Homepagina » Archeologie » Is deze 1500 jaar oude bol achtergelaten door een verloren beschaving?
Is deze 1500 jaar oude bolvormige steen achtergelaten door een verloren beschaving?

Is deze 1500 jaar oude bol achtergelaten door een verloren beschaving?

Archeoloog Semir Osmanagic zegt in Bosnië en Herzegovina een bol te hebben gevonden die volgens hem is achtergelaten door een verloren beschaving.

Osmanagic haalde eerder het nieuws vanwege zijn onderzoek naar vermeende piramides in Visoko. Hij denkt te kunnen aantonen dat één van de piramides groter is dan de Grote Piramide van Gizeh in Egypte.

Dr. Osmanagic, ook wel de Bosnische Indiana Jones genoemd, woont in Austin in de Amerikaanse staat Texas en trekt de wereld rond op zoek naar oude vindplaatsen.

Goud

Hij ontdekte de ‘stenen bal’ in een bos bij de plaats Zavidovici en zei dat het de zwaarste door mensen gemaakte bal ter wereld is. Het voorwerp heeft een doorsnee van 1,2 tot 1,5 meter.

Over de hele wereld zijn inmiddels zo’n 300 stenen bollen gevonden die ongeveer 15 ton per stuk wegen. De beroemdste liggen in Costa Rica. Die zouden zijn gemaakt door de Diquis, een cultuur die circa 1500 jaar geleden in het gebied leefde.

De enorme steen in Bosnië en Herzegovina is twee keer zo zwaar als de bolvormige stenen die in Costa Rica zijn gevonden. Volgens een lokale legende lagen er ooit honderden bolvormige stenen in Bosnië, maar zijn ze vernietigd door mensen die dachten dat er goud in zat.

Positieve energie

Dr. Osmanagic zei dat de bol extreem veel ijzer bevat en mogelijk ouder is de stenen in Costa Rica. “De vondst bewijst eens te meer dat er een hoogontwikkelde beschaving in het gebied leefde waar we maar heel weinig over weten,” zei hij.

Hij gelooft dat de oude beschaving de stenen ballen gebruikte om positieve energie aan te trekken en mensen te genezen.

Een aantal experts van de Universiteit van Manchester is echter van mening dat het een concretie is, een bolvormige of ovale geïsoleerde vorm uit formaties van afzettingsgesteenten.

Bekijk ook onderstaande video over de ontdekking:

[MailOnline]


Vond je deze info goed? Denk er dan aan het op je social media te delen
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
NIEUW in onze NineForNews Shop: Welkom in de dictatuur...

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

22 reacties

 1. jeu de boules

  7 likes
 2. Versteende UFO! Een van velen op de wereld! Zijn achtergelaten door de Atlantiërs.

  0 likes
  • De stenen bollen bestaan uit mafisch diepgesteente. Ze zijn ontstaan door stolling van magma/ lava diep in de aarde. Ze komen dus niet uit de lucht vallen.

   1 likes
   • Dus eerst het stollingsproces( bij aardplaten verschuiving), daarna versnelde verkoeling.(samen met convectie theorie maakt het rond) Vraag is dan: waar komt die snelle koeling(ijs/water) vandaan? Iets met poolshift?

    1 likes
    • Het fenomeen komt vaker voor op de wereld. bv. de kruiken van Laos. De plekken van de ballen/kruiken liggen dus op plateau’s/gebergte die door aardplaten verschuiving, vulkanen ontstaan zijn.
     De reden dat mammoets, mensen enz vaak op die plekken gevonden zijn is dus de stolling en daarna meteen er een verkoeling plaats vond. Hierdoor bleven de lichamen in tact.

     1 likes
     • Misschien komt Medussa(mythologie) hier ook wel vandaan. Je keek ernaar en je versteende of zelfs dat het zo snel gebeurde, dat je er nog geen weet van kreeg(de vele slangen op haar hoofd)

      1 likes
   • Men(bevolking Costa Rica)) denkt dat deze bollen in patronen liggen/lagen van sterrenbeelden. Aangezien alles met elkaar in verbinding staat(weer/fenomenen enz.) zou dat dus wel mogelijk kunnen zijn.

    1 likes
  • Iets dat stil op de grond licht Kán geen “Unidentified Flying Object” Zijn…..Als je “Iets” ziet Vliegen wat je niet (Her)kent , is het voor jou een U.F.O. …Als je er dan later achter komt dat het een (bolle) steen is , is het geen U.F.O.meer….MVG:)Gerard.

   1 likes
 3. Die 1500 jaar, dat is heel knap. Geen 1600, geen 1400, nee 1500. Waarom geen 3000 of 8000?

  3 likes
 4. De kracht van de bol vorm op de menselijke psyche is al heel erg lang bekend. Onze wereld is er letterlijk op ingericht.

  1 likes
 5. Ik zou wel eens willen weten of ze ligt radioactief zijn?
  laten we er nog een paar nullen aan het jaartal toevoegen , dan hebben een energie bol , die na gebruik gedumpt wordt , doen wij mensen uiteindelijk ook ……

  2 likes
 6. je kunt ook doorslaan, uitgraven dat ding en bewijs het maar

  2 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Bosnische piramides stralen meer energie uit dan Mexicaanse piramides in Teotihuacan. Professor deelt opmerkelijke resultaten

Kwantumnatuurkundige Konstantin Korotkov van de ITMO University ...

China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

China houdt mysterieuze Witte Piramide verborgen voor het Westen. Het raadsel van de Chinese piramides

Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt ...