Homepagina » Het Complot » CIA-piloot: Er zijn geen vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen. Grote Facebookpagina’s verspreiden complottheorie
CIA-piloot: Er zijn geen vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen. Grote Facebookpagina's verspreiden complottheorie
Foto: Wikimedia Commons

CIA-piloot: Er zijn geen vliegtuigen in de WTC-torens gevlogen. Grote Facebookpagina’s verspreiden complottheorie

Verschillende grote Nederlandse Facebookpagina’s hebben deze maand een complottheorie verspreid over de aanslagen op de WTC-torens in New York op 11 september 2001.

De Facebookpagina’s, met gezamenlijk bijna een miljoen volgers, verspreidden een artikel waarin wordt geclaimd dat er geen vliegtuigen in de torens zijn gevlogen.

Het artikel verscheen onlangs op de website Bekijk het nu.

Het gaat over de Amerikaan John Lear, die beweert een voormalig CIA-piloot te zijn.

Wij schreven eerder het volgende over hem:

Het is fysiek onmogelijk geweest dat vliegtuigen in de Twin Towers in New York zijn gevlogen. Dat heeft een voormalig CIA-medewerker en piloot gezegd. Voor onervaren piloten is het niet mogelijk geweest om op 11 september 2001 een Boeing 767 in het World Trade Center te hebben geboord, aldus John Lear, zoon van Bill Lear – de oprichter van de Amerikaanse vliegtuigbouwer Learjet.

In een verklaring onder ede stelt Lear dat geen enkele Boeing 767 de Twin Towers heeft geraakt.

Lear zei over United Airlines-vlucht 175 die in de zuidelijke toren zou zijn gevlogen: “Het verticale en horizontale deel van de staart zouden direct gescheiden zijn van het vliegtuig en op de grond zijn gevallen. De motoren zouden hun vorm grotendeels hebben behouden en ook op de grond zijn gevallen of tussen de wrakstukken moeten zijn gevonden.”

Om 09.03 uur lokale tijd crashte vlucht 175 met een snelheid van 877 kilometer per uur in de zuidelijke flank van toren 2 van het World Trade Center. Het toestel vloog op dat moment op een hoogte van ongeveer 300 meter. Lear: “Geen enkele Boeing 767 kan op die hoogte een snelheid van 877 kilometer per uur aanhouden. De motoren van dit type toestel zijn niet ontworpen om met dergelijke snelheden door de dichte lucht op deze hoogte te vliegen.”

De wrakstukken die van het toestel zijn gevonden, zijn volgens Lear niet afkomstig van een vliegtuig dat met 877 kilometer per uur de stalen constructie van het World Trade Center heeft geraakt. Onder de wrakstukken zouden ook tenminste drie motoren van elk ruim 4000 kilo moeten zijn gevonden.

De beëdigde verklaring, die dateert van 28 januari 2008, is onderdeel van een rechtszaak die door Morgan Reynolds is aangespannen tegen verschillende grote bedrijven. Tussen 2001 en 2002 was Reynolds onder George W. Bush als hoofdeconoom werkzaam op het Amerikaanse ministerie van Arbeid. In 2005 kwam hij in het nieuws omdat hij had verklaard dat 9/11 een inside job was. Reynolds stelde dat er geen lijnvliegtuigen betrokken waren bij de aanslag op de Twin Towers.

Lear heeft in ruim 40 jaar tijd meer dan 100 verschillende soorten vliegtuigen gevlogen. Tussen 1967 en 1983 voerde hij geheime missies uit voor de CIA in Zuidoost-Azië, Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Daarna werkte hij 17 jaar voor verschillende vliegmaatschappijen als piloot en instructeur.

Lees de beëdigde verklaring hier in zijn geheel.

+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Maarten V schreef:

  Wat een dom gedoe die paranoïde complottheorieën. Over een decennia zullen complottheoretici vast zeggen dat die beelden van de crash nep zijn? Zoals de zogenaamde “valse” maanlandingentheorie die na enkele decennia de wereld werd rondgestuurd en door het internet (en diens fantastische, maar soms misleidende algoritmen) wijd verspreid worden.

  Ik weet wat ik (live via de tv) gezien heb en dat was beangstigend en verschrikkelijk! AQ was wel degelijk verantwoordelijk voor deze verschrikkelijke gebeurtenis. En nu zitten we met IS, dat blijkbaar nog gevaarlijker is: zie de terreur op het Westers grondgebied dat minstens een keer in het jaar plaats vind. Dit alles heeft niets te maken met de “Deep State” of hoe je die flauwekul ook noemen wil.

