Homepagina » Binnenland » Zo gaat dat in een laf land met bekrompen en slechte journalistiek. Ex-Telegraaf-journaliste veegt vloer aan met NRC
Zo gaat dat in een laf land met bekrompen en slechte journalistiek. Ex-Telegraaf-journaliste veegt vloer aan met NRC

Zo gaat dat in een laf land met bekrompen en slechte journalistiek. Ex-Telegraaf-journaliste veegt vloer aan met NRC

Jolande van der Graaf, die vele jaren misdaadverslaggever was bij De Telegraaf, heeft op Facebook keihard uitgehaald naar NRC vanwege het gewraakte artikel dat de krant op 11 november publiceerde over CDA-Kamerlid Pieter Omtzigt.

Hieronder een deel van haar bericht:

Een maand nadat NRC Pieter Omtzigt met leugenachtige verdachtmakingen kapot schreef, is die journalistieke bagger nog altijd niet met veel excuses door de betrokken journalisten opgeruimd en weigert de ‘kwaliteitskrant’ het CDA-Kamerlid in ere te herstellen.

Dat terwijl Omtzigt-gate door de kenners van het MH17-dossier in de social media allang is gedebunked. De main stream media (uitgezonderd Geen Stijl) zwijgen echter angstvallig over de NRC-hetze, want journalistiek Nederland beschouwt het als not done om kritiek te hebben op elkaar. Daar heb ik in dit geval en voor het eerst in dertig jaar mooi maling aan. Ik ken het MH17-dossier en ik ken Pieter Omtzigt. Hem is groot onrecht aangedaan.

Als ik in de schoenen van de CDA’er stond, deed ik niet alleen uitgebreid mijn verhaal in een andere krant of bij Pauw. Ik diende tevens een klacht in bij NRC, bij de Raad voor Journalistiek en ik stapte naar justitie voor een aangifte wegens smaad en laster. Grote kans dat dit tot een strafrechtelijk onderzoek leidt. Er zijn namelijk grenzen.

Wat gebeurde er ook alweer? Pieter stond in mei voor aanvang van een publiekscollege een Oekraïens/Russische asielzoeker/getuige te woord. Complotdenker Jeroen van Rijsbergen – schrijver van een MH17-blog – nam dat gesprek stiekem op zijn telefoon op.

Het was een warrig gesprek in een lawaaierige omgeving dat nog bar slecht in het Nederlands werd vertaald ook. Pieter Omtzigt liet meermalen weten er weinig van te verstaan.

De aanwezige ‘tolk’, een kerel die net in Nederland woonde, verklaarde onlangs tegenover MH17-burgerjournalist Marcel van den Berg allerlei vertaalfouten te hebben gemaakt. Russisch sprekenden die het later door NRC vrijgegeven transcript van de gsm-opname lazen, bevestigen dat.

Het weinige dat Omtzigt van het gebrabbel begreep, was dat de asielzoeker/getuige ten tijde van de crash Oekraïense gevechtsvliegtuigen had zien vliegen. Let op: had zien vliegen. Niet: op MH17 had zien schieten. Een groot verschil. En – ondanks ontkenningen door de OVV – helemaal niet uitgesloten omdat er hevige gevechten aan de gang waren. De dagen ervoor en erna hingen bovendien ook Oekraïense straaljagers in de lucht. Alleen lieden die het MH17-dossier goed kennen, begrijpen klaarblijkelijk dat de rol van Oekraïne in het geheel niet is opgehelderd.

Terug naar het publiekscollege waar de asielzoeker/getuige spreekrecht opeiste. Een half uur zelfs. Pieter Omtzigt en de organisatie van de bijeenkomst voelden daar niets voor. De man kon twee minuten krijgen, daar moest hij het mee doen.

Alleen om de asielzoeker/getuige behulpzaam te zijn, om te voorkomen dat de man een tirade van een half uur ging afsteken – en gewoon omdat Pieter Omtzigt een aardige vent is – schreef de CDA’er aan Van Rijsbergen in een sms wat volgens hem de belangrijkste punten waren van zijn betoog. Geen haan die toen naar die sms kraaide. En waarom ook, er is niets bijzonders mee aan de hand.

