Mens en DierCorona

De Jonge hield kritisch rapport over 2G en coronapas achter: ‘Werkelijk waar onacceptabel!’

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Raad voor de rechtspraak heeft kritiek op het kabinet, dat de coronapas naar de werkplek wil uitbreiden en in sommige sectoren 2G wil invoeren. De Raad vindt de plannen onduidelijk en weinig concreet.

Over de uitbreiding naar de werkplek zegt de Raad dat veel duidelijker moet worden wat de gevolgen zijn als een werknemer de coronapas niet kan tonen en wie strafbaar is bij overtreding.

Het inzetten van bevoegdheden is afhankelijk van adviezen van het OMT. De Raad stelt: “Het is echter niet de taak van het OMT, maar van de wetgever om te toetsen aan grondrechten.”

Goed uitleggen

Het rapport van de Raad dateert al van 17 november, maar het is pas donderdag door zorgminister De Jonge naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij heeft het dus wekenlang achtergehouden. Kamerleden Pieter Omtzigt en Nicki Pouw-Verweij hebben vragen gesteld over het rapport. Ze willen onder meer weten waarom het zo laat naar de Kamer is gestuurd.

Ook andere Kamerleden reageren kritisch. “2G en 3G is gewoon onhoudbaar. Elke partij die hiermee instemt, zeker na dit advies van de Raad voor de rechtspraak, moet de burger maar eens goed uitleggen waarom zoiets rigoureus de bevolking wordt aangedaan,” schrijft BBB-voorvrouw Caroline van der Plas.

Tunnelvisie doordrammen

PVV-Kamerlid Fleur Agema is woest: “Werkelijk waar onacceptabel! Hou op tunnelvisie door te drammen en dit soort rapporten voor ons achter te houden.”

4.9 134 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Ach, in een totalitaire staat is alles mogelijk.

Wat zou de rechtelijke macht hiermee doen? Ik neem aan dat dat wordt ingebracht in het Hoger Beroep.

Mirjohn
Mirjohn
1 jaar geleden

Wat een achterbaks ventje is het toch! Wat hij verdient is om vervolgd te worden met Rutte samen.

Joop
Joop
1 jaar geleden

Dit is bewust gedaan door dokter hugo Mengele en Rutte zoveel mogelijk mensen vermoorden we doen het samen voor jullie daar is maar 1 straf voor

Roadie
Roadie
1 jaar geleden

Vuur aan de schenen leggen.Doorbijten als een pitbull!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

139
0
We lezen graag je reactie!x