  12 likes
  • Klaassen schreef:

   @Maarten V De officiele theorie is ook een complottheorie, die van 16 Hijackers en een man met een baard in een grot in Afghanistan, de meest ongeloofwaardige ,je hebt duidelijk zelf geen onderzoek gedaan en/of gekeken naar wat er werkelijk gebeurt is.

   28 likes
  • André schreef:

   Je hersenen kunnen heel gemakkelijk gemanipuleerd worden. Zeker als er een verhaal bij verteld wordt dat past bij het beeld. Bedenk dat dergelijke organisaties technieken hebben die zeker 20 jaar voorlopen op hetgeen wij hebben. 2o jaar geleden verwacht dat wij allen met een smartphone zouden rondlopen voor slechts 300 euro?
   Niets is wat het lijkt als je zelf onderzoek doet en niet alles slikt en napraat van de mainstream..

   13 likes
  • danmaarzo schreef:

   Tja, en om over de mensen maar te zwijgen die het eerste vliegtuig met eigen ogen in de eerste toren hebben zien vliegen, en daarna nog veel meer mensen het tweede vliegtuig in de tweede toren.
   Ook staat er weer de onzin in van de stalen toren. Ondanks dat het een voornamelijk aluminium vliegtuig is, is de vorm een sigaar met een enorm gewicht en hoge snelheid, en waren die stalen torens doorspekt met ramen. Vliegt er wat makkelijker doorheen.
   En ja, de onzin van dat de torens rechtstandig naar beneden zijn gekomen. Ik zou toch eens de beelden opnieuw bekijken…

   3 likes
   • Klaassen schreef:

    @danmaarzo. Kaarsrecht naar beneden binnen 8 seconden vallen 3 gebouwen in hun eigen ,,footprint nooit eerder gebeurt ! ziet u iets anders ? 2 vliegtuigen 3 gebouwen , 30 min.na de inslag staan mensen te zwaaien in het inslag gat o.a. Edna Cintron …( waving woman in twintowers ) Weinig hitte daar dus.

    3 likes
  • Lonny schreef:

   Daar krijg je het al, wat je live hebt gezien op de tv. 1. Het wat zeker niet live en 2 wie heeft de mainstream in handen!! Laat je hersens is een keer kraken ipv alles zo maar aan te nemen wat je ziet. En te staren als een zombie naar de tv. Zoek en lees zelf is een keer

   Peace lonny✌️

   5 likes
  • Edo Hamm schreef:

   Ik zag het tweede vliegtuig de toren binnenvliegen op tv, live, en ik dacht dat ik naar een Walt Disney cartoon zat te kijken.

   4 likes
  • Jeff schreef:

   nou, dan zal je intussen ook wel een nespresso apparaat hebben …. je hebt het immers zelf gezien

   3 likes
  • Leo van Wezel schreef:

   Beste Maarten V., of je bent ontzettend naïef, geindoctrineerd, onwetend en dom, of je wordt door de overheid betaald om dit soort onzin te schrijven.

   1 likes
 • Hans schreef:

  Verhelderende documentaire die aantoont dat er inderdaad geen vliegtuigen in de torens zijn gevlogen:
  http://septemberclues.info/

  We zijn die dag in 2001 collectief voor de gek gehouden.
  Het was allemaal CGI (Computer-Generated Imagery, oftewel computeranimatie).

  18 likes
  • Kees schreef:

   Ik vind de verklaring van Lear erg goed onderbouwd.

   Maar cgi…?? Mensen hebben het zien gebeuren, omhoog kijkend vanaf de straat. Niet via een tv scherm, maar echt. Hoe kam het dan cgi zijn?

   5 likes
   • Rob schreef:

    @Kees,

    Er zijn ook mensen die heel andere verhalen hebben verteld. Bijvoorbeeld, dat terwijl iedereen het gebouw uit vluchtte er individuen waren die het gebouw in gingen. Er zijn ook mensen die een reeks explosies hebben gehoord op veel verdiepingen. De mensen die in beeld worden gebracht zijn blijkbaar acteurs. Die worden vaak ingezet bij valse vlag operaties. Maar kijk eens naar hun gedrag en je zult zien dat ze niet reageren zoals een mens zou reageren wanneer er onverwacht een gebeurtenis plaats vindt die je comleet zou moeten overvallen. Waarom reageren die mensen nou juist niet zo? Omdat ze al weten wat er gaat gebeuren. En wat je op tv te zien krijgt kan ook al van tevoren in elkaar geknutseld zijn. Het derde WTC gebouw stortte vanzelf in elkaar, zonder een impact van buitenaf en het werd al op tv aangekondigd voordat dat gebouw instortte. Daarbij stortten de twin towers en wtc 7 alle 3 in vrije val in elkaar, de twin towers in 7 seconden. En dat zou een vliegtuig als oorzaak moeten hebben? Er was een andere video van één of ander gebouw waar wel een vliegtuig in was gevlogen. Daar stond een gedeelte van in brand maar het gebouw bleef gewoon overeind staan. Dat gebouw was niet eens zo zwaar geconstrueerd als de twin towers. Dat alles zou je minstens aan het nadenken moeten zetten in plaats van te geloven wat je voorgeschoteld wordt.