Totdat NRC-journalisten Wilmer Heck en Andreas Kouwenhoven maanden later geluidsopname en sms door Van Rijsbergen toegespeeld kregen. Niet omdat Van Rijsbergen CDA’er Pieter Omtzigt wilde naaien, maar omdat hij de verhalen van de asielzoeker/getuige gelooft.

Heck en Kouwenhoven zagen echter een mooie bijvangst die een hoofdvangst werd. Van die ene sms sponnen zij een web aan leugens en verdachtmakingen waarin Pieter Omtzigt ervan wordt beticht bewust Russisch nepnieuws te verspreiden, bewust een nep-getuige twijfel te laten zaaien en willens en wetens het MH17-onderzoek te frustreren. Kans op een fatsoenlijk weerwoord kreeg de CDA’er niet.

Peter Vandermeersch deed er in een hoofdredactioneel commentaar nog een schepje bovenop en eiste het vertrek van het Kamerlid. Over de column van Joshua Lievestro wil ik het niet eens hebben. Teveel eer.

De gevolgen zijn bekend. Pieter Omtzigt kreeg niet de steun van zijn partij die hij had moeten krijgen, kreeg niet de credits die hem als kritisch Kamerlid ten deel vallen en is voor veel Nederlanders nog steeds met pek en veren besmeurd.

Zo gaat dat in een laf land met bekrompen en slechte journalistiek.

[What happened to flight MH17?]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Richard schreef:

  Zum kotzen!

 • rob schreef:

  Zo langzamerhand weten we wel dat leugens en bedrog de overhand heeft op alles, hoe kom je er van af gewoon door alle nieuws te mijden dan sterft het vanzelf wel af..dan kan leugens en bedrog zich niet wereldwijd meer verspreiden , geen journaal geen kranten geen tv geen internet geen telefoon enzv
  denk dat het niet gaat lukken vinden de mensen een beetje saai, gewoon dan maar met leugens en bedrog leven en heel veel commentaar erop geven dan houden we het ook in stand verheerlijkte toestand..

  • peter schreef:

   ach het mh 17 drama.
   de steen ligt echt bij oekraiene,dat weet onze hoofdpinoccio best.
   als omzigt zijn rechte rug wil houden,dan doet hij aangifte tegen deze nepnieuws rondstrooiende courant
   maar zijn russenfobische baas de helhond Buma, zal hem wederom terugtrappen in zijn door hem aangewezen hol.
   nee pieter,er zit voor jou maar 1 ding op. inpakken en wegwezen bij di cda zooitje.

 • marcel Koningen schreef:

  Er is nog een scenario mogelijk waarbij iederen schuld heeft namelijk:er wordt een buk op een straaljager afgeschoten die begint met afleidings trucks en de raket raakt doel a kwijt en pakt doel b die daar nooit had mogen vliegen.Schuld is dan verdeelt over nl.overheid de geheime dienst had moeten waarschuwen.De vliegtuig maatschappij had het voorbeeld van andere moeten volgen om risico’s voor de zekerheid uit te sluiten.De russen en of hun bondgenoten hadden geen buk moeten afschieten vanwege risico burgerluchtvaart.En de betrokken luchtmacht had geen aanval of verkenningsvlucht mogen uitvoeren als er burgervliegtuigen overvliegen.Dit zou ook kunnen verklaren waarom iedereen in de kramp schiet en iedereen met andere invalshoeken komt.Hoe dan ook met geen zuurstof en min 50 kan er geen langere lijdensweg geweest zijn dan zo’n 20 seconden dan begin bewusteloosheid door zuurstof gebrek en bevriezing ademhalingsorganen.

 • luna schreef:

  Helemaal mee eens, echt een e c h t GOEDE politicus ( zit helaas in de verkeerde Cluib..) kapot maken en de club van het cda staat er bij en … vult U zelf maar in ja.. jammer dat hij geen premier is want ik geloof stellig in zijn gevecht om die onderste steen boven te hevelen!
  Hij zal binnenkort opstappen, let maar op / dit gaat hij op een heel bijzondere wijze doen, daar is hij te integer voor om het op de makkelijke manier te laten gebeuren, daar gaan we echt meer van horen
  Buma is een ouwe stoffige kerkdeur die zijn vleugeltjes aan zijn rug al ziet zitten.. enge kliek

  Hebben jullie b.t.w. gezien hoe Kukident Pinokkio zijn ” maat ” Macron begroete afgelopen dag tijdens die zogenaamde klimaattop ? Wat een miserabele vertoning daar inside de eurofielen, weg met die hap!

