Buitenland

Woede nadat ‘oorlogshitser’ Rutte wéér 1 miljard euro vrijmaakt voor Oekraïne: ‘Ronduit schandalig’

Help door dit met je vrienden op je socials te delen!

Nederland trekt dit jaar 1 miljard euro extra uit voor militaire steun aan Oekraïne, zo heeft demissionair premier Rutte bekendgemaakt. Volgens hem heeft Oekraïne ‘meer nodig om zichzelf te beschermen’.

Het kabinet had eerder al 2 miljard euro beloofd aan Oekraïne voor 2024. Volgend jaar kan Oekraïne rekenen op 3 miljard euro van Nederland. Ook trekt het kabinet 400 miljoen uit voor economische steun aan Oekraïne.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Demissionair minister van Defensie Ollongren (D66) zegt ‘trots’ te zijn op de collega’s die dit mogelijk maken.

Dit geld moet hier blijven

PVV en BBB zijn ontstemd over de Oekraïnesteun. “Terwijl de PVV knokt voor Nederland, vliegen de miljarden op een vrijdagmiddag naar het buitenland,” reageert PVV-leider Wilders.

BBB’er Vermeer zei dat het bericht ‘volledig uit de lucht komt vallen’. Hij is boos dat het demissionaire kabinet zulke toezeggingen doet zonder overleg.

Ook elders klinkt kritiek. Partijleider van BVNL Wybren van Haga vindt het schandalig dat de Nederlandse regering opnieuw 1 miljard euro naar Oekraïne overmaakt, terwijl Nederland zucht onder meerdere crises. “Dit geld moet hier blijven om onze eigen problemen op te lossen,” zegt hij.

Rechtsfilosoof Raisa Blommestijn voegt toe: “Terwijl dagelijkse boodschappen en benzine nauwelijks nog te betalen zijn voor de gewone Nederlander, maakt oorlogshitser Rutte vandaag wéér 1 miljard (!) euro vrij voor Oekraïne. Nederlanders komen op de allerlaatste plaats voor de globalisten. Het is ronduit schandalig.”

Solliciteren

“Schandalig hoe deze man aan het solliciteren is voor een baan bij de NAVO. En Nederland maar wachten op een formatie,” aldus huisarts Els van Veen.

D66-Kamerlid Jan Paternotte vindt het ‘zo vals’ om het lot van de Oekraïners tegenover Nederland te zetten. “Als Poetin Oekraïne verovert, schuift Rusland 1000 kilometer Europa in. Dan bezit hij de graanvelden en wordt brood in de supermarkt duurder. En zullen we veel meer geld nodig hebben voor defensie,” beweert hij.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 144 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

221 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Eppo
Eppo
1 maand geleden

Makkelijk andermans geld uitgeven. Ik hoop datbje snel kapot gaat vieze smeerlap

H. R. van der Veen
H. R. van der Veen
1 maand geleden

Het wordt echt tijd dat dit gestopt wordt, wij gaan er zo onderdoor.
Rutte interesseert dat geen moer, de Nederlanders zijn de melkkoe geworden voor het buitenland. Ongelovelijk dat dit gebeurt.

Piet
Piet
1 maand geleden

Zijnde daar in dh nu helemaal bedonderd om weer ons zuur verdiende geld aan die moordenaar te geven. Hoe haalt de (niet onze) mp het in zijn hoofd om dat geld weg te smijten aan die kluns. Dan kan hij en zijn medeopperstrijders nog meer villa,s kopen, verdeeld over de wereld.
Er is in NL nu al veel te veel armoede en kinderen die zonder boterham naar school gaan. Ik word zo ontzettend boos als ik dit lees. Pas heeft dat mens van defensie toch ook al 10 pf 200 miljoen aan die moordenaar gegeven.
stop met die onzin en denk verdomme eens aan het eigeN volk in de bananenrepubliek, die NL heet.

Ron
Ron
1 maand geleden

paternotte weet niet eens waar hij over praat,hij is gewoon hersenloos en krijgt alles op een briefje wat hij moet zeggen.
Voor ukraine is het game over,en Rutte en olongren moeten ze levenslang opsluiten met de rest van de oorlog hitsers.
Wij als bevolking moeten gaan ingrijpen met een burgerarrest.

Back to top button
221
0
We lezen graag je reactie!x