BuitenlandCorona

Meer dan 10.000 euro per dag: zo cashen ziekenhuizen op coronapatiënten

Help mee door dit met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In Duitsland en Oostenrijk is het een groot probleem: veel ziekenhuisbedden zijn leeg. Vanwege de coronapandemie worden operaties uitgesteld en bedden vrijgehouden voor mogelijke coronapatiënten.

Blijkbaar zijn er ondanks de pandemie te weinig patiënten, wat de ziekenhuizen financiële schade berokkent. De ziekenhuizen moeten zelfs werktijdverkorting aanvragen voor het personeel. In Duitsland ging het om 400.000 zorgmedewerkers, aldus het Ärzteblatt.

Vorig jaar kwam de Duitse regering met een steunpakket. Voor elk bed dat vrijgehouden werd, kreeg het ziekenhuis 560 euro, berichtte de Ärzte Zeitung. Sinds dit jaar krijgen ziekenhuizen ook vergoedingen voor bezette bedden. Ze krijgen 40 euro voor elke patiënt die in behandeling is en 80 euro voor elke coronapatiënt.

Echt lucratief

Het wordt pas echt lucratief voor ziekenhuizen als patiënten op de IC liggen en zijn aangesloten op een beademingsapparaat. Facturen van het Charité-ziekenhuis in Berlijn laten zien dat ze 6000 euro per dag krijgen voor een geïsoleerde patiënt die op de IC ligt. Als de patiënt aan de beademing ligt, komt daar nog eens 10.000 euro bij.

Ziekenhuizen verdienen het meest als een patiënt korte tijd op de IC ligt. Als een persoon intensieve zorg nodig heeft en aan de beademing ligt, kan het ziekenhuis 10.000 euro per dag in rekening brengen. Als de patiënt aan de hartlongmachine (ECMO) ligt, kan het ziekenhuis voor twee dagen 5276 euro vragen. Daar komt die 80 euro nog bij. Reken maar uit.

[Wochenblick]

4.5 63 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
74 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Er moet een einde komen aan die perverse prikkels in de gezondheidszorg.

Skywalker
Skywalker
1 jaar geleden

Kan me nog een dokter (oud dokter?) herinneren in een interview bij een van de eerste demo’s die dit zei. Werd verguist op het internet.. en zie hier.

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Het is tijd om een duidelijk verklaring/uitleg te vragen voor het bewijs van het bestaan van het Virus en over het PCR test . Want deze hele CORONA-virus is gebaseerd op de PCR test.. Tijd dat iedereen een aangetekent brief stuurt naar het overheid vraag voor een HEEL DUIDELIJK uitleg!!

C, De Mantre
C, De Mantre
1 jaar geleden

Schandalig, zulke bedragen. Waar is dit voor nodig! Nu leveren mensen die op de IC en aan de beademing komen te liggen grof geld op, en dus komen mensen daar te liggen, nodig of niet! Vorig jaar stierven o.a. in Italië veel mensen die op die manier werden behandeld!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

74
0
We lezen graag je reactie!x