Homepagina » Het Complot » Lange Frans: “God was een kosmonaut”
Lange Frans: "God was een cosmonaut"

Lange Frans: “God was een kosmonaut”

De meer dan twee meter lange Frans Frederiks (1980) staat in Nederland bekend als rapper Lange Frans. Van 1997 tot 2009 rapte hij samen met Baas B, de artiestennaam van Bart Zeilstra. In 2008 verscheen hun single ‘Kamervragen’. Hierin rapt Lange Frans over meerdere schutters bij de moord op Pim Fortuyn en de malafide landmijnen van Defensie bij de zogenaamde vuurwerkramp in Enschede.

Onlangs had onze columnist Johan Oldenkamp de rapper te gast in zijn radio-uitzending op Pateo Radio. Na afloop van het interview twitterde Lange Frans: “Beste interview van m’n leven”.

Lange Frans is altijd een liefhebber geweest van geschiedenis, maar hij kreeg op school een 5,5 voor zijn werkstuk over de piramides in Egypte en overeenkomsten met andere plekken op aarde. Hij kreeg het gevoel dat bepaalde dingen kennelijk niet gezegd mogen worden. Frans was teleurgesteld in de leraar.

Lange Frans 'Beste interview'-tweet

Met zijn nummer ‘Kamervragen’ gebeurde hetzelfde. De videoclip werd slechts twee keer vertoond op TMF, terwijl andere clips, zoals ‘Zinloos’, duizenden keren voorbij kwamen. Frans ontdekte dat TMF zwaar werd gesponsord door de lucht- en landmacht, met spotjes om jongeren het leger in te krijgen, en daar paste ‘Kamervragen’ natuurlijk niet bij omdat hij kritisch was over de oorlog in Irak.

Lange Frans vindt dat Nederland achterloopt in vergelijking met andere landen, zoals bijvoorbeeld Frankrijk, waar mensen en militaire diensten veel meer openstaan voor het UFO-fenomeen. Hij heeft ook het boek ‘UFO’s bestaan gewoon’ gelezen van dr.ir. Coen Vermeeren van de TU Delft. “Geen weldenkend mens kan nu nog ontkennen dat er buitenaards leven is,” aldus Frans.

De rapper volgt ook de vermissing van het Maleisische vliegtuig. Het is bizar dat zoiets gebeurt, maar Frans ziet er liever de positieve kant van in: meer mensen dan ooit zijn bereid om vérder te kijken, om ook de alternatieve theorieën in overweging te nemen. Bijvoorbeeld dat er 20 ingenieurs aan boord waren en dat het vliegtuig vriendelijk doch dringend is verzocht ‘de andere kant op te vliegen’. “Hierdoor worden meer mensen wakker,” zei Frans. “Mensen voelen dat er iets niet klopt.”

Vanaf 7 mei zendt de EO een nieuw seizoen uit van het programma ‘Op zoek naar God’, waarin ook Frans te gast zal zijn. Tijdens één van de uitzendingen legt de rapper uit waarom hij gelooft dat God een kosmonaut was. Hij verwijst daarmee onder meer naar het boek ‘Waren de goden kosmonauten?’ van de Zwitserse auteur Erich von Däniken.

Beluister hieronder het interview met Lange Frans (ca. 44 minuten):

[audio:https://s3-us-west-2.amazonaws.com/niburuaudio/pateo/Pateo+Radio+met+Lange+Frans+10+april+2014.mp3] [Pateo]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Peter schreef:

  Dertig jaar geleden toen ik 15 was, zat ik al in ‘de Rode Hoed’ in Amsterdam, te luisteren naar David Summers, de oprichter van destijds het Contact Network International, wat later Frontier is geworden. Uitvoerige lezingen over ufo’s, paranormale verschijnselen, illuminati en de NWO. Dit was al exact dezelfde boodschap als wat ik nu elke dag op Niburu lees. Ik heb hier o.a. ook nog het boek van ufoloog Hans van Kampen, die af en toe weleens langs kwam op tv bij Tineke de Nooij.
  Ik heb daarom sterk het idee dat we al decennia lang dezelfde plaat draaien. Ik hoop daarom dat God zelf zo snel mogelijk ontdekt dat de plaat blijft hangen en dat hij denkt; Ik zal eens een duw geven tegen de naald. M.a.w. we zijn in dertig jaar tijd geen millimeter opgeschoten met dit ‘nieuws’.

  32 likes
  • Kees schreef:

   Ja precies wat mij ook opviel. 2012 wordt nu ook niet even toegelicht. Waar zijn al die uitzonderlijke veranderingen dan? waar is het nieuwe begin dat zou beginnen op 21 dec? NWO zou er allang geweest zijn enz. …

   2 likes
   • Albertien schreef:

    Onderzoeken, lezen en informeren, die NWO doet nog hardnekkig zijn best, de elite is nog steeds bezig om een WO-III neer te zetten met Rusland, die simpele Kerry, lid van Skulls & Bones, ben je al wakker? Planet X/Nibiru komt straks voorbij razen en zal heftige gevolgen hebben voor de planeet, de elite weet dit al jarenlang en hebben hun onderaardse steden al gebouwd, om weg te kruipen als ratten, maar ze zullen niet slagen. Ga op onderzoek uit, het zal straks zijn als in de dagen van Noach en Mozes, Exodus. Wordt wakker en bereidt je voor en informeer mensen, want de tijd dringt!

    11 likes
  • Henk001 schreef:

   En zo zitten de christenen al 2000 jaar te wachten, dus met die aliens kunnen we ook nog wel even vooruit.

   6 likes
 • Lion schreef:

  Dat de goden kosmonauten waren dat las ik ruim 30 jaar geleden al in het boek van Erich von Däniken en ik moet toegeven dat ik dat eerder geloof dan al die onzin die in de bijbel staat. Als je logisch nadenkt dan kom je tot de conclusie dat de bijbel gewoon een verzonnen verhaal is met hier en daar natuurlijk wel wat waarheden maar het gros is pure fantasie.

  19 likes
 • Trix schreef:

  Ik word hier zo moe van he…. god is dit.. nee god is dat… zucht..

  2 likes
 • Kalki schreef:

  Met GOD wordt een hoge buitenaardse wetenschapper bedoeld.

  13 likes
 • andre schreef:

  In elk geval gelooft lange Frans in God. Dat is aannemelijker dan de theorie van Darwin.
  Ergens heb ik gelezen dat de kans op het uit zichzelf ontstaan van leven kleiner is dan het ontstaan van een boek bij het ontploffen van een drukkerij.
  Wij zijn allen een kopie van een volmaakt intelligent ontwerp en de maker mag je een kosmonaut noemen.
  Ik noem hem God.

  3 likes
  • Henk001 schreef:

   Andre: op de eerste plaats heeft Darwin het nooit gehad over het ontstaan van leven. Zijn theorie gaat over hoe de ene soort uit de andere evolueert. Op de tweede plaats kun je hier nu lezen dat de kans op het spontaan ontstaan van leven vrijwel 1 is. Maar dat geloof je natuurlijk niet (en terecht, waarom zou je?). Maar waarom geloof je het wel als iemand beweert dat die kans vrijwel 0 is? Heb je je afgevraagd hoe ze dat hebben uitgerekend? Van welke veronderstellingen ze zijn uitgegaan? In onderstaande link wordt uitgelegd hoe stapje voor stapje de eerste RNA-globules kunnen zijn ontstaan. Niemand weet het zeker, maar de beschreven processen zijn niet onwaarschijnlijk.
   http://www.youtube.com/watch?v=U6QYDdgP9eg

   1 likes
   • andre schreef:

    Henk001 : Er is een kans dat leven spontaan is ontstaan. Die kans is echter klein.
    Het filmpje laat zien dat er blaasjes kunnen ontstaan en dat deze blaasjes voorzien worden van proteïnen en dat opgegeven moment ook kopie acties worden uitgevoerd.
    Het is ook mogelijk dat jij morgen wakker wordt op een mooi eiland vanwege een worm gat die je toevallig passeerde.
    Het gaat om de waarschijnlijkheid van de kans.
    Stel dat ik je de onderdelen geef voor een laptop: chips, trafo’s, ram, processor, scherm, soldeertin, moederbord etc etc.
    Ik stop die in een doos.
    jij schudt met die doos.
    Dan open je de doos en kijkt wat het resultaat is.
    Stel dat je deze actie miljoenen, miljarden keren herhaalt.
    Denk jij dat er dan ooit eens een werkende laptop in de doos zou ontstaan?
    In theorie zou het kunnen, maar het is niet redelijk te denken dat er een werkende laptop in de doos zou ontstaan.
    Daarom zou het youtube filmpje wel een verklaring inhouden, want ook die hypothese is binnen het framewerk van God gemaakt, maar de kans is te klein.

