Mens en Dier

Kuzu haalt fel uit naar De Jonge: ‘Geloofwaardigheid is nooit Hugo’s sterkste punt geweest’

Help ons door deze info met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een kritisch rapport van de Raad voor de rechtspraak over de coronapas en 2G is vijf weken te laat naar de Tweede Kamer verstuurd. Volgens zorgminister Hugo de Jonge is er ‘gewoon een foutje gemaakt’.

Toen duidelijk werd dat er ‘een foutje’ was gemaakt, is het advies alsnog verstuurd, beweerde De Jonge. “Er wordt wel eens een bijdrage niet verstuurd.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Raad voor de rechtspraak wees er zelf op dat het rapport niet was verstuurd naar de Kamer. Het ministerie van VWS was hier op 14 december van op de hoogte, maar het rapport werd uiteindelijk pas negen dagen later verstuurd, vlak voor kerst. De Jonge beweerde eergisteren nog dat het meteen is verstuurd.

Niet het geval

Een woordvoerder van het ministerie van VWS bevestigt dit. “In de drukte voor het kerstreces heeft dit enige tijd op zich laten wachten. Dat geldt overigens voor meerdere brieven in deze periode.”

“De Jonge zei dat hij het stuk onmiddellijk gestuurd had toen hij erop gewezen was. Dat bleek dus niet het geval: hij wachtte tot na twee coronadebatten – die hier ook over gingen – en tot kerstavond,” reageert Kamerlid Pieter Omtzigt tegenover Hart van Nederland.

Dagenlang bewust achtergehouden

Hij heeft met Nicki Pouw-Verweij (JA21) Kamervragen gesteld over de gang van zaken. “Niet alleen een ‘foutje’ dus, maar wel degelijk dagenlang bewust achtergehouden om het te sturen op een dag dat er hopelijk geen haan naar zou kraaien. Hier moet verantwoording over afgelegd worden,” schrijft Pouw-Verweij.

Denk-Kamerlid Tunahan Kuzu haalt fel uit naar De Jonge: “Geloofwaardigheid is nooit Hugo’s sterkste punt geweest.”

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

111 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
2 jaren geleden

Hugo de Jonge noemt het een “foutje”, dat dit o zo belangrijke kritische rapport van de Raad voor de Rechtspraak, niet direct is doorgestuurd naar de Tweede Kamer.

Wie DIT, na alles wat er de afgelopen, nu bijna twee jaar, is gebeurd, nog gelooft, heeft tonnen boter op zijn hoofd.

Dit is het zoveelste staaltje van misleiding van de mensen in de Tweede Kamer, die als vertegenwoordigers het Nederlandse volk moeten optreden tegen acties van de regering.

ALS deze vertegenwoordigers NIET de informatie aangeleverd krijgen, zitten ze daar dus voor spek en bonen.

Het lijkt er dus zonder meer op, dat de regering zich verbeeldt alles te kunnen doen, zonder verantwoording te hoeven afleggen.

Voor mij is het klip en klaar, dat de regering, met de welwillende medewerking van veel Tweede Kamerleden, precies doet wat hij wil en zowel leden van de Tweede Kamer als ook de gehele Nederlandse bevolking, buiten spel heeft gezet.

Wat OOIT een democratie was, is verworden tot een dictatuur, die wij nog nooit in ons liberale landje hebben meegemaakt.

DAT is waarschijnlijk ook precies de reden, waarom er zo zwakjes op gereageerd wordt. Ik wil graag een uitzondering maken voor de jongens van Forum voor Democratie, die als luizen in de pels van de regering, ze het zo moeilijk mogelijk proberen te maken.

2022 zal een heel belangrijk jaar worden:
Het kan, naar mijn mening, twee kanten opgaan. Dit is totaal afhankelijk van de meegaandheid van de Nederlanders: gaan ze door met hun slaafse houding en hun valse vertrouwen in de overheid OF hebben ze eindelijk het licht gezien om zich te gaan verzetten?

Uiteraard is er nu al een substantiële groep (blij dat ik daartoe behoor) die zich niet als een willoos schaap schikt naar de grillen van de bewindslieden. Maar om een deuk in een pakje boter te slaan, moet deze groep nog behoorlijk groeien.

Eén ding staat voor mij vast: het zullen, niet alleen in Nederland, maar wereldwijd, nog zeer roerige tijden worden.

Ik spreek de wens uit, dat het Goede zal overwinnen over het Kwaad, het Licht zal winnen van het Duister.

De tijd zal het leren!

Ongelofelijk
Ongelofelijk
2 jaren geleden

….. wordt beticht van onbetrouwbaarheid, laster en genocide, krijgt functie als minister van Wonen……

en de hele politiek gaat ‘over tot de orde van de dag’.

H.J.
H.J.
2 jaren geleden

Hij besodemieterd ook al weken de oudere Nederlanders, die ondanks zijn belofte nog steeds geen officiële uitnodiging hebben ontvangen voor de Boosterprik en die leugenaar roept maar raak, dat er bv een 3-4-5 prik aankomt.

In mijn ogen is hij één grote mislukkeling en één leugenaar.

Loes in de Pels
Loes in de Pels
2 jaren geleden

Binnenkort neemt Ernst Kuipers het estafette stokje over van de Jonge als leugenachtige Corona minister.

Back to top button
111
0
We lezen graag je reactie!x