    Andere zaken die opvallend waren. Voordat de twin towers instortten bleek goud, dat in de kelder lag opgeslagen, weg te zijn gehaald. Er was iemand die korte tijd voor de instorting een verzekering af had gesloten die hem een paar miljard heeft opgeleverd. Een grote groep piloten die verkondigden dat geen piloot zo’n vliegtuig in een perfecte baan en in zo’n gebouw kan laten storten. Dan zou een moslim met een paar vlieglessen in een één – of tweemotorig vliegtuigje dat wel kunnen? Het is heel simpel met dit soort valse vlag operaties. Ze worden lang van tevoren en goed voorbereid.

    12 likes
    • jani schreef:

     “Rob” ‘Ze worden lang van te voren en goed voorbereid’ . Tsja..echter bij toren 7 bleek een foutje en is daarom te laat ‘gecontroleerd’ in elkaar gestort!! Dat feit zegt toch al alles!!

     2 likes
 • Jerry schreef:

  Ik ben benieuwd wat Amerika (lees militar industrieel complex) nu weer voor een valse vlag gaat hijsen om oorlog tegen Iran te gaan voeren. Ondertussen gaan er steeds meer ogen open… Uiteindelijk zullen ze toch eens tegen de lamp moeten lopen.

  27 likes
  • Bas Van Schie schreef:

   Ze lopen tegen de lamp en ja, dan treden ze af en gaan wat anders doen.
   Dit spelletje is al zo oud als de weg naar Rome.
   Het stopt nooit, en het kan ook niet stoppen.

   Iedereen zoekt de waarheid in het denken. Maar het denken is de leugen.

   1 likes
 • Bas van Stapelberg schreef:

  Deze shit wordt expres verspreidt om andere theorieën die wel bij de waarheid zitten belachelijk te maken.

  19 likes
  • Jeff schreef:

   Volgens mij gaat het juist om de inslag, van dus niet lijnvliegtuigen. De opdrachtgever wordt niet bij naam genoemd, waarvan het zou kunnen zijn dat dat Bush zelf was. Maar ja, er wordt door allerlei verschillende theorieën idd wel verdeeldheid gezaaid. Inmiddels kan je zowat kiezen uit de verschillende mogelijkheden.

   2 likes
 • Joris schreef:

  Ik weet ook niet hoe het dan wel zit, maar het blijft me verbazen dat een aluminium koker met een wanddikte van een paar millimeter, zonder noemenswaardige zichtbare vertraging (inclusief vleugels en motoren en staartstuk) een gebouw invliegt waarin zeer zware stalen kokers met wanddiktes van 100 milimeter in de core maar ook zwaar staal aan de buitenwanden verwerkt is.

  10 likes
  • Rob schreef:

   @Joris,

   Precies, en dat zonder dat de neus indeukt, vleugels afbreken enz. Zoals de video’s laten zien vliegen ze het gebouw in zonder enige schade te veroorzaken om vervolgens in het gebouw te exploderen. Yeah, right.

   3 likes
   • Klaassen schreef:

    @Joris En de Twin-towers waren ontworpen voor de inslag van meerdere nog zwaardere toestellen de ontwerpers moesten hier voor tekenen i.v.m. het nabij gelegen Kennedy airport. ( 1 architect moest er hartelijk om lachen en zei: waarom wordt ik niet gearresteerd
    want 1 van de vereisten was dat de gebouwen niet konden instorten bij inslag van een groot passagiers vliegtuig)en Frank de Martini legt uit dat de inslag van welk toestel dan ook ,<Geen enkel effect heeft op het gebouw zelf< of de stabiliteit ervan.

    4 likes
 • Bewust schreef:

  Als Sjors Dubbeljoe Boesj zich al verspreekt door te zeggen : Yes , I;ve seen it on TV . dan is het des te plausibeler dat er gebruik is gemaakt van een hologram . Dan zijn er idd geen echte vliegtuigen ingezet .
  Bush had duidelijk voorkennis getuige al zijn reacties als president , die er wèl om logen .

  13 likes
 • Jelled schreef:

  Haha ik geloof wat ik die dag live op tv heb gezien. Ongelooflijk hoe naïef je kan zijn. Wel ik geloof wat ik zelf zie. En dat is dat filmpjes met het onderwerp bewust verwijderd worden of dat ik heel veel info niet heb gezien op tv.