    2 likes
  • Ferrimassi schreef:

   aannemelijker? Voor darwinisme is er bewijs te over. Kan je van god niet stellen. Geloofd in ieder geval in god? dus hij is beter ofzo?

   0 likes
   • andre schreef:

    Er is geen bewijs van Darwinisme. Het is nog steeds een onbewezen theorie.
    Van God, of onze creator, wie of wat hij ook moge zijn is wel bewijs.
    Kijk maar om je heen.
    Kijk vanavond, na het stappen, maar eens in de hemel.
    Je kijkt dan in een oneindig heelal.
    Aan alles komt een eind, maar aan het heelal niet.
    Denk er maar niet over na hoe dat kan, maar vraag jezelf af, waarom heeft iemand dit zo gemaakt.

    Dat Frans in elk geval in God geloofd is inderdaad beter.
    Jij kan wel geloven in jezelf, of in Geld, of je nieuwe vriendin, maar geloven in God, of in “iets” wat ons hier heeft neergezet, dat is, met alle respect, beter.

    3 likes
 • redice schreef:

  geloven in god als almachtige goedheid is er voor mij allang niet meer bij, als je ziet hoe het er hier beneden aan toe gaat.
  het mensdom kenmerkt zich door oorlogen, agressie, manipulatie, uitbuiting, vernieling van fauna en flora en ga maar door.
  als god ons gecreëerd heeft en de wereld waarop we leven, dan is het hoog tijd om op de ‘reset’ knop te drukken!!!

  8 likes
 • Kalki schreef:

  “God was een kosmonaut”; dan heeft hij/zij wel een krankzinnige wereld geschapen.

  2 likes
  • andre schreef:

   Nee, de wereld was goed geschapen, maar hij had ons geen vrij wil moeten geven.
   Als wij gewoon als marionetten waren neergezet, dan was de wereld nog steeds helemaal in orde.
   Hij heeft je gewoon de vrijheid van keuze gegeven en zie wat er van terecht gekomen is.

   4 likes
 • Anne schreef:

  God is een zo’n grote intelligentie, dat kunnen wij niet bevatten.
  Zelfs Jezus niet, die alle inwijdingen op aarde heeft gehad.
  Want na het aardse gaan de inwijdingen op kosmisch niveau verder, en daarna weer verder…..
  Wie dus denkt een gesprek te kunnen hebben met God zit er behoorlijk naast.
  God heeft zijn boodschappers, waar Meester Jezus er een van was, samen met de Heren van Wijsheid.

  5 likes
 • Zoidberg schreef:

  GOD : “Lange Frans is een hele slechte rapper”.

  4 likes
 • Fryskbloed schreef:

  Till the curtain Falls, the record keeps spinning ^^

  4 likes
 • Paco schreef:

  Ik heb het interview niet geluisterd, maar toch ga ik ongenuanceerd even wat zeggen. Lange Frans doet dat ook. Hij leest even een 40 jaar oud, achterhaald boek en zo denkt hij te weten hoe alles zit.

  “Waren de goden kosmonouten?” was ook voor mij het begin van een openbaring. Echter, later leerde ik dat Erich Von Däniken in iedere grotschildering wel een raket of een astronaut ziet zonder te onderzoeken wat symbolen in oude culturen werkelijk betekenen. Hij is een fantast en kan lekker babbelen. Vandaar zijn rol in de TV-serie “Ancient Aliens”. Veel van wat hij schrijft is intussen achterhaald. Zie hier (http://ancientaliensdebunked.com/) waarom de hele “Ancient Aliens” serie, hoewel interessant, onjuiste informatie verschaft.

  Interessanter zijn de boeken van (wijlen) Zecharia Sitchin. Maar ook hij wordt in twijfel gebracht, alhoewel hij er in tegenstelling tot Von Däniken wel een goed verhaal van maakt, met overeenkomsten in mythologieën van diverse, zo niet alle culturen (zoals de Bijbel: Genesis).

