Straling

Groot onderzoek linkt straling van telefoons en wifi aan gezondheidsproblemen en ziektes

Help door deze info met je kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Veel onverklaarbare gezondheidsklachten en chronische ziektes worden veroorzaakt door de straling van mobiele en draadloze telefoons, zendmasten en wifi.

Bij langdurige blootstelling kan de straling zelfs Alzheimer, vruchtbaarheidsproblemen en kanker veroorzaken, concludeert een internationale groep wetenschappers.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

In het tijdschrift Reviews on Environmental Health hebben zij een nieuwe Europese richtlijn geschreven voor de diagnose en behandeling van gezondheidsproblemen als gevolg van straling.

Grote invloed

De groep wetenschappers bestaat uit neurologen, oncologen, biologen en ambtenaren van ministeries van Gezondheid uit Duitsland, Zweden, Oostenrijk, Amerika, Slowakije en Luxemburg.

Steeds meer studies tonen aan dat blootstelling aan elektromagnetische velden (EMV) schadelijk is voor de mens, maar dat is in Nederland nog niet terug te zien in de regelgeving.

De onderzoekers hebben vastgesteld dat de klachten minder worden of zelfs verdwijnen als de blootstelling aan straling vermindert.

Doodgezwegen

Straling veroorzaakt oxidatieve stress, wat vaak leidt tot chronische pijn, vermoeidheid en andere kwalen. Steeds meer wetenschappers waarschuwen hiervoor, maar de gevolgen worden vaak doodgezwegen.

Volgens het Internationaal Agentschap voor Kankeronderzoek (IARC) zijn elektromagnetische velden mogelijk kankerverwekkend voor de mens.

De Stichting Kennisplatform Elektromagnetische Straling hoopt dat de nieuwe richtlijn ook in Nederland wordt ingevoerd. “De Gezondheidsraad ontkent alles en negeert het probleem,” klaagt Peter van der Vleuten van de stichting.

[Emerce]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

7 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hoop maakt z'n eigen magie
Hoop maakt z'n eigen magie
7 jaren geleden

En daarom is het nodig die zendmasten, in hoeveelheid, af te bouwen.
Computers weer via de kabel laten gaan, in je huis.

In plaats van groei, naar krimp laten ontwikkelen deze situatie.
(Wat trouwens goed zou zijn voor meerdere situaties)

frans
frans
7 jaren geleden

Dan is er ook nog de moderne straatverlichting.
Deze stralen een bepaalde golflengte uit. Bv de ring A10 rond Amsterdam!
S’morgens zit elke bewoner van Amsterdam op dezelfde golflengte, (programmering), omdat deze zijn blootgesteld geweest aan de straling van de lampen op de A 10!.
Heb ik niet van mijzelf overigens, wel was ik verbijsterd dat controle en beinvloeding werkelijk over zit en in zit.

Denk.na
Denk.na
7 jaren geleden

Deze “Guidelines 2016” zijn een aanpassing van de “Guidelines 2015” van dezelfde auteurs. Opmerkelijk, die 2015 richtlijnen werden ingetrokken, dus ge “on-publiceerd” – ze zijn niet meer beschikbaar. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26613329
Als je wat graaft in de achtergrond van de auteurs van deze richtlijnen, dan zul je ook vaststellen dat dit geen onafhankelijke onderzoekers zijn, maar leden van lobbygroepen en bevooroordeelde organisaties. Zij hadden met ander woorden hun conclusies al klaar nog voordat ze aan deze richtlijnen begonnen.

Wanneer er (medische) richtlijnen worden geschreven, dan wordt er normaal gezien ook steeds een indicatie gegeven van hoe sterk de bewijzen zijn die de aanbevelingen onderbouwen. Ook dat is niet in deze “richtlijnen” terug te vinden…

Tot slot, doorgaans worden degelijke, goed onderbouwde, richtlijnen in belangrijke vakbladen gepubliceerd. Deze “richtlijnen” staan in een nagenoeg ongekend tijdschrift, met een heel lage “impact factor”.

DIt alles zou je toch tot nadenken moeten brengen.

mario
mario
7 jaren geleden

ik heb chronische pijn zomaar ineens en ik ben omringd door zendmasten.
vaak hoofdpijn en soms een kort lontje.
ik heb de telefoon en tv via de kabel maar de buren hebben allemaal wifi en nu komen ze ook nog metertjes op de verwarming plaatsen en dit radiografisch en klonk het vrolijk je kan nu al een slimmemeter plaatsen zodat we niet meer binnen hoeven te zijn.
oke dankuwel maar niet heus.

Back to top button
7
0
We lezen graag je reactie!x