
Het is op aarde slecht gesteld met de luchtkwaliteit. Goede oplossingen voor dit probleem lijken niet voorhanden. Er zijn tal van initiatieven om de uitstoot van CO2 te verminderen, maar die hebben geen invloed op de kwaliteit van de lucht. Deze drie planten zullen de luchtkwaliteit in je woning sterk verbeteren.
Bamboepalm (Dypsis lutescens)
Deze plant zet niet alleen kooldioxide om in zuurstof, maar filtert ook deeltjes uit de lucht die gevaarlijk kunnen zijn om in te ademen. Denk daarbij aan xyleen, een bijproduct van de olie- en chemische industrie, en tolueen, dat in uitlaatgassen wordt gevonden.
Sanseveria (Sansevieria trifsciata)
De sanseveria staat bekend als slaapkamerplant: hij zet ’s nachts kooldioxide om in zuurstof. Deze plant haalt stikstofdioxide – een bijproduct van uitlaatgassen en kunstmest – uit de lucht en neemt formaldehyde op, dat in textiel- en houtproducten zit.
Scindapsus of duivelsklimop (Epipremnum aureum)
De scindapsus zal het best gedijen in hydrocultuur, maar doet het ook prima als potplant. Hij haalt formaldehyde, xyleen en benzeen – een bijproduct van verbrande olie – uit de lucht. Ook zet hij kooldioxide om in zuurstof. De duivelsklimop is erg giftig, dus houd deze plant buiten het bereik van huisdieren en kinderen.
Onderzoeker Kamal Meattle laat zien hoe deze drie planten de luchtkwaliteit thuis of op kantoor aanzienlijk kunnen verbeteren.
Een zuivere lucht begint in je eigen huis.
artikel: “‘s Nachts zet hij kooldioxide om in zuurstof.” bij de Duivelsklimop
– S’nachts zal een plant zuurstof verbruiken en dus kooldioxide produceren. Er is daglicht nodig voor fotosynthese.
Spathiphyllum of Lepelplant geeft dag en nacht zuurstof af, van de Aloe Vera staan er drie stuks bij mij in de slaapkamer omdat die nachts zuurstof afgeven. Voordeel van de Aloe Vera is dat die weinig water vragen. De Spathiphyllum of Lepelplant heb ik aan de westkant staan in huis. De plant heeft de hele winter bloemen gegeven en nu in het voorjaar volop witte bloemen. Om de drie dagen weinig water en heel af en toe beetje plantenvoeding.
Gewoon je huis ( kamers) eens door laten waaien/tochten en eens geen geurtjes (ambi) gebruiken.
Scheelt echt een hoop hoor. Kaarsen geven ook vervuiling.