  Ik heb onlangs een nieuwe verhalenverteller ontdekt: James Horak. Op YouTube zijn vele interviews met hem te beluisteren. Aangezien er geen boeken van hem zijn(?) en hij zelf vrij onsamenhangend vertelt volgt hier een samenvatting… Mensachtigen leven volgens hem overal in het universum, zo ook onze scheppers. Zij leefden op planeten bij een andere ster dan onze Zon. Door te veel te experimenteren met hun ster qua energiewinning moesten ze hun ster verlaten voordat die ontplofte. Ze pakten een klein hemellichaam en maakten daarmee koers naar een andere ster. Onderweg ging er wat mis en zo zijn ze bij onze Zon beland en hebben ze op alle omringende planeten en manen (ook op onze Aarde) evenbeelden geschapen, voor zover die er nog niet waren(!). Hun hemellichaam/voertuig is onze Maan geworden. Ook een twijfelachtig verhaal, maar het is maar net wat je aanspreekt. Zoek op YouTube op “James Horak” en heb het geduld om alle audio te luisteren. En vooral… heb het geduld om de warrige en onsamenhangende manier van vertellen van James Horak voor lief te nemen.

  Het is maar net wat je zelf aannemelijk vindt. Ik luister zelf liever naar iemand die in gebrekkig Engels een goed verhaal vertelt (Sitchin) of warrig en onsamenhangend vertelt over wat hij zelf gezien/gehoord heeft d.m.v. astraal reizen (Horak) dan naar een gladde prater als Erich von Däniken die bij wijze van spreken in een verkeersbord al een ruimteschip meent te herkennen. Kent Lange Frans Zecharia Sitchin of James Horak? Of heeft hij zo maar het bekendste boek gepakt? Ik hoop dan wel dat hij niet op nog meer fantasten stuit. Straks gaat hij nog rappen over Billy Meier of George Adamski. 🙂

  1 likes
 • bennie van der put schreef:

  beste lange frans,jij als complotweter,vind jij het niet beschamend dat nos journaal,nieuwsuur..etc…maarten van rossum nod steeds foute informatie/leugens vertellen ivm sandy hook-boston marathon….het is zooooo overduidelijk in scene gezet!!!!!!!9/11 idem dito…een beetje research en een kind doet de was….

  3 likes
 • barsoomx schreef:

  Jullie komen van Mars, daar hebben we jullie van afgeslingerd met een kosmische katapult..
  Daar werd ook NOAH’s vloed door veroorzaakt, de oceanen waren jullie landingsplaatsen

  3 likes
 • Ferrimassi schreef:

  R.A.P retards attempting poetry..

  2 likes
 • henryk schreef:

  Leuk, iedereen heeft zijn eigen onbuigzame wereldbeeld en overtuigingen, al dan niet godrelateerd. Ik snap denk ik wat Trix, zie posting hierboven ergens, bedoelt. Allemaal (belemmerende) overtuigingen. Als je mij vraagt hoe het in mekaar zit zeg ik dat ik het ook niet weet. Hoe meer opties je bestudeert of je er op zijn minst een beetje in verdiept, des te meer de overtuiging dat er geen zinning woord over te zeggen is. Zelfs ‘zoekt en gij zult vinden ‘is een miskleun.

  1 likes
 • Jantje schreef:

  Russische astronauten zijn kosmonauten en Frans moet van de pilletjes afblijven.

  1 likes
 • Angela schreef:

  Lange jan slaap lekker verder droom in je fantasie

  1 likes
 • Tj.Paz schreef:

  Ooit als we sterven zullen we het weten…Is er meer? Is God onzichtbaar voor ons of leeft deze in een andere dimensie. Of is God een ware astronaut die duizenden misschien wel miljoenen jaren geleden een ingreep heeft gedaan ? Wie zal het zeggen…. Er zijn er weinig of geen die dit kan weten, laatst hebben we nog Pasen gevierd dat Jezus is gekruisigd en gestorven voor ons, deze is uit de dood herrezen en weet meer dan menigeen. raag het hem als je daar in gelooft en blijf niet onzeker…

  0 likes
 • x

  Check Also

  lange frans

  Lange Frans bijt zich vast in zaak Demmink: ‘Wie zijn deze boezemvrienden van onze premier?’

  Hiphopartiest Lange Frans vraagt in een twintigtal ...

  janet ossebaard

  Janet Ossebaard en Lange Frans over de cabal in Nederland: ‘Ze gaan allemaal neer’

  De documentaires van Janet Ossebaard over de ...

  >