 • Santander schreef:

  Ook vele journalisten streven naar een dikke salaris, dus……

 • Paul schreef:

  Ooit komt de dag dat wij ons masssaal gaan verlossen van al het links liberale deug tuig wat al jarenlang ons land op een presenteerblaadje aan het weggeveven is aan de vijand.
  Deze misselijkmakende figuren met hun arrogante fascistische overtuiging proberen al decennia lang via propaganda hun smerige gedachtengoed aan de massa op te dringen.
  Ga je hier niet in mee? Dan ben je een xenofoob, rascist, fascist etc….
  In de tussentijd graaien deze moraalridders wel met beiden handen zoveel mogelijk subsidie en belastingeld binnen om hun ziekelijke doctrine aan iedereen op te dringen via al die talkshows op de NPO.

 • J. Hofmans schreef:

  Telegraaf… NRC… NU…. AD… noem al die mooie namen maar op. Die zijn er niet om jou en mij een plezier te doen. Dat is nooit het doel geweest. En toch zie ik dagelijks mensen zwaar geconcentreerd en agressief het nieuws lezen. Pas op, stoor deze mensen niet. Ze willen niet ontwaken hoor.

 • johandenhaag schreef:

  Ach,

  ik verwachtte na de uitzending beerput Waarin Nederlandse overheid neergezet werd als Ali Chemicali
  dat de volgende dag Kamervragen gesteld zouden worden maar nee het moest gaan over het woordgebruik neger.

  De westerse politieke/bancaire/industriële macht is zo door en door verrot dat ik me afvraag hoe het mogelijk is dat ze er elke keer mee wegkomen.

  Zijn wij burgers zo bang en of dom ?

  JA DUS!!!!

  En dat dus, op een manier die alleen in een dictatuur gezien wordt, een eerlijke politicus wordt kapot gemaakt verbaast mij dus niet meer!!!!!

 • Dolex schreef:

  Sinds wanneer in Geen Stijl mainstream?

 • dna schreef:

  Nrc en telegraaf 😂😂

 • Freba schreef:

  NL is in feite nog steeds een imperialistisch landje met de bekende VOC mentaliteit. Het is niet verwonderlijk dat er zoveel Zionisten/Intriganten in dit landje wonen. Aanschouw de “buitenlandcorrespondenten” van de NPO en niet te vergeten die van de RTL’s. ( vroeger woonachtig in Amsterdam-Zuid en Amstelveen) De eigenaars van RTL -fam. Bertelsmann- hebben nog wat goed te maken, gezien hun verleden in WWII. Allemaal zo doorzichtig. Een beetje speuren en je komt “erachter” wie de aandeelhouders zijn van DE Media in de Wereld. Dat gehele MH17 gedoe was er in feite op gericht om Poetin ten val te brengen, zodat het Westen de grondstoffen kon roven – een ander woord voor privatisering” Inmiddels is de de helft van de ondernemingen in de Oekraïne al in handen van “Vader Jacob Rothschild”. Als er iemand Koosjer is, dan is dat Pieter Omtzigt wel. Zo’n beetje het enige 2e Kamerlid dat te vertrouwen is. Voor de rest is het CDA een ouderwets partijtje. En waarom zouden de Calvinisten op een andere partij stemmen. Zij bezitten immers nog steeds 70% van NL.
  Je ziet het pas als je ZE doorhebt. Sjalom. Laten we ons vooral geen zand in de ogen strooien. Al duizenden jaren werken de Arabieren en de Joden samen. Dat was al in de tijd van de Profeet.

 • x

  Check Also

  coronadoden

  Even over die ‘schrikbarende toename’ van het aantal coronadoden

  Tijd voor wat nuance in de discussie ...

  nos

  NOS kampt met bedreigingen: ‘Dat krijg je als je onbetrouwbaar nieuws brengt’

  De satellietwagens waarmee de NOS door het ...

  >