Gezondheid

Studie: cannabis kan helpen tegen Alzheimer

Help mee door dit met jouw kennissen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Neurowetenschappers hebben ontdekt dat lage doses THC, het psychoactieve bestanddeel van cannabis, helpen om de progressie van de ziekte van Alzheimer te vertragen of zelfs stil te leggen. Uit een recente studie in het Journal of Alzheimer’s Disease blijkt dat THC (tetrahydrocannabinol) de aanmaak van zogeheten bèta-amyloïdeiwitten, die verantwoordelijk zijn voor de progressie van de ziekte, vermindert en abnormale opeenhoping ervan tegengaat.

Hoofdonderzoeker Chuanhai Cao van de University of South Florida zei: “Gezien THC een natuurlijke en relatief veilige remmer is, kan het ons in de toekomst helpen een effectieve behandeling te ontwikkelen.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

THC bevordert volgens de wetenschappers ook de mitochondriale functie die nodig is om de hersenen van energie te voorzien, signalen door te geven en het brein gezond te houden.

“We wisten al dat THC een krachtige antioxidant is die de hersenen beschermt, maar dit is de eerste studie die laat zien dat de stof een gunstige invloed kan hebben op het ziektebeeld van Alzheimerpatiënten,” aldus Cao.

De risico’s op geheugenverlies wegen niet op tegen de therapeutische voordelen van THC in lage doses, zo blijkt uit het onderzoek. “We pleiten er niet voor dat mensen drugs gaan gebruiken,” stelt coauteur Neel Nabar. “Maar deze bevindingen kunnen wel leiden tot de ontwikkeling van verwante middelen die helpen bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer.”

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is het aantal mensen in Nederland dat aan de ziekte overlijdt vanaf 1996 met 320 procent gestegen. Wereldwijd zijn er naar schatting 24 miljoen mensen met de ziekte van Alzheimer. In Nederland zijn er 250.000 patiënten.

[HLN]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

23 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Huisheks
Huisheks
9 jaren geleden

Het is al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaren bekend, dat cannabis helpt tegen van alles en nog wat. Vroeger zouden wij dat Haarlemmer Olie genoemd hebben.
Moeder Natuur heeft ons niet alleen plagen gegeven ( insecten etc), maar ook remedies.
En welke imbeciel verbiedt nu in godsnaam om haar wondere natuur producten ( geneesmiddelen ) te gebruiken ???
Alleen een hatelijk geldzuchtig wezen kan zich met zo’n handelswijze verenigen.
Het wordt tijd, dat deze wezens gewoon verdwijnen, zodat de mens zich verder in universele liefde ,voor zichzelf , voor anderen en voor zijn omgeving kan ontwikkelen.

exegese
exegese
9 jaren geleden

En zo is het @Huishex,

Canabis is de meest waardevolle en weldadige plant die de mens ooit gekend heeft of zal kennen. Reden dat het gewas in een kwaad daglicht werd gesteld heeft weer eens puur en alleen te maken met de gigantische hoeveelheid poen die dat op moest gaan brengen.

http://www.argusoog.org/2010/09/de-marihuana-samenzwering-de-reden-waarom-hennep-illegaal-is/

http://zaplog.nl/zaplog/article/waarom_is_cannabis_eigenlijk_verboden

http://www.wanttoknow.nl/gezondheid/hennepolie-geneest-kanker-bewijs-telkens-geleverd/

Pascal
Pascal
9 jaren geleden

Gaan we weer, Pratende planten, Nieuw ontdekte taal wordt gesproken door planten, Ginseng beschermt tegen leverschade door straling mobiele telefoon, Meditatie ontketent moleculaire veranderingen in het lichaam, We kunnen blijven dromen van dit soort zaken maar volgens mij is het ook in de werkelijke realiteit OOK een lachwekkend iets!

Silber eye
Silber eye
9 jaren geleden

Baat het niet? dan schaad het niet, het gaat uiteindelijk om het welbevinden van de patiënt, deze vind er verlichting bij en dat is al heel mooi meegenomen.
Vermoedelijk is cannabis een stuk goedkoper dan welk medicijn dan ook, uiteindelijk wordt er veel gerommeld bij de zorgverzekeraars medicijnen zijn uiteindelijk alleen voor de welgestelden hier in Nederland, daar betalen wij verplicht aan mee “voor het welzijn van welgestelden” dan moeten deze maar niet de medicijnen gaan verbieden voor het klootjesvolk

Het is een recht om zelfmedicatie toe te passen, net als haring vroeger het voedsel was voor de armen is cannabis het medicijn voor de armen

Back to top button
23
0
We lezen graag je reactie!x