Een woordvoerder van het ministerie van VWS bevestigt dit. “In de drukte voor het kerstreces heeft dit enige tijd op zich laten wachten. Dat geldt overigens voor meerdere brieven in deze periode.”

“De Jonge zei dat hij het stuk onmiddellijk gestuurd had toen hij erop gewezen was. Dat bleek dus niet het geval: hij wachtte tot na twee coronadebatten – die hier ook over gingen – en tot kerstavond,” reageert Kamerlid Pieter Omtzigt tegenover Hart van Nederland.

Dagenlang bewust achtergehouden

Hij heeft met Nicki Pouw-Verweij (JA21) Kamervragen gesteld over de gang van zaken. “Niet alleen een ‘foutje’ dus, maar wel degelijk dagenlang bewust achtergehouden om het te sturen op een dag dat er hopelijk geen haan naar zou kraaien. Hier moet verantwoording over afgelegd worden,” schrijft Pouw-Verweij.

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu haalt fel uit naar De Jonge: “Geloofwaardigheid is nooit Hugo’s sterkste punt geweest.”

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
10 maanden geleden

Hugo de Jonge noemt het een “foutje”, dat dit o zo belangrijke kritische rapport van de Raad voor de Rechtspraak, niet direct is doorgestuurd naar de Tweede Kamer.

Wie DIT, na alles wat er de afgelopen, nu bijna twee jaar, is gebeurd, nog gelooft, heeft tonnen boter op zijn hoofd.

Dit is het zoveelste staaltje van misleiding van de mensen in de Tweede Kamer, die als vertegenwoordigers het Nederlandse volk moeten optreden tegen acties van de regering.

ALS deze vertegenwoordigers NIET de informatie aangeleverd krijgen, zitten ze daar dus voor spek en bonen.

Het lijkt er dus zonder meer op, dat de regering zich verbeeldt alles te kunnen doen, zonder verantwoording te hoeven afleggen.

Voor mij is het klip en klaar, dat de regering, met de welwillende medewerking van veel Tweede Kamerleden, precies doet wat hij wil en zowel leden van de Tweede Kamer als ook de gehele Nederlandse bevolking, buiten spel heeft gezet.

Wat OOIT een democratie was, is verworden tot een dictatuur, die wij nog nooit in ons liberale landje hebben meegemaakt.

DAT is waarschijnlijk ook precies de reden, waarom er zo zwakjes op gereageerd wordt. Ik wil graag een uitzondering maken voor de jongens van Forum voor Democratie, die als luizen in de pels van de regering, ze het zo moeilijk mogelijk proberen te maken.

2022 zal een heel belangrijk jaar worden:
Het kan, naar mijn mening, twee kanten opgaan. Dit is totaal afhankelijk van de meegaandheid van de Nederlanders: gaan ze door met hun slaafse houding en hun valse vertrouwen in de overheid OF hebben ze eindelijk het licht gezien om zich te gaan verzetten?

Uiteraard is er nu al een substantiële groep (blij dat ik daartoe behoor) die zich niet als een willoos schaap schikt naar de grillen van de bewindslieden. Maar om een deuk in een pakje boter te slaan, moet deze groep nog behoorlijk groeien.

Eén ding staat voor mij vast: het zullen, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd, nog zeer roerige tijden worden.

Ik spreek de wens uit, dat het Goede zal overwinnen over het Kwaad, het Licht zal winnen van het Duister.

De tijd zal het leren!

Ongelofelijk
Ongelofelijk
10 maanden geleden

….. wordt beticht van onbetrouwbaarheid, laster en genocide, krijgt functie als minister van Wonen……

en de hele politiek gaat ‘over tot de orde van de dag’.

H.J.
H.J.
10 maanden geleden

Hij besodemieterd ook al weken de oudere Nederlanders, die ondanks zijn belofte nog steeds geen officiële uitnodiging hebben ontvangen voor de Boosterprik en die leugenaar roept maar raak, dat er bv een 3-4-5 prik aankomt.

In mijn ogen is hij één grote mislukkeling en één leugenaar.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
10 maanden geleden

Binnenkort neemt Ernst Kuipers het estafette stokje over van de Jonge als leugenachtige Corona minister.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

111
0
We lezen graag je reactie!x