Gezondheid

Keerpunt: steeds meer Amerikaanse staten legaliseren cannabis

Help door dit artikel met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In steeds meer Amerikaanse staten is het bezit van cannabis of het gebruik ervan voor medicinale doeleinden niet langer illegaal.

Deze maand legaliseerde de staat Connecticut het gebruik van medicinale cannabis. Het is daarmee de zeventiende staat waar medicinale cannabis is gelegaliseerd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De autoriteiten in Washington DC maakten op 12 juni bekend dat binnenkort vier verschillende apotheken het middel gaan verstrekken. Drie dagen daarna legaliseerde de staat Rhode Island het bezit van kleine hoeveelheden cannabis.

Goede vooruitzichten

In de staten Illinois en New Hampshire wordt momenteel gewerkt aan nieuwe wetgeving en in de staten Colorado en Washington zijn petities ondertekend. In verschillende andere staten lopen nog petities.

Woordvoerder van het Marijuana Policy Project Morgan Fox liet weten dat de vooruitzichten goed zijn. “Als het volgend jaar net zo gaat, halen we voor het jaar 2014 met gemak de helft van de 50 staten.” Zijn organisatie voert campagne voor de legalisatie van medicinale cannabis in zo veel mogelijk Amerikaanse staten.

Fox benadrukt dat er een belangrijk verschil is tussen wetgeving voor het gebruik van medicinale cannabis en decriminalisering. “Decriminalisering is iets heel anders dan een wet die patiënten in staat stelt medicinale cannabis te gebruiken,” legt hij uit. “Decriminalisering hoeft niets te maken te hebben met de aanvoer van cannabis, het gaat alleen over het bezit van kleine hoeveelheden. Dat heeft geen invloed op de markt.”

Belasting

In de staten Colorado en Washington wil men nog een stap verder gaan. Daar is het gebruik van medicinale cannabis al toegestaan en het bezit van kleine hoeveelheden cannabis legaal. De autoriteiten willen op cannabis belasting heffen wat betekent dat het middel in winkels verkocht kan worden.

“We hebben een keerpunt bereikt. Meer dan de helft van de Amerikanen vindt dat voor cannabis dezelfde regels moeten gelden als voor alcohol en tabak,” zei Fox. “Door regulering kunnen we de invloed van de drugscriminaliteit op de markt terugdringen.” Momenteel woont een derde van alle Amerikanen in een staat waar medicinale cannabis legaal is.

Natuurlijk geneesmiddel

Voor Democraat Evalyn Merrick uit Lancaster in de staat New Hampshire spelen niet alleen politieke motieven mee bij de legalisatie van cannabis. Merrick lijdt aan multipel myeloom, een bloedkankersoort.

Ze kreeg te horen dat ze een beenmergtransplantatie moest ondergaan om te kunnen overleven. Drie maanden lang moest ze zware chemotherapie doorstaan. Haar immuunsysteem en spijsverteringsstelsel werden aangetast.

Omdat farmaceutische medicijnen niet werkten stelde een vriend van haar voor om cannabis te roken en zo haar eetlust te stimuleren. Haar man, een arts, zette alles op het spel door cannabis toe te laten in zijn woning.

Binnen 10 minuten had Merrick weer dorst. Haar lichaam vroeg bijna onmiddellijk weer om voedsel. “Het is tijd om zieke burgers niet langer weg te houden bij dit levensreddende medicijn,” zei ze. “We erkennen de waarde van dit natuurlijke geneesmiddel al zo lang we ons kunnen herinneren. We moeten het beschikbaar maken. We moeten voorbij de politiek pijnpunten kijken, want het is mijns inziens niet langer een wetenschappelijke discussie, maar een politieke.”

Bron: Ipsnews.net

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

14 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Debb3
Debb3
11 jaren geleden

Heel goed om te lezen. Van mij mag dat lieve plantje overal geplant gaan worden..

StarSeed
StarSeed
11 jaren geleden

Hoog tijd, ik ben al bezig om coffeeshops ervan te overtuigen, medicinale weed te gaan verkopen… en de FunLeaves die alleen maar canabioden bevatten en geen THC, te gaan verkopen als medicijn tegen diverse aandoeningen en tegen chronische ziektes 🙂

cr
cr
11 jaren geleden

ja in Luxeburg zijn er ook velden vol met deze planten . maar eerst mocht in Nederland alles wel en kwamen tien jaar geleden de andere landen er tegen uit …nu mag het ineens niets meer of je moet een pas hebben en dat kost ook weer geld zeker ?

Debb3
Debb3
11 jaren geleden

[quote name=”StarSeed”]Hoog tijd, ik ben al bezig om coffeeshops ervan te overtuigen, medicinale weed te gaan verkopen… en de FunLeaves die alleen maar canabioden bevatten en geen THC, te gaan verkopen als medicijn tegen diverse aandoeningen en tegen chronische ziektes :)[/quote]

Goed bezig 😉

Back to top button
14
0
We lezen graag je reactie!x