Homepagina » Buitenland » Meer dan 10.000 euro per dag: zo cashen ziekenhuizen op coronapatiënten
ziekenhuizen

Meer dan 10.000 euro per dag: zo cashen ziekenhuizen op coronapatiënten

In Duitsland en Oostenrijk is het een groot probleem: veel ziekenhuisbedden zijn leeg. Vanwege de coronapandemie worden operaties uitgesteld en bedden vrijgehouden voor mogelijke coronapatiënten.

Blijkbaar zijn er ondanks de pandemie te weinig patiënten, wat de ziekenhuizen financiële schade berokkent. De ziekenhuizen moeten zelfs werktijdverkorting aanvragen voor het personeel. In Duitsland ging het om 400.000 zorgmedewerkers, aldus het Ärzteblatt.

Vorig jaar kwam de Duitse regering met een steunpakket. Voor elk bed dat vrijgehouden werd, kreeg het ziekenhuis 560 euro, berichtte de Ärzte Zeitung. Sinds dit jaar krijgen ziekenhuizen ook vergoedingen voor bezette bedden. Ze krijgen 40 euro voor elke patiënt die in behandeling is en 80 euro voor elke coronapatiënt.

Echt lucratief

Het wordt pas echt lucratief voor ziekenhuizen als patiënten op de IC liggen en zijn aangesloten op een beademingsapparaat. Facturen van het Charité-ziekenhuis in Berlijn laten zien dat ze 6000 euro per dag krijgen voor een geïsoleerde patiënt die op de IC ligt. Als de patiënt aan de beademing ligt, komt daar nog eens 10.000 euro bij.

Ziekenhuizen verdienen het meest als een patiënt korte tijd op de IC ligt. Als een persoon intensieve zorg nodig heeft en aan de beademing ligt, kan het ziekenhuis 10.000 euro per dag in rekening brengen. Als de patiënt aan de hartlongmachine (ECMO) ligt, kan het ziekenhuis voor twee dagen 5276 euro vragen. Daar komt die 80 euro nog bij. Reken maar uit.

[Wochenblick]
4.5 63 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
7 maanden geleden

Er moet een einde komen aan die perverse prikkels in de gezondheidszorg.

Skywalker
Skywalker
7 maanden geleden

Kan me nog een dokter (oud dokter?) herinneren in een interview bij een van de eerste demo’s die dit zei. Werd verguist op het internet.. en zie hier.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
7 maanden geleden

Het is tijd om een duidelijk verklaring/uitleg te vragen voor het bewijs van het bestaan van het Virus en over het PCR test . Want deze hele CORONA-virus is gebaseerd op de PCR test.. Tijd dat iedereen een aangetekent brief stuurt naar het overheid vraag voor een HEEL DUIDELIJK uitleg!!

C, De Mantre
C, De Mantre
7 maanden geleden

Schandalig, zulke bedragen. Waar is dit voor nodig! Nu leveren mensen die op de IC en aan de beademing komen te liggen grof geld op, en dus komen mensen daar te liggen, nodig of niet! Vorig jaar stierven o.a. in Italië veel mensen die op die manier werden behandeld!

x

Check Also

von der leyen

Ursula von der Leyen onder vuur om uitspraken over vaccinatieplicht: ‘Gruwelijk vooruitzicht’

De EU moet het hebben over het ...

verpleeghuizen

Sterftecijfer in verpleeghuizen weer net zo hoog als vóór vaccinaties: ‘Stop met die injecties!’

In de verpleeghuizen is het percentage coronadoden ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

74
0
We lezen graag je reactie!x