Het Complot

CIA-piloot: Er zijn geen vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen. Grote Facebookpagina’s verspreiden complottheorie

Help mee door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Verschillende grote Nederlandse Facebookpagina’s hebben deze maand een complottheorie verspreid over de aanslagen op de WTC-torens in New York op 11 september 2001.

De Facebookpagina’s, met gezamenlijk bijna een miljoen volgers, verspreidden een artikel waarin wordt geclaimd dat er geen vliegtuigen in de torens zijn gevlogen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Het artikel verscheen onlangs op de website Bekijk het nu.

Het gaat over de Amerikaan John Lear, die beweert een voormalig CIA-piloot te zijn.

Wij schreven eerder het volgende over hem:

Het is fysiek onmogelijk geweest dat vliegtuigen in de Twin Towers in New York zijn gevlogen. Dat heeft een voormalig CIA-medewerker en piloot gezegd. Voor onervaren piloten is het niet mogelijk geweest om op 11 september 2001 een Boeing 767 in het World Trade Center te hebben geboord, aldus John Lear, zoon van Bill Lear – de oprichter van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Learjet.

In een verklaring onder ede stelt Lear dat geen enkele Boeing 767 de Twin Towers heeft geraakt.

Lear zei over United Airlines-vlucht 175 die in de zuidelijke toren zou zijn gevlogen: “Het verticale en horizontale deel van de staart zouden direct gescheiden zijn van het vliegtuig en op de grond zijn gevallen. De motoren zouden hun vorm grotendeels hebben behouden en ook op de grond zijn gevallen of tussen de wrakstukken moeten zijn gevonden.”

Om 09.03 uur lokale tijd crashte vlucht 175 met een snelheid van 877 kilometer per uur in de zuidelijke flank van toren 2 van het World Trade Center. Het toestel vloog op dat moment op een hoogte van ongeveer 300 meter. Lear: “Geen enkele Boeing 767 kan op die hoogte een snelheid van 877 kilometer per uur aanhouden. De motoren van dit type toestel zijn niet ontworpen om met dergelijke snelheden door de dichte lucht op deze hoogte te vliegen.”

De wrakstukken die van het toestel zijn gevonden, zijn volgens Lear niet afkomstig van een vliegtuig dat met 877 kilometer per uur de stalen constructie van het World Trade Center heeft geraakt. Onder de wrakstukken zouden ook tenminste drie motoren van elk ruim 4000 kilo moeten zijn gevonden.

De beëdigde verklaring, die dateert van 28 januari 2008, is onderdeel van een rechtszaak die door Morgan Reynolds is aangespannen tegen verschillende grote bedrijven. Tussen 2001 en 2002 was Reynolds onder George W. Bush als hoofdeconoom werkzaam op het Amerikaanse ministerie van Arbeid. In 2005 kwam hij in het nieuws omdat hij had verklaard dat 9/11 een inside job was. Reynolds stelde dat er geen lijnvliegtuigen betrokken waren bij de aanslag op de Twin Towers.

Lear heeft in ruim 40 jaar tijd meer dan 100 verschillende soorten vliegtuigen gevlogen. Tussen 1967 en 1983 voerde hij geheime missies uit voor de CIA in Zuidoost-Azië, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarna werkte hij 17 jaar voor verschillende vliegmaatschappijen als piloot en instructeur.

Lees de beëdigde verklaring hier in zijn geheel.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

30 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
4 jaren geleden

Deze shit wordt expres verspreidt om andere theorieën die wel bij de waarheid zitten belachelijk te maken.

Jerry
Jerry
4 jaren geleden

Ik ben benieuwd wat Amerika (lees militar industrieel complex) nu weer voor een valse vlag gaat hijsen om oorlog tegen Iran te gaan voeren. Ondertussen gaan er steeds meer ogen open… Uiteindelijk zullen ze toch eens tegen de lamp moeten lopen.

Maarten V
Maarten V
4 jaren geleden

Wat een dom gedoe die paranoïde complottheorieën. Over een decennia zullen complottheoretici vast zeggen dat die beelden van de crash nep zijn? Zoals de zogenaamde “valse” maanlandingentheorie die na enkele decennia de wereld werd rondgestuurd en door het internet (en diens fantastische, maar soms misleidende algoritmen) wijd verspreid worden.

Ik weet wat ik (live via de tv) gezien heb en dat was beangstigend en verschrikkelijk! AQ was wel degelijk verantwoordelijk voor deze verschrikkelijke gebeurtenis. En nu zitten we met IS, dat blijkbaar nog gevaarlijker is: zie de terreur op het Westers grondgebied dat minstens een keer in het jaar plaats vind. Dit alles heeft niets te maken met de “Deep State” of hoe je die flauwekul ook noemen wil.

Hans
Hans
4 jaren geleden

Verhelderende documentaire die aantoont dat er inderdaad geen vliegtuigen in de torens zijn gevlogen:
http://septemberclues.info/

We zijn die dag in 2001 collectief voor de gek gehouden.
Het was allemaal CGI (Computer-Generated Imagery, oftewel computeranimatie).

Back to top button
30
0
We lezen graag je reactie!x