Homepagina » Buitenland » Leeggeplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten en onbetaalbare huizen. Wat je te wachten staat in de Europese Unie
Leeggeplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten en onbetaalbare huizen. Wat je te wachten staat in de Europese Unie

Leeggeplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten en onbetaalbare huizen. Wat je te wachten staat in de Europese Unie

De Europese parlementsverkiezingen staan weer voor de deur. De opkomst onder de jongste stemmers was bij de vorige verkiezingen buitengewoon laag.

Juist deze groep staat overwegend positief tegenover het Europese project. Volgens hoogleraar Ewald Engelen is dat niet vreemd.

“Meer Europa is voor millennials simpelweg een no-brainer,” schrijft hij.

“Zeker als je voor je nieuwsgaring over Europa afhankelijk bent van een pers die weinig kritisch is over het Europese project en die sceptici steevast als halve idioten afschildert die strooien met leugens en halve waarheden,” voegt hij toe.

Schaden

Volgens Engelen schaadt de EU de belangen van millennials juist.

Europa is één van de grootste lobbyparadijzen ter wereld, blijkt uit onderzoek.

Zo is de financiële crisis in 2008 ontstaan doordat banken te weinig eigen vermogen bezaten om verliezen op te kunnen vangen en te veel hypotheken konden doorverkopen.

“Wat doet de Europese Commissie tien jaar na de crisis?” vraagt Engelen.

Bijna onbetaalbaar

“Die lanceert een Europese markt voor verpakte hypotheekproducten die banken in staat stelt opnieuw op grote schaal hypotheken door te verkopen en tegelijk hun nog altijd schaarse eigen vermogen weer te verlagen,” klinkt het.

Daarnaast hebben de regeltjes in Europa in Nederland geleid tot een scherpe afname van het aantal betaalbare huurwoningen, terwijl koopwoningen door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) bijna onbetaalbaar zijn geworden, stelt Engelen.

“[Millennials] kijken aan tegen een toekomst van leeggeplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten, duurder en slechter onderwijs, geen toegang tot de woningmarkt en waarschijnlijk steeds langer en steeds vaker werkend onder precaire arbeidscontracten,” aldus de hoogleraar.

[MO]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sergio
Sergio
2 jaren geleden

De in dit artikel genoemde tendensen herken ik, denk dat de voorspellingen ook kloppen. Maar de vraag voor mij blijft: waarom? Met welk doel? Want wat er uiteindelijk gebeurt is dat er een grote massa ontstaat met een steeds kleiner besteedbaar inkomen, waardoor de economische groei nog meer stagneert en daarna stilstaat dan wel inkrimpt. Is ook niet wat staten nodig hebben.

Solida
Solida
Reactie op  Sergio
2 jaren geleden

Tja, controle, macht, geld etc., as always

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Sergio
2 jaren geleden

Ja ze kunnen niet denken, wie gaat er straks al die uitkeringen dan ophoesten als met niets meer heeft. Het is levensgevaarlijk, socialisten willen hun leven leven uit een ander zijn zak hoe gaat men dat dan oplossen als er alleen nog maar van zulke links denkenden zijn. Socialisten zijn net een koetje wat 40 liter melk geeft en dan het emmertje omtrapt.

Eppo
Eppo
2 jaren geleden

kijken aan tegen een toekomst van leeg geplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten, duurder en slechter onderwijs, geen toegang tot de woningmarkt en waarschijnlijk steeds langer en steeds vaker werkend onder precaire arbeidscontracten,” aldus de hoogleraar.

Nou daar stemmen en kiezen Ze toch Zelf voor !
Gewoon door laten slapen en laten gebruiken , de jeugd heeft het te druk met ballonnetjes slagroomspuit gas wat hun hersens aantast .

Rikk
Rikk
Reactie op  Eppo
2 jaren geleden

De opkomst voor de EU verkiezingen is nooit veel meer dan 35% en toch blijft dat pleps gewoon zitten en doorgaan met niet door het volk gelegitimeerde onzinnige maatregelen voor eigen gewin.

Een samenwerkingverband van landen in de EU ligt veel meer voor de hand, de culturen en economische staat zijn veel te verschillend om bijeen te kunnen houden.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Zie je nou, opkomst van minder dan 50% dan zijn ze niet gelegitimeerd en hebben ze geen macht meer en dus in te brengen zoals jij dat graag steeds uitdraagt maar toch blijven ze dus zitten en door regeren en blijven ze ook jou het leven zuur maken. Zie je nu hoe belangrijk het is om je stem ‘wel’ op de goede partij uit te brengen.

Rikk
Rikk
Reactie op  Strijdervoorvrijheid
2 jaren geleden

De goede partij in zo’n omgeving…. , haha die moet nog geboren worden.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Rikk
2 jaren geleden

Jij bent bang dat jou linkse wereldje in gaat storten en wil het graag zo houden als het nu is.

blissellen
blissellen
Reactie op  Eppo
2 jaren geleden

gezien het die dag in België verkiezingen zijn (stemplicht!) zullen er vanuit België genoeg stemmen zijn voor Europa

Bert vd P
Bert vd P
2 jaren geleden

De EU geen mens zit daar op te wachten met z’n regeltjes en nog eens regeltjes een soort verkapte Bilderbergse praatgroep voor uit gerouleerde omhoog gevallen mensen die denken het gemaakt te hebben . Kost klauwen met geld terwijl niemand daarom gevraagd heeft feitelijk en het is gewoon overbodig . Toen er nog geen sprake was van de EU hield Nederland zijn broek zelf al op zonder deze bizarre vertoning

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  Bert vd P
2 jaren geleden

Daar moeten we ook heel gauw naar terug.

