Gezondheid

Laat je immuunsysteem volledig herstellen door 3 dagen te vasten

Help ons door dit met kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Je kunt je gehele immuunsysteem verjongen door drie dagen te vasten, zo blijkt uit nieuw onderzoek. Door te vasten wordt het lichaam gestimuleerd om nieuwe witte bloedcellen aan te maken. Wetenschappers spreken van een ‘opvallende doorbraak’. Het onderzoek is verschenen in het tijdschrift Cell Stem Cell.

Als je rammelt van de honger beginnen stamcellen nieuwe witte bloedcellen aan te maken die infecties bestrijden. Wetenschappers van de University of Southern California (USC) zeggen dat met name mensen met een beschadigd immuunsysteem baat kunnen hebben bij de ontdekking. Ook ouderen met een minder effectief afweersysteem kunnen ervan profiteren.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Door te vasten gaat er een knop om in het lichaam waarna stamcellen beginnen met de productie van nieuwe witte bloedcellen, met als gevolg dat het hele immuunsysteem zich herstelt. Het hele systeem wordt als het ware opnieuw opgebouwd, aldus professor Valter Longo van de USC. “En het goede nieuws is dat het lichaam tijdens het vasten oude of beschadigde delen van het systeem weggooit.”

Tijdens het onderzoek moesten mensen over een periode van zes maanden een aantal keren tussen de twee en vier dagen vasten. Wetenschappers ontdekten dat mensen die vasten minder PKA in hun bloed hebben, een enzym dat is gelinkt aan veroudering. Vasten leidt ook tot een afname van een hormoon dat het risico op kanker en tumorgroei vergroot.

“Als je verhongert probeert het systeem energie te besparen door veel overbodige immuuncellen te recyclen, met name cellen die mogelijk beschadigd zijn,” aldus dr. Longo. Kankerpatiënten die 72 uur hadden gevast bleken bovendien te worden beschermd tegen de giftige impact van chemotherapie.

Longo voegde toe dat vasten mogelijk dezelfde positieve invloed heeft op andere systemen en organen. Daar wordt nu onderzoek naar gedaan.

[USC]

3.5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

64 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Mohamed
Mohamed
10 jaren geleden

Het voor moslims vast gesteld maand ramadan waar je een maand lang moet vasten is al 1400 jaar geleden bewezen. Het reinigt je lichaam en geest.

andre
andre
10 jaren geleden

Je zou dan de conclusie kunnen trekken dat getrouwe Moslims een zeer goed immuunsysteem moeten hebben, omdat zijn regelmatig vasten. Navraag leerde mij dat Moslims zich overdag moeten onthouden van voeding en pas na zonsondergang weer zoveel mogen eten als ze zelf willen.
Dan gaat deze vlieger helaas niet op voor hem.

densie
densie
10 jaren geleden

absoluut…alleen wat jammer is… dat helder maan bewustzijn (hoofd) heerst…
en helder zonnebewustzijn (hart) laat vrij!
Geen enkel oordeel over wat voor religie dan ook..
alleen dit is wel wat op Aarde voor veel ellende zorgt….

Namasté

Mark
Mark
10 jaren geleden

Ik ben het met Andre eens, als je overdag niets eet en dan s’avonds in een keer alles dan heeft dat niets met reiniging te maken, je stofwisseling raakt in de war en je suikerspiegel ook.
Die manier van vasten heeft niets met gezondheid te maken, en dat ze het al 1400 jaar geleden al deden wil niets zeggen, wat hebben ze bewezen dan? Dit heeft te maken met religie en niets met gezondheid.
Vasten is het geheel of gedeeltelijk onthouden van eten of drinken.

Back to top button
64
0
We lezen graag je reactie!x