Buitenland

Leeggeplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten en onbetaalbare huizen. Wat je te wachten staat in de Europese Unie

Help door dit artikel met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Europese parlementsverkiezingen staan weer voor de deur. De opkomst onder de jongste stemmers was bij de vorige verkiezingen buitengewoon laag.

Juist deze groep staat overwegend positief tegenover het Europese project. Volgens hoogleraar Ewald Engelen is dat niet vreemd.

“Meer Europa is voor millennials simpelweg een no-brainer,” schrijft hij.

“Zeker als je voor je nieuwsgaring over Europa afhankelijk bent van een pers die weinig kritisch is over het Europese project en die sceptici steevast als halve idioten afschildert die strooien met leugens en halve waarheden,” voegt hij toe.

Schaden

Volgens Engelen schaadt de EU de belangen van millennials juist.

Europa is één van de grootste lobbyparadijzen ter wereld, blijkt uit onderzoek.

Zo is de financiële crisis in 2008 ontstaan doordat banken te weinig eigen vermogen bezaten om verliezen op te kunnen vangen en te veel hypotheken konden doorverkopen.

“Wat doet de Europese Commissie tien jaar na de crisis?” vraagt Engelen.

Bijna onbetaalbaar

“Die lanceert een Europese markt voor verpakte hypotheekproducten die banken in staat stelt opnieuw op grote schaal hypotheken door te verkopen en tegelijk hun nog altijd schaarse eigen vermogen weer te verlagen,” klinkt het.

Daarnaast hebben de regeltjes in Europa in Nederland geleid tot een scherpe afname van het aantal betaalbare huurwoningen, terwijl koopwoningen door het rentebeleid van de Europese Centrale Bank (ECB) bijna onbetaalbaar zijn geworden, stelt Engelen.

“[Millennials] kijken aan tegen een toekomst van leeggeplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten, duurder en slechter onderwijs, geen toegang tot de woningmarkt en waarschijnlijk steeds langer en steeds vaker werkend onder precaire arbeidscontracten,” aldus de hoogleraar.

[MO]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sergio
Sergio
3 jaren geleden

De in dit artikel genoemde tendensen herken ik, denk dat de voorspellingen ook kloppen. Maar de vraag voor mij blijft: waarom? Met welk doel? Want wat er uiteindelijk gebeurt is dat er een grote massa ontstaat met een steeds kleiner besteedbaar inkomen, waardoor de economische groei nog meer stagneert en daarna stilstaat dan wel inkrimpt. Is ook niet wat staten nodig hebben.

Eppo
Eppo
3 jaren geleden

kijken aan tegen een toekomst van leeg geplukte pensioenpotten, fors hogere zorgkosten, duurder en slechter onderwijs, geen toegang tot de woningmarkt en waarschijnlijk steeds langer en steeds vaker werkend onder precaire arbeidscontracten,” aldus de hoogleraar.

Nou daar stemmen en kiezen Ze toch Zelf voor !
Gewoon door laten slapen en laten gebruiken , de jeugd heeft het te druk met ballonnetjes slagroomspuit gas wat hun hersens aantast .

Bert vd P
Bert vd P
3 jaren geleden

De EU geen mens zit daar op te wachten met z’n regeltjes en nog eens regeltjes een soort verkapte Bilderbergse praatgroep voor uit gerouleerde omhoog gevallen mensen die denken het gemaakt te hebben . Kost klauwen met geld terwijl niemand daarom gevraagd heeft feitelijk en het is gewoon overbodig . Toen er nog geen sprake was van de EU hield Nederland zijn broek zelf al op zonder deze bizarre vertoning

Solida
Solida
3 jaren geleden

En wij idioten maar stemmen, werken en al ons geld opmaken aan belastingen en spulletjes… Ach ja, we hebben het toch “goed”… Dream on, blub blub blub… We laten ons als gewillige lammeren naar de slachtbank voeren en niemand die het ziet… Stelletje lemmingen / sheeple…

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

17
0
We lezen graag je reactie!x