Solida
Solida
2 jaren geleden

En wij idioten maar stemmen, werken en al ons geld opmaken aan belastingen en spulletjes… Ach ja, we hebben het toch “goed”… Dream on, blub blub blub… We laten ons als gewillige lammeren naar de slachtbank voeren en niemand die het ziet… Stelletje lemmingen / sheeple…

Eelke Piers
Eelke Piers
2 jaren geleden

Als de EU schuld heeft aan het onbetaalbaar zijn van een eigen woning dan is dat bijzonder raar.
Ik heb vroeger, dus toen er geen EU of zelfs EEG was, een hypotheekrente betaald die tussen de 7 en 12 %.
En ook 100% hypotheek was er niet bij.
Nu is de rente 2-3%. De EU heeft het dus (wel erg veel) gemakkelijker gemaakt om een eigen woning te kopen. Tenminste als dit de schuld van de EU is.

weg met ons
weg met ons
Reactie op  Eelke Piers
2 jaren geleden

@Eelke Piers

Het betekent dat geld steeds minder waard wordt en met het doorgedraaide opkoopprogramma van de criminele zio ECB gaat dit in versneld tempo. Niet alleen de huizen laten zodoende onrealistische prijzen zien, maar ook de prijzen van levensonderhoud tot aan de belastingen zullen absurd blijven stijgen.

Een hoge rente lijkt ongunstig, maar deze zorgde er wel voor dat het geld bijna niet ontwaarde en prijzen stabiel bleven.

…..”Inflatie en haar gevolgen zijn te demonstreren met een eenvoudig voorbeeld. Een bakker bakt tien broden en verkoopt ze voor vijf euro.[5] Voor deze vijf euro koopt hij levensmiddelen in de supermarkt. De aanschaf van die levensmiddelen is dus gedekt door de eerlijke broodproductie van de bakker, oftewel: het ene nuttige product is uitgewisseld tegen het andere, via geld.

Stel nu dat een valsemunter opduikt, die geen bruikbare producten maakt, maar alleen vijf euro print. De kosten van geld maken zijn verwaarloosbaar, vergeleken met de erop gedrukte waarde, die bovendien oneindig kan worden verhoogd.[6] Met dit nieuwe geld koopt hij de levensmiddelen voordat de bakker ze kan kopen. Zijn valsemunterij bestaat uit het “ruilen” van niets (hij heeft niks geproduceerd) tegen producten ter waarde van vijf euro bij de oude geldhoeveelheid. Er zijn nu twee vragers voor dezelfde levensmiddelen, hetgeen de prijs opdrijft. Mogelijk moet de bakker nu meer geld bieden dan voorheen en houdt hij minder over voor andere zaken, zoals investeringen. In elk geval betaalt hij gedwongen een hogere prijs. De valsemunter consumeert, zonder eigen productie van goederen of diensten. Hij heeft slechts de geldhoeveelheid vergroot, waardoor hij producten kon kopen ten koste van een ander, die wel bijdroeg aan de welvaart. Hij heeft koopkracht verkregen op kosten van de andere geldbezitters. Hieruit volgt dat inflatie een welvaartsverplaatsing teweegbrengt van productieve mensen naar niet-productieve”….(inflatie volgens de Oostenrijkse school)

Rob
Rob
2 jaren geleden

‘Zo is de financiële crisis in 2008 ontstaan doordat banken te weinig eigen vermogen bezaten om verliezen op te kunnen vangen en te veel hypotheken konden doorverkopen’.

Banken hebben nooit eigen vermogen gehad. Toen de banken zijn opgericht hadden ze geen rooie cente hebben geen geeld en hebben dat ook nooit gehad. Het volk heeft geld maar het werd verplicht om dat op de bank te zetten. Banken hebben alleen maar schulden en dat systeem is doelgericht zo opgezet door de Rothschilds. Overal waar een centrale bank staat hebben de Rothschilds de macht, JUIST door dat schulden systeem. De banken beschouwen ons geld alleen als hun geld als het op onze rekening staat. Dat is dan ook de reden waarom ze ons van het contante geld af proberen te krijgen. De schulden zijn zo hoog dat ze staan te wankelen. Het geld dat er nog is houdt ze nog even overeind maar uiteindelijk zullen ze toch een keer instorten omdat ze gewoon doorgaan met nog meer schulden maken. Ons geld is niet veilig op de bank. Daarom vertrouwen veel mensen de banken allang niet meer en hebben een hoop mensen hun geld al weg gehaald. Voor velen valt er intussen al niets meer af te halen want het is al van ze gestolen.

Geen schaap
Geen schaap
2 jaren geleden

Ik heb vandaag de stempas binnen gekregen. En ik heb hem maar gelijk weg gegooid bij het ourpapier. Die hele EU zegt me namelijk helemaal niks.

J@n
2 jaren geleden

Voor al deze onzin die hier staat als reactie geld een passend antwoord; zalig zijn de onnozelen van geest.

x

Check Also

huisarts

Ontgoochelde huisarts: ‘Regering heeft allang met Europa bekokstoofd dat we vaccinatiesamenleving gaan inrichten’

Het kabinet wil mensen met een negatief ...

von der leyen

Felle kritiek op uitspraken Von der Leyen: ‘Misselijkmakend, tijd voor een opstand’

Voorzitter van de Europese Commissie Ursula von ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

17
0
We lezen graag je reactie!x