  100% inside job. En ik geloof ook dat het ongelooflijk dom van mij is geweest om 10 jaar lang de officiële versie te geloven terwijl het eigenlijk mits speurwerk duidelijk was dat de zionisten, het westen en Saudi Arabië de schuldigen zijn.

  Maar weet, slaap gerust verder, ondertussen worden er massaal mensen bewust dat ze voorgelogen werden. Zet je zelf maar gerust bij de naïeve groep en geloof gerust alles wat ze tonen op tv. En aan diegene die ervoor betaald worden om desinfo te verspreiden. Graai verder en doe waarvoor je betaald word. Mossad en zionisten zullen je dankbaar zijn.

  Kom in het vervolg af met de schuld bij de Russen en Iran te leggen. Of verspreid nog wat nep filmpjes van feestende moslims.

  10 likes
 • Klaassen schreef:

  Die theorie van John Lear is al van 2002 ,die groep noemen ze de NO-plainers ( een stel zeurpieten die verwarring willen zaaien in een zoektocht naar wat er echt gebeurt is.) De officiele theorie is nog altijd de krankzinnigste,hoe 2 vliegtuigen 3 (drie ) wolkenkrabbers met stalen frame kunnen laten instorten met de snelheid van een vrije val ,het 3e gebouw is nr;7 bijna 200 meter hoog een stalen frame geen vliegtuig in gevlogen en stort in ,in vrije val in 8 seconden ( door een kantoor brandje bij de begane grond o.i.d ha-ha-hi.) wie deze beelden van Building 7 bestudeerd heeft en goed gezien en de eigenaar Larry Silverstein op, film hoort zeggen dat hij het liet opblazen, terwijl in het N.I.S.T rapport ( het officiele onderzoeksrapport ) staat dat ze niet weten hoe /en waarom het is ingestort.en u gelooft nog de officiele theorie…. tja wat dan ?

  8 likes
 • PREDATOR schreef:

  Bas Bas Bas
  .een aluminium romp wat door de liftschacht heen boort en aan de andere kant heel eruitkomt..
  Het was dus GEEN vliegtuig..Maar goed.De waarheid krijgen we nooit te horen.Mee eens.

  3 likes
 • PREDATOR schreef:

  @Maarten
  U bedoelt dat u dat DENKT..U weet net zoveel als wij allen.Alleen
  de mensen op deze site denken LOGISCH na en staan open voor
  ECHTE waarheden..Dat mis ik bij U.
  Denk nou eens logisch na over 1 gat in het pentagon ,gemaakt met 2 motoren?
  Huh…en vervolgens alles met dumptrucks volstorten met zand ( het gras waar brokstukken
  zouden liggen)..
  Is geen normale manier van handelen..
  En dan heb ik het nog niet over Penselvanai….waar alleen verschroeid gras ligt.
  Wielen en koffers is allemaal niet aanwezig, maar ik maak weer veels te veel woorden
  vuil aan u slaperigheid.Heb ik u wakker gemaakt?.
  Hoop het..
  Mvg P

  2 likes
 • piet schreef:

  Dat er geen vliegtuigen zijn binnengevlogen is grote kolder.

  Dat is conspiracy op niveau van dat er geen holocaust is geweest.

  Het “overtuigende” bewijs op sommige You Tube filmpjes van video editors is als je andere beelden bekijkt helemaal niet zo duidelijk. Is wat ge-edit voor de kliks of zo.

  Als we hier al discussies gaan voeren of er wel of niet vliegtuigen zijn ingevlogen… Hebben de Twin Towers wel ooit bestaan dan?

  AE911Truth is zuiver.

  En het is al een heel gevecht, om dit uberhaubt weer voor te laten komen. Dus laten we hen een steunen op wat voor manier dan ook.

  De waarheid komt wel boven: AE911Truth.

  1 likes
 • Bas Van Schie schreef:

  De beëdigde verklaring goed doorlezen voorkomt een hoop onzin.

  Dit zijn zijn woorden:

  No Boeing 767 airliners hit the Twin Towers as fraudulentlyalleged by the government, media, NIST and its contractors. Such crashes did not occur because they are physically impossible as depicted for the following reasons:

  Het was dus WEL een vliegtuig maar geen Boeing 767.

  0 likes
 • x

  Check Also

  coronapandemie

  ‘Coronapandemie is een soort Joop van den Ende-theaterproductie’

  Lange Frans is er heilig van overtuigd ...

  adrenochroom

  Adrenochroom: Mensenbloed als drug en verjongingsmiddel

  Mutya Buena, voormalig lid van de Sugababes